Jak tam wasze Indygo blue? Mój ostatni, który jeszcze nie został przepikowany do większej doniczki lekko się wyciągnął Winą tego jest to iż siedzi w kinie w ostatnim rzędzie
Ja mam 5 Indigo ale odmiany Rose z semillas.de rosną bardzo fajnie, jutro wrzucę foty, dziś mi się nie chce - 70kubków 500ml :p
Przed kilkoma dniami dosiałem kilka ładniejszych odmian, które jeszcze powinny sobie poradzić - m.in. Indigo i Micro Tom (kwitnie mi po 33dniach od wysiewu).
Co ma mnie w tym roku zmartwić, skoro to mój pierwszy sezon z własną rozsadą Zresztą, na warunki jakie mogę zapewnić pomidorkom, to i tak wydaje mi się, że całkiem ładnie rosną Może jeszcze ściemnieje
welkam, dzięki za fotkę, naprawdę śliczne pomidorki Jeśli możesz to powiedz mi czy to normalne że moje venusiki mają jak na razie tylko 6 cm, do ilu cm dorasta dorosła roślinka ? Kiedy kwitnie ?
Pozdrawiam mati917533
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc
Wyhodowałam te pomidory z nasion. W zeszłym roku po raz pierwszy na spód doniczki docelowej wsypałam ziemię zmieszaną z fusami z kawy i herbaty. Te fusy zadziałały jak nawóz długodziałający. Efekty były bardzo dobre.W tym roku to powtórzę.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ostatnie noce są ciepłe, więc nie powinno się z nimi nic strasznego, po tej jednej nocy stać. Jednak czy zostawiać na noc dzień w dzień, to zależy od temperatur w nocy
Ja juz zostawiam największe sadzonki całą dobę na zewnątrz na balkonie - ale póki co temp. w nocy to jakieś 10 stopni C. Oczywiście obserwuję pogodę na bieżąco - początkiem maja ma spaść temperatura, wtedy będę chować na noc.
Moje sadzonki też nocują na balkonie z powodu braku miejca na parapetach, a zaczęły już wybiegać. aż się boję, jak się ochłodzi. Pocieszam się tym, że w mieście jest znacznie cieplej niż na wsi
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta