Dorotko dziękuję poczekam zobaczę może będą owoce jak nie to do wykopania i przesadzenia w inne miejsce. Irysy niskie zamawiałam przez internet i było napisane czerwony więć się skusiłam. Ciemy spodobał sie tacie więć może być:)
A to obiecane zdjecia zakupów piątkowych.
Szczepiony Świerk Polpolity Acrocona Ronja
Teraz będę mogła dokończyć rabatkę kamienną obok skalniaka.
Asiu zastanawiałam się nad śliwą wiśniową Nigra tylko że ona ma chyba jaśniejsze kwiaty. Cebulowe roślinki z biedronki polecam tylko przed posadzeniem trzeba je troszkę pomoczyć w roztworze grzybobójczym Jesienią tego nie zrobiłam i kilka pąków mi nie zawtitło wieć jesienia czeka mnie wyjmowanie doniczek , sprawdzanie co z cebulkami i ich moczenie.
-- 4 maja 2014, o 19:48 --
Jadziu tak to już jest, na jesienne zakupy nie mam co narzekać. Zobaczymy jak to będzie z liliami z Biedronki.
Sylwuś, jak zwykle świetne zakupy, warto było poczekać na zdjęcia, iglaczki ze świeżymi przyrostami cudne, ja bardzo lubię iglaki w tym okresie, sunia podobna do pieska jakiego kiedyś miałam, był taki spryciula, że jak uderzał w zaloty do suczki sąsiadów przestał w ogóle jeść i schudł, więc ja mu smakołyki takie psie wyszukane kupowałam i któregoś dnia podejrzałam jak on w zębach wszystkie powynosił do tej suczki.
Sylwuś-piękne te ciemne irysy. Takie szlachetne. Mi się bardzo podobają I te iglaczki kulki które kupiłaś wprowadzają taką harmonię. Piękne. Oj Sylwia coraz bardziej mnie kusisz żeby do Ciebie wpaść gdy będę jechać do Białej Podoba mi się bardzo świerczek z białymi przyrostami. A na mojej conice szpaki obgryzają nowe przyrosty. Chyba wiatrówkę kupię normalnie
Sylwuś, a to co pozostało Ci po agreście to porzeczka złota. Ładny krzaczek chyba bardziej ozdobny będziesz miała
Sylwuś wpadam z kawką Zakupy piątkowe superowe. Ten rząd thuj śliczny! Świerk szczepiony mnie urzekł . Już od dawna szczepionego świerka chciałam ale ciągle kasa szła na inne roślinki. Muszę się zmobilizować wreszcie. Iryski mi się bardzo podobają. Nawet jak nie są czerwone Zdjęcia Misi pocieszne. Słodziak z niej. Miłego dzionka Sylwuniu.
Sylwuś, psinka kochana, do wygłaskania, a te żółte kwiatki, hymmm, kupiłam 3 lata temu porzeczkę krwistą, a zakwitło mi takie coś jak u Ciebie, nie wywaliłam, bo te kwiatki mogą być, i tak rośnie w miejscu gdzie nic innego nie planowałam, została na działce teściowej i już
Sylwuś kochana widzę, że bardzo lubisz iglaczki i masz na prawdę fajną kolekcję Tylko podziwiać. Irysy śliczne i piesio bardzo fajny, wygłaskaj go proszę, jest taki milusi
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Sylka szalejesz z zakupami , areały Ci na to pozwalają ,ja chociaż bym chciała na razie muszę przystopować z kupowaniem ,brak miejsca , muszę znowu pomyśleć nad uszczupleniem trawnika ,chociaż będzie ciężko przekonać eMa,podkaszarkę też już ma i może szaleć po trawniku,nie wydaje mu się za duży
Szpaler tujek elegancko wygląda przy ścieżce