Moim pelargoniom wychodzą liście właściwe a w zasadzie każdej po jednym na razie a liścienie zawijają się do spodu- czy to normalny objaw czy coś im nie pasuje ?? Teraz pogoda beznadziejna bardzo mało słońca i to niestety niekorzystnie wpływa na roślinki.
Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
- ewelkacha88
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pelargonie z nasion
Wspaniałe wschody. 

Moim pelargoniom wychodzą liście właściwe a w zasadzie każdej po jednym na razie a liścienie zawijają się do spodu- czy to normalny objaw czy coś im nie pasuje ?? Teraz pogoda beznadziejna bardzo mało słońca i to niestety niekorzystnie wpływa na roślinki.

- 
				patka93

Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Nasiona skiełkowały! 
  Moje pierwsze pelargonie. Stan na dziś : 3/10  

- paprotka882
 - 500p

- Od: 13 sty 2012, o 12:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

A ja swoje już przepikowałam i maja nowe doniczki 

Nasze też już na powierzchni 3 z 6 (Tak mało bo u nas w ogrodniczych sklepach póki co pojawiły się tylko czerwone, a w planach mamy jeszcze inny kolor )
Osobiście byłem w szoku że tak szybko wyszły, w sobotę się moczyły w niedzielę do ziemi a we wtorek już 50% na powierzchni

Osobiście byłem w szoku że tak szybko wyszły, w sobotę się moczyły w niedzielę do ziemi a we wtorek już 50% na powierzchni
- paprotka882
 - 500p

- Od: 13 sty 2012, o 12:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

To chyba pozytywny rok na pelargonie 
 Ja kupiłam nasiona u nas w tamtym roku, w czerwcu chyba, były dosyć mocno przecenione, i jeszcze tak ładnie wykiełkowały 

- ewelkacha88

Witam
Moje siane 7 stycznia pokazują liście właściwe ale martwię się bo liścienie się dziwnie podwijają do spodu. Nie mają przebarwień ale nie wiem czy wszystko jest dobrze a może za bardzo się przejmuję bo to moje pierwsze pelargonie z nasion ?? Przepraszam za jakość zdjęcia ale coś mi dziecko w aparacie poprzestawiało i wychodzą mi jakieś niewyraźne.

Moje siane 7 stycznia pokazują liście właściwe ale martwię się bo liścienie się dziwnie podwijają do spodu. Nie mają przebarwień ale nie wiem czy wszystko jest dobrze a może za bardzo się przejmuję bo to moje pierwsze pelargonie z nasion ?? Przepraszam za jakość zdjęcia ale coś mi dziecko w aparacie poprzestawiało i wychodzą mi jakieś niewyraźne.

- ewelkacha88

Licze na to ze ktos nam podpowie co jest grane bo szkoda by bylo zeby nam padly .  PS przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu Pozdrawiam  

- gaura
 - 500p

- Od: 14 lut 2013, o 15:37

A moje pelargonie wysiane dwa tyg. temu, milczą. Zaczynam tracić nadzieję na to, że coś wzejdzie.
Wysiałam część nasion, a te które zostały, 5 dni temu wyłożyłam na wacik, ale też nic się nie dzieje.

Wysiałam część nasion, a te które zostały, 5 dni temu wyłożyłam na wacik, ale też nic się nie dzieje.
Pozdrawiam, Kasia

- Ika2008

- Od: 24 maja 2013, o 08:59

Nie przejmuj się, nic im nie jest. Nawet jak podeschną czy odpadną to nie ma tragedii, najważniejsze są listki właściwe.dorota33 pisze:Moje też mają pozawijane listeczki ,co im dolega???
Pozdrawiam, Marta.

- ewelkacha88

Listki właściwe może i są ale takie tyci tyci . Myślisz , że wszystko będzie dobrze ?? Te listki właściwe straasznie wolno rosną i nie wiem kiedy je pikować  
 . Poczekam jeszcze kilka dni .

- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

A masz jak podejrzeć bryłę korzeniową?
Pamiętam, że swoje zawsze pikowałam jak już były pierwsze listki właściwe i wtedy ruszały z kopyta..Miały bardzo rozrośnięte korzenie i stały mi w miejscu..po pikowaniu-szał ciał

Pamiętam, że swoje zawsze pikowałam jak już były pierwsze listki właściwe i wtedy ruszały z kopyta..Miały bardzo rozrośnięte korzenie i stały mi w miejscu..po pikowaniu-szał ciał
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza 
 *cz.3*,  Początki hoyozy i inne roślinki  Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- ewelkacha88

Nie mam jak podpatrzeć korzeni, poza tym boję się kombinować . W każdym razie mam 8 siewek i 9 zechciało się przedwczoraj wyjść. Może poczekam aż każdej podrosną listki właściwe i przepikuje czy te z największymi liśćmi już przepikować ??? Co myślicie ???

- 
				Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Jeżeli są to liście właściwe i mają przynajmniej jedną parę to tak.ewelkacha88 pisze:czy te z największymi liśćmi już przepikować ??? Co myślicie ???