Ogród zwkwiat c.d.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat c.d.
Mój w tym roku również góruje nad pozostałymi różami i śmiesznie wygląda na rabatce ten przywódca 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
JAKUCH, Jadziu, a jak je formujesz? ja swoje cięłam jak były młode aby się rozkrzewiły, teraz to bardzo duże krzewy.
Maska, Marysiu, u mnie w tym sezonie rośliny nie powyrastały wysoko, u nas niestety była susza i to wielka, teraz trochę popadało, ale i tak dzisiaj miałam trudności z wykopaniem roślin. Jednak jak jest częsty deszcz to też wszystko wysokie.
Ketmie miały zawsze obrywane przekwitnięte kwiaty i nie miały nasion, ale w tym sezonie widzę kilka zawiązanych.
Marysiu, ja jak coś sadzę w mojej glinie jestem zmuszona w zasadzie do wszystkiego dodawać choćby piasku i kory, bo inaczej nie wbiję motyki przy plewieniu.
kropelka, Mariolu, ja wiem że Ty masz młodsze rośliny, moje mają te największe po 6 lat.
Hortensje, Tardiva i Vanille Fraise

Maska, Marysiu, u mnie w tym sezonie rośliny nie powyrastały wysoko, u nas niestety była susza i to wielka, teraz trochę popadało, ale i tak dzisiaj miałam trudności z wykopaniem roślin. Jednak jak jest częsty deszcz to też wszystko wysokie.
Ketmie miały zawsze obrywane przekwitnięte kwiaty i nie miały nasion, ale w tym sezonie widzę kilka zawiązanych.
Marysiu, ja jak coś sadzę w mojej glinie jestem zmuszona w zasadzie do wszystkiego dodawać choćby piasku i kory, bo inaczej nie wbiję motyki przy plewieniu.
kropelka, Mariolu, ja wiem że Ty masz młodsze rośliny, moje mają te największe po 6 lat.
Hortensje, Tardiva i Vanille Fraise

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu, widzę, ze Twoje hortensje jeszcze całe białe. U mnie zaczynają już się różowić...
- zwkwiat
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Moja VF różowo brązowa, a Twoje śliczne świeżutkie 
Zosiu prawie na niebiesko, bo nie ma jeszcze rozchodnika kwitnącego na niebiesko
Musze poszukać mojego kwitnącego na biało, bo coś go nie widzę 

Zosiu prawie na niebiesko, bo nie ma jeszcze rozchodnika kwitnącego na niebiesko

- zwkwiat
Marysiu, ale jedna z trzech Conic na tle których jest rozchodnik ma igły niebieskie 

- Maska
- Kontakt:
No! fakt
nie pomyślałam 

- zwkwiat
- Maska
- Kontakt:
Zosiu jak ja lubię te dalie
i karp nie trzeba przechowywać
u mnie i deszcz i trochę słońca, ale w sumie mokro
Jesteś mistrzynią w pakowaniu roślin
skąd masz takie woreczki? Bardzo się cieszę z kolejnych roślin, które upiększą mój ogród 

Jesteś mistrzynią w pakowaniu roślin

- zwkwiat
Maska, Marysiu coś kupowałam wysyłkowo i tymi woreczkami był zaklinowany towar, nigdy takich rzeczy nie wyrzucam, wynoszę na stryszek nad garażem na półkę pt "PRZYDASIĘ", Składam tam kartony różnych wymiarów, folie bąbelkową i inne temu podobne precjoza 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Zosiu dalie z nasion słodziutkie .Muszę chyba też zbierać swoje nasiona z dalii 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U nas prawie dziennie pada ,dzisiaj znów calutką noc padało
.Wczoraj trochę popracowałam przy porządkach i wywaliłam część Odętki ,która myśli sobie ,że jest wszechwładna .Niebawem by tak było .Śliczna ta róża chociaż NN .Ja również trzymam wszystkie PRZYDASIE niestety w altance
Czasem większe kartony składam ,żeby zajmowały mniej miejsca.Dalie śliczne lubię te igiełkowe

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też kiedyś siałam dalie z nasion. Potem przez kilka lat wykopywałam karpy tych dalii, które co roku były coraz większe. Któregoś lata przerosło mnie to wykopywanie i wzięłam tylko najcenniejsze odmiany, reszta została w ziemi i wiosna śladu po nich nie było...
- zwkwiat
e-babcia, Jadziu, jeżeli Ci nie zależy na konkretnej odmianie to jest to duże ułatwienie, ja nawet nie wykopuję z ziemi karp, na wiosnę jest z nich kompost,
JAKUCH, Jadziu u nas jest bardzo duża susza, zimą nie było śniegu, od wiosny dni z deszczem można na palcach policzyć. Jak u Was pada to u nas jest zachmurzenie, wiatr i zimno. Nie wiem co z tą pogodą, ten sezon taki dziwny, większość roślin zasycha, niewiele podlewanie pomaga. U nas tego lata nawet burzy nie było.
kropelka, Mariolu, to jest ułatwienie jak nie ma się gdzie przechowywać.
Wczorajsze migawki,

JAKUCH, Jadziu u nas jest bardzo duża susza, zimą nie było śniegu, od wiosny dni z deszczem można na palcach policzyć. Jak u Was pada to u nas jest zachmurzenie, wiatr i zimno. Nie wiem co z tą pogodą, ten sezon taki dziwny, większość roślin zasycha, niewiele podlewanie pomaga. U nas tego lata nawet burzy nie było.
kropelka, Mariolu, to jest ułatwienie jak nie ma się gdzie przechowywać.
Wczorajsze migawki,