Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Cześć, Pepsi :!:
Fantastyczne zdjęcia zrobiłaś anemonowi De Caen ;:oj.
Nie mogę się nadziwić mistrzostwu Stwórcy, z jakim zbudował ten kwiatek :!:

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Jak Wszystkim zwierzątkom było gorąco i szukały chłodu
Mary Rose pięknie wygląda. Rododendron pięknie zakwitł :D
Przepiękny Irysek Ci zakwitł. :tan
Piękniutki anemon. Bratki ślicznie kwitną.Czosnek już ślicznie zaczyna kwitnąć. Anemon to zawilec :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Te Twoje Fotki to nie ciepła ale GORĄCE Są przepiękne a anemony ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Przepiękne zdjęcia porobiłaś, napatrzeć się nie można. Czosnek już niedługo zakwtinie, brateczki cudownie wyglądają. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niedzielnie się witam :wit Po wczorajszym upalnym dniu przyszła burza, obficie popadało, więc jestem z części prac zwolniona. Dlatego pogadam dzisiaj tylko z chwastami i posadzę w końcu astry i aksamitki, które już dawno powinnam powysadzać, ale upały mnie powstrzymały.

Jagoda - Dziękuję, że nazwałaś mojego anemona. Są śliczne. Patrzę na nie i podziwiam, jak natura potrafiła skomponować takie cudeńka. Gdybym miała zdolności artystyczne, przeniosłabym na płótno ten śliczny widok. Pozostało mi fotografowanie.
Muszę się koniecznie zaopatrzyć w inne kolory anemonów. Jestem w nich zakochana po uszy :wit

Paulinko - Super że zaglądasz, a te zawilce kwitnące na biało to ta sama grupa ? One są bylinami, ja sadziłam cebulki. Tylko co dalej z moimi anemonami?? Wykopać na zimę, czy zostawić?

Robercie - Dziękuję. Czosnek jest jeden, ona taki sporawy jest, w zeszłym roku były 3 sztuki. Fajnie wyglądały po zasuszeniu. Miałam w wazonie, do momentu odwiedzin mojej koleżanki . :wink:
A bratki mają tak wspaniałe kolory, że muszę im robić fotki, aż się proszą.

Marysiu - Dziękuję, a anemony to moja nowa miłość. Dość kochliwa jestem. ;:196

i jeszcze raz moje cudeńko

Obrazek

I lecę do ogrodu :wit Miłej niedzieli, owocnych głosowań ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu witaj niedzielnie,super pogoda ,przepiękna roślinność pobudza do życia ,cudowny czas,tylko że ja w pracy,to nic na kwiatki trzeba pracować,po południu będę odpoczywała, :heja
anemony masz prześliczne,ja swoich nie wykopywałam na zimę,rosną w osłoniętym miejscu,nie okrywałam ,mają się dobrze i ładnie kwitną,pozdrawiam
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu masz piękny ogród , tyle różnych roślin ...świetne zdjęcia ;:215 będę mogła dużo u Ciebie podejrzeć bo mój ogród dopiero powstaje mam tego sporo do ogarnięcia , u mnie dużo roślin z własnego siewu ... dużo sieje i fajnie mi to wychodzi :)
teraz to już jestem chora jak nie mam co siać :)

Ta gumowa rękawiczka mnie przestraszyła ;:202 ale potem się uśmiałam jak przeczytałam o co chodzi ...

Zwierzątka masz kochane ;:167

U mnie dwa Jużaki wielkie niedźwiadki polarne .

Pozdrawiam Cię

Viola .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu też mam takiego anemona (jedna roślinka) i kwitnie mi od półtora miesiąca, coraz to nowym kwiatuszkiem w kolorze głęboko niebieskim ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie będę oryginalna, jeśli pokłonie się Twoim anemonom! Są zjawiskowe!
Ja kompletnie nie mam do nich ręki! ;:223 Raz miałam nawet i zakwitł, 1 na 5 ;:306
Czosnki fajne, fajnie zrobione zdjęcia! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu anemony słodkie ;:138 ;:138
Musze je mieć :D
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Słodziaki te Twoje zwierzęta :D Moja sunia w upały położyła się w strumieniu przy kaskadzie i tak się chłodziła co jakiś czas.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Poniedziałek...czyli zaczął się nowy tydzień. Pogoda wspaniała, słoneczko, lekki wiaterek i kawka z mamunią w cieniu drzew... ;:167

Grażynko - Dziękuję za instrukcje w uprawie anemonów ;:196 . Dzisiaj moja mama zauważyła je na moich rabatach, stanęła jak wryta :D i mówi: CO TO?? Ja chcę też to mieć. :!: I odmów tu matce rodzonej ....wykopałam jeden krzaczek, nawet już zapączkowany i moja mama szczęśliwa odjechała. Wypasiony storczyk, zakupiony z okazji Jej święta zbladł przy poświacie anemona :;230 .Pozdrawiam ;:196

Wiolka - Witaj i zapraszam. :wit Ja też odkryłam urok kwiatów, bylin sianych własnoręcznie. I , chociaż porażki zdarzają się wielokrotnie, ten sposób pozyskiwania nowych roślin jest...bezcenny w każdym tego słowa znaczeniu :wink: .
Dzisiaj posadziłam do doniczek 12 sztuk czerwonego dębu. Jesienią włożyłam żołędzie, które znalazłam pod przepięknie wybarwionym drzewem, a dzisiaj mam 12 sztuk małych , dobrze rokujących drzewek. Będzie aleja dębowa. :wit

Marysiu - Niebieski anemon musi być prześliczny ;:oj . Moje różowe też wyglądają na bardzo żywotne. Jest ich juz kilka prześlicznie rozwiniętych kwiatków, i widzę nowe pączusie. I gdy pomyślę, że pomyliłam go z chwastem ....i prawie usunęłam.Jednak znaczniki by mi się przydały. :wit

Miłka - Myślę, że idąc za moim przykładem....posadź anemony i ...zapomnij o nich. :D Ja nawet dobrze nie pamiętam kiedy to zrobiłam, coś mi świta...ale znając mnie, posadziłam i ...nie wierząc, że coś z tego wyjdzie, zapomniałam. :wit

Jadziu - Ja też muszę kolekcję kolorystycznie powiększyć. Jak zakryją płatki na wieczór, wyglądają jak piwonie. ;:196

Iwonko - Biedne te nasze futrzaki w upalne dni. Radzą sobie jak tylko mogą. Pepsi wychodziła na pobliską łąkę, i zanurzała się w stawie. Potem wracała i koniecznie chciała być w domu, a ponieważ wyglądała wiadomo jak....wypychałam ją prawie siła. Ubaw mieli panowie, którzy u nas pracują przy przebudowie...Pani Małgorzata wypycha siłą z domu ogromne psisko, do którego czule przed chwilką wołała: " moja słodziutka", " moja malutka". :D

W niedzielne popołudnie postanowiłam zmienić klimaty ogrodowe na leśne i wybraliśmy się do lasu. Kocham las ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i nie do uwierzenia, ale znalazłam taki okaz koźlarza ;:oj

Obrazek

i sarenki biegały w pobliżu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ślicznotkę taką spotkałam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczorku wszystkim :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj :wit Małgosiu Twoje cudeńko anemonek uroczy. :D
Piękny spacer po lesie mieliście. Piękne i śliczne foteczki ze spaceru. ;:173
Ale dorodnego koźlarza znalazłaś ;:oj
Fajny odcisk sarenkowej raciczki. Śliczną gąsienice spotkałaś :roll:
Zuzia piękna i śliczna i taka radosna. :)
Z tego, co słyszałam to te cebulo-bulwy anemonów raczej trzeba wykopać i przechować je do wiosny.
Tobie również Miłego wieczoru życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Małgosiu cuda nam pokazujesz, córcia urocza, ja też myślała o spacerze po lesie,ale jakość się nie przemogłam-na razie strach przed kleszczami jest większy, ale jak są takie grzyby ;:oj to jednak się skuszę (w worki się ubiorę ;:306 ). Ja też uwielbiam truskawki ale jeszcze u mnie długo będą zielone, ale za to była jedna dojrzała jagoda kamczacka, niestety Julia nie chciała jej podzielić na pół :wink: i poczęstować młodszą siostrę
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

O tak... las to jest to. Zwłaszcza w ciepły, wilgotny dzień po burzy. Wtedy pachnie oszałamiająco.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”