Proszę bardzo, choć to fotka z poprzedniego roku, bo akurat biaława medio przekwitła:onectica pisze:No dzisiaj to musisz nas zaskoczyć na biało-czerwono ;)

Tutaj: http://hornad.fei.tuke.sk/~suba/Reb/idents/gavazzii.htm podają i tak i takczarny pisze:(...) I jeszcze literówka powinno być gavazzii.

Mogę się podzielić, ale one mają jakieś 0,5 cm. Wrzucę jutro fotkę to zobaczysz. Szczerze mówiąc to nie wiem czy uda się je ukorzenićROBERTOBORO pisze:Coś mi tu nie pasuje. Na liście nie było WR 509 i WR 578 ale mogę to przemilczeć za odrost WR 578

Danusia mój aparat też za dobrze z czerwonym sobie nie radzi, szczególnie właśnie przy pełnym słońcu. Wtedy trzeba próbować zrobić fotkę pod odpowiednim kątem. Czasami muszę zrobić kilkadziesiąt zdjęć jednego kwiatka (rośliny) zanim się udaDAK pisze:(...) Poza tym mam jeszcze jedno zmartwienie - mój aparat gubi ostrość na czerwonych kolorach. Cudowałam już z czasem i przesłoną i nic nie pomaga, szczególnie przy dobrym oświetleniu czerwienie są zamazane. Jeszcze popytam fachowców, ale chyba będę musiała zaopatrzyć się w lepszy sprzęt, bo mnie to mocno denerwuje - w końcu większość ma czerwone oblicze.

U mnie w tym sezonie trochę lobiwek będzie kwitło, a pierwsze kwiaty powinny być już za kilka dnimoritius pisze:Lobiwki? I jeszcze jajoiana z pąkami - cholerka, fajnie by bylo, gdyby u mnie coś z lobiwiowych zakwitło (poza krzyżówkami chamacereus). Ale pewnie jeszcze za małe są.

Ja też Henryku, ja też...hen_s pisze:(...) Jedyne czego żałuję to tego, że nie wziąłem ich więcej

A teraz wrzucam fotki zrobione dzisiaj rano:

No i pierwsze dwa kwiaty na ajlosterkowej hybrydzie: