Moje Epi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Epi

Post »

Fraszka bardzo chętnie i szczerą ręką oddam - jeśli tylko zechcesz przygarnąć - wpisz sobie w Google: "Sansewieria rozetowa wężownica".
Moja jest takim raczej "dorosłym" okazem - czyli odchowana panna na wydaniu :wink:
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, to te hoje takie rozkapryszone mogą być, że jedne lubią do góry a drugie nie itd.? To jak znajdziesz jakieś ciekawe informacje to daj znać ;:108 Co do tytułu wątku to kolejnym krokiem może będzie skrócenie nazw do samego gatunku. Chociaż nie wiem czy to ma sens i tak Ci się w końcu mniejsce skończy ;:306

Mi też przez forumową wyszukiwarkę ciężko coś znaleść, przeważnie odnajduję wątki na forum poprzez google ;:306
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpisałam - taką mam (to ta, co była ze mną na uczelni :wink: )
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Brendii pisze: Mi też przez forumową wyszukiwarkę ciężko coś znaleść, przeważnie odnajduję wątki na forum poprzez google ;:306
Ja też tak robię, bo ta tutaj jest naprawdę do .....hmmm........ :wink: Jak znajdę coś godnego uwagi to na 100% wrzucę (chociaż moje linki "z zewnątrz" są tu wyrzucane...:wink:)

Fraszka_1 - no popatrz, tyle razy byłam w "twoim ogródku" i nie widziałam tej gąski :wink:
(mamy podobne zainteresowania - nie tylko kwiatki - prawo też zaliczyłam :wink:, podajmy sobie ręce - :wit )
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Podamy, podamy - jak zaliczę (za 2 lata :wink: )
Gdzieś tam w wątku powinno być zdjęcie roślinnego magistra prawa :) raczej niedawno wstawiałam :)
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

Po zmianach w opisie chyba czas na rozbudowanie tytułu :twisted: Jak będziesz się pozbywała wężownicy to pamiętaj o mnie, chętnie zaadoptuję :oops:
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Dumbledore pisze:deissy Lacunose i Meliflue mam już ukorzenione - noo całkiem, całkiem dorosłe są to już panienki :lol: Pokażę jak kupię ładne osłonki, bo mają brzydkie doniczki :| No i jakieś podpórki muszę wymyślić - Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać.. ;:132 :) No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem :roll:

Heh, tytuł mojego wątku teraz ma się nijak do tego co w nim jest :wink:

Podpis zmieniony - wszystko się zmieściło, musiałam usunąć "pozdrawiam" z ludzikiem ;:174
Wiesz co? Ja pomyslalam o cienkim bambusie i patykach do szaszlykow, one tez sa bambusowe. Paliczki bambusowe nawiercic cienkim wiertelkiem, wetknac patole do szaszlykow, ew. klej na goraco lub drutek nawet dla zmocowania tego do kupy i drabinka leci. Na znanym polskim portalu aukcyjnym, widzialam plastikowe drabinki od 1zl, wiec pewnie w normalnych sklepach tez takie mozna dostac. Tutaj nie widywalam, jedynie metalowe. Drogawe.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Ale ty masz juz tego zielonego ;:224
brawo i tak trzymaj ;:303
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Fraszka - to Ty młodziutka jesteś :wink:
olgierdyna - już jej przyklejam kartkę z napisem "Rezerwacja" :)
koniczynka - tak, już zielona choroba weszła na parapet (a miał być nietknięty :wink: )
crazydaisy - wczoraj z mężem byliśmy w OBI, ale nic ciekawego nie wypatrzyliśmy - tylko takie plastikowe zielone drabinki, jak mam przy papirusie (ew. plastik w kolorze bambusa) - a to mi do hoi nie pasuje, zresztą i tak za duże...koszt albo 6.99 albo 7.99 - nie pamiętam dokładnie. Zerknę w Internecie - ale jeśli tam 1 zł podpórka, to pewnie przesyłka 14 :wink:
Były też pojedyncze patyki bambusowe za 3.49 chyba.....myślę o pałąku - ale nie znalazłam...zresztą może zrobię na szaszłykowych patykach i podwiążę rafią (nie podobają mi się te spineczki - ważki, motylki itp.). Doniczek też nie kupiłam - nic mi nie pasowało do klimatu hoi :(
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dumbledore pisze: Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać.. ;:132 :) No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem :roll:
Witaj Dumbledore :wit
Lacunosy spokojnie możesz puścić do góry na drabinkach, u mnie wszystkie w ten sposób rosną i żadne nie marudzi :wink:
Natomiast z przestawianiem bywa różnie ( mówię tu o hojach ogólnie) ...niektóre mam takie wrażliwce, że jak brałam z parapetu do zdjęcia, to potem zatrzymywała wzrost na kilka miesięcy. To samo z pączkami kwiatowymi. Obkręciłam tylko troszkę, żeby cyknąć fotkę a tu pączki stanęły w miejscu, potem zżółkły i pospadały :roll:
Z lacunosami nie mam tego problemu, zapączkowane przestawiam, owijam na drabinkach a one i tak kwitną i rosną jak szalone.
To jedne z bardziej wdzięcznych, uroczych i bezproblemowych hoi :D
Pozdrawiam serdecznie ;:3
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55

Post »

Wiesz co? Ja pomyslalam o cienkim bambusie i patykach do szaszlykow, one tez sa bambusowe. Paliczki bambusowe nawiercic cienkim wiertelkiem, wetknac patole do szaszlykow, ew. klej na goraco lub drutek nawet dla zmocowania tego do kupy i drabinka leci. Na znanym polskim portalu aukcyjnym, widzialam plastikowe drabinki od 1zl, wiec pewnie w normalnych sklepach tez takie mozna dostac. Tutaj nie widywalam, jedynie metalowe. Drogawe.[/quote]

Oj ja chyba spróbóję moich sił i postaram się coś takiego wykombinować ;:108

Dumbledore szkoda, że zakupy nie udane ;:185 Kolejnym razem będzie lepiej ;:131
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, te plastikowe drabinki, dokladnie... Z przesylka 12 zl najtaniej, wiec jeśli potrzebujesz jedna, to zaden interes. Nie mam rafii, zakupilam mozliwie malo widoczne spinki - przezroczyste, zgnilozielone. Wazki itp. motylki to dla mnie przerost formy nad trescia. Lubie, kiedy piekna jest roslina i juz nie musze jej "dosmaczac" plastikiem. Dlatego tez holduje prostym doniczkom.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Dumbledore pisze:Fraszka - to Ty młodziutka jesteś :wink:
Ano :lol:
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

crazydaisy pisze:Basiu, te plastikowe drabinki, dokladnie... Z przesylka 12 zl najtaniej, wiec jeśli potrzebujesz jedna, to zaden interes. Nie mam rafii, zakupilam mozliwie malo widoczne spinki - przezroczyste, zgnilozielone. Wazki itp. motylki to dla mnie przerost formy nad trescia. Lubie, kiedy piekna jest roslina i juz nie musze jej "dosmaczac" plastikiem. Dlatego tez holduje prostym doniczkom.
crazydaisy - nie jestem Basią :lol:
A jako podpórkę dla Meliflui odkryłam rewelację - pałeczkę od sushi!!!!!!!!!!!!!!! Przywiązałam rafią i wygląda super - egzotycznie :wink: (Brendii czytaj to :lol: )

Basiu (Cynthia) - dziękuję za odwiedziny i wartościowe informacje ;:168 Martwiłam się troszkę o Lacunosę - bo ją ciągle gdzieś ganiam (nie znalazłam jej jeszcze miejsca docelowego). Ale chyba masz rację, że jej nic nie będzie po tych "wędrówkach ludu" - bo widzę, że puszcza listeczki - i ku mojemu zdziwieniu są bordowe (widziałam taką odmianę, ale nie wiem jaka to :) )

Fraszka - ehhh..."Młodość szalona, przeszła przeklęta na drugą stronę, a ja biegnę, biegnę, biegnę po ulicy i eksploduje moje serce
I ciągle, ciągle jeszcze więcej...." .....kwiatków mam :lol:
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ops... Przepraszam, to bedzie mniej wiecej przedostatni raz. :oops:
Kinga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”