Aniu śliczna ta trawka zebrałam parę tych kłosów może wysieję za rok bo warta jest tego. Najpierw wykiełkowało dużo ale potem utrzymała się jedna kępka, czyli tak jakby nie bardzo lubiła przesadzanie
Zosiu to forsycja z brązowymi liśćmi - cudo! Wygooglałam
Casanova jest taka lekko morelowa, a moja jest w sezonie zdecydowanie żółta. Te późne jesienne róże mają jakby jaśniejszą kolorystykę.
Marysiu powinno coś wykiełkować - nie znam zdolności kiełkowania traw ozdobnych te inne wiem że mają sporą. W Krakowie jest muzeum pod Sukiennicami, w czasie wykopalisk znaleziono nasiona chyba właśnie trawy i wysiano po setkach lat - wyrosła jest pod szybką

Mój kopiec nie bardzo mi się podoba, ale Agnieszka ma je jednak inne -potem oglądałam angielskie programy, to mój jest wysoki a tamte to pagórki. Ja posadziłam na nim dynie i patisona. Urosły ogromne krzaczyska. Dynia była na pagórku i druga na płaskim - nie widziałam różnicy w owocowaniu. Chwasty na niej rosną lepiej niż na normalnej

Wniosek grządka jest do przerobienia
Aniu moje też mają pąki z wyjątkiem dwóch przesadzonych i poobcinanych, jednak u innych widziałam orgię pączkową to u mnie pojedyncze!
Martusiu kiedyś napisałam w wątku, że szafirki mnie nie kochają i Lidzia od razu zareagowała i napisała, że mi przyśle szafirki - przysłała chyba 2 kg

są tam też iryski Magic blue, pół kg czosnku południowego i 2 rodzaje narcyzów (niespodzianki). Lidzia jak wysyła roślinki są popakowane i opisane bardzo starannie, a i jeszcze mam nasionka