Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

W twoim ogrodzie nadal czuć powiew lata ;:170 jak Ty to robisz?
Czarodziejka ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

robaczek_Poznan pisze: Iwonko, bardzo mnie cieszy akceptacja :lol: Dzisiaj odpoczywałaś? :wit
Kasiu nic nie robiłam, bo u mnie było lodowato zimno. Liczę na to, że ten tydzień będzie suchy i w miarę ciepły, więc zrobię wszystko, co zaplanowałam. Zależy mi szczególnie na przesadzeniu złotokapu, który nie urósł ani centymetra w ciągu ostatnich pięciu lat :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia jaka sliczna ta rózyczka Mme Francois Graidorge ;:oj strasznie lubie takie kuleczkowe kwiaty ;:173 Mozesz mi powiedziec gdzieja nabyłaś.... :wink: Jarzmianki zachwycajace ;:303 U mnie mroziku nie było, ....a ja juz drugi raz śmigam z doniczkami na noc do domu ;:65 Miłego dzionka u mnie słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu ranking naj już widziałam, bo podglądam ciebie cichaczem już od jakiegoś czasu :wink: Fotkę tego miejsca wrzuciłam na moim wątku, to miejsce po zachodniej stronie domu, ale parę metrów od domu, do południa cień. Kolory to uwielbiam pastelowe, mieszane, ale jak to skomponować, żeby się nie gryzło? :oops: Rośnie tam już jedna angielka.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit

Piękne fotki pięknych (musi mi to przejść przez gardło) róż, sygnowane pięknym znakiem.
A wszystko to bardzo w Twoim stylu. Gratuluję!

P.S. Nieskromnie powiem, że roza Graffin Bettina Bernadotte nie umywa się do "mojej" grafini. :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, widzę że znak wodny wybrany. No i fajny, czytelny, gratulacje dla uzdolnień Constancji.
No i najważniejsza kwestia: motyl to też Robaczek ;:306
Miłego dnia mimo poniedziałku :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Przepięknie wyglądają zimowity otulone mgiełką smagliczki ..... nie mogę się napatrzeć..... a i jarzmianki prześliczne ;:oj
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, znaczek wyborny. Inny być nie mógł. Mnie też martwi dzisiejszy przymrozek. Miałam -3, prawie -4 rano o 7mej. Co prawda teraz piękne słońce, ale to co się stało to już się nie odstanie.
U Ciebie róże na zdjeciach prawie jak w pełni sezonu. Bory pod Poznaniem wyglądają jakby tam były od dawna ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Robaczek przemienił się w ślicznego motylka z dodatkiem odpowiedniego podpisu, całość wygląda superowo ;:215 ;:215 ;:215
W poprzednich znakach drażnił mnie styl pisarski - taki dziecinny i ostry, ten napis pasuje do Ciebie idealnie, jakbyś się sama własnoręcznie podpisała - choć nie znam Twojego pisma takie mam wrażenie. Całość na zdjęciach wygląda świetnie. Gratulacje dla autorki Constancji ;:63 ;:63 ;:63

O ogrodzie nie wspominam bo ciągle jest cudowny środek lata ;:3 ;:215
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Czy Twoje jarzmianki tak pięknie się rozrosły, czy też sadziłaś po kilka sadzonek razem? Bo jeśli rozrosły tzn., że moje mnie nie bardzo mnie lubią :roll:
Róże niezmiennie pięknie Ci kwitną, ale cóż w końcu u Ciebie dużo cieplej niż u mnie. Góry to góry... Dziś było u mnie ostatnie (chyba) koszenie. Pobrałam także szczepki z roślin tarasowych, które chce mieć i w przyszłym roku. Zrobiłam to mimo, że w przyszłym tygodniu zapowiadają i 10 stopniowe temperatury nocą, ale w tym mają być przymrozki do minus 4 stopni. Nie wiadomo co przetrwa, a chować nie będę wszystkiego, bo chyba musiałabym rzucić pracę ;:306
Szkoda, że ten sezon był taki krótki. Zima za nic nie chciała odejść, a przymrozkom coś bardzo się spieszy. Tylko trzy miesiące bez przymrozków ;:oj ? Może mam sklerozę, ale nie pamiętam, by mroziło już we wrześniu. U nas z soboty na niedzielę już solidnie sieknęło ;:145
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Kasiu, znaczek motylkowy i jednocześnie robaczkowy dyskretnie zdobi zdjęcia Twoich pięknych róż i innych kwiatków. Bardzo ładnie to razem wygląda. Ciekawa jestem, czy długo nad tym pracowałaś, czy też pomysł i wybór był z tych szybkich, kiedy od razu wiemy, jak dana rzecz ma wyglądać :D Jarzmianki na pierwszym zdjęciu wyglądają jak perełki, róża Mme Francois... jak ze starych obrazów, zachwyciły mnie jeszcze zimowity w miodunkach ;:138
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oj, zarażasz tymi jarzmiankami! Przecudne, zapisałam na liście zakupowej na sezon następny. Tak się zastanawiałam, czy Ty w ogóle masz coś, co nie wygląda cudnie? Choć jakiś jeden duperelek? ;:306
U mnie też było bardzo chłodno, na szczęście obyło się bez skrobania szybek w aucie. Masz rację, za szybko na takie numery!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne jarzmianki! ;:63
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No i to jest ból dla miernego ogrodnika...naogląda się Robaczkowego ogrodu, nakupuje roślin, bo mu się wyda, ze takie cudne to i u niego urosną, a potem kicha...bo to trzeba Robaczkiem być żeby tak wszystko rosło :wink: Jarzmianki mam oczywiście dopisane do listy chciejstw, tylko słabe nadzieje, że i u mnie tak będą wyglądać...a do Twoich róż, Kasiu, to chyba zatrudnię profesjonalnego ogrodnika, bo jak im coś zrobię, to mnie całe FO zlinczuje ;:306
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat, też bym czuła taką presję, gdybym była na Twoim miejscu ;:oj Ale na pocieszenie, powiem, że spod kasinej kurateli róże wychodza w tak dobrym stanie, że żaden szok im niestraszny :wink: Do mnie Kasia tylko na kawe przyjechała i od razu wszystkie mi teraz kwitną jak w czerwcu, taki ma dziewczyna dar rożanych czarów :D Kasiu, serio ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”