Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Madziu relację czytam już trzeci raz i cieszę się jak dziecko przeżywając każdą chwilę razem z Wami.
Dziękuję za zdjęcie z dedykacją ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu! Cieszę się, że podróż się udała, martwiłam się czy pogoda nie pokrzyżuje Waszych planów..
Jako duże dziecko przeżywałam tą Waszą wycieczkę, a fotorelacja świetna! Zaprzęg reniferów musiał robić ogromne wrażenie- akurat te zwierzaki, w tamtejszej scenerii, w duchu Świąt- niezapomniane widoki!
Jako kierowca psiego zaprzęgu wyglądasz super ;:138 jako że sama jestem okropnym zmarzluchem to łączę się w bólu skostniałych stópek..
Biedni mieszkańcy-tylko 4 godz jasności- bo nie bardzo można to nazwać słońcem. Jak pomyślę, że u nas miałoby być ciemno jeszcze przed 9 rano..brrrr Jednak po Pani, która w wiosce reniferów snuła opowieści widać uśmiech i radość bijącą z twarzy- tym większe robi to wrażenie, że przecież to słońce poprawia nam humory.. Ileż uśmiechu misi siedzieć w sercu takiej osoby..!
Zdjęcia z wyprawy bardzo mi się podobają, tym bardziej, że dopiero w Twoim wątku dowiedziałam się o istnieniu takich wycieczek. Szkoda, że w domku Mikołaja nie można robić zdjęć- każdy powinien mieć zgodę na kilka kliknięć pamiątkowych..
Z Twojej relacji wynika, że wycieczka udała się świetnie- zazdroszczę dziewczynkom Twoim takich cudownych przezyć!
Pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Fantastyczny reportaz Magda, troche inny swiat no i ta atmosfera ;:oj
jeśli to nie tajemnica, ile kosztuje taki wypad na polnoc, mozesz odpisac na PW, dziekuje.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, powiem Ci, że jak szczerze nie znoszę zimy, tak z największą ochotą wybrałabym się do tego miejsca :) Ileż w nim uroku, magii, wyjątkowej atmosfery! Te kombinezony, czapy, ciepłe buty, psie zaprzęgi, czajniki z herbatą - to wszystko tworzy niezwykły klimat i aż człowiek chce się tam natychmiast przenieść!
Super, że mieliście okazję to wszystko zobaczyć na własne oczy... nawet starsza córka byłą zadowolona - to widać - co u nastolatek wcale nie jest oczywistością ;-)
Zakupy udane i mimo, że nie ma jak w domu, to wycieczkę mieliście wprost fantastyczną :)
Miłego nowego tygodnia!
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziulek opwieść Twa przednia okraszona urokliwymi zdjęciami. Sama bym sobie ?szusnęła? takim zaprzęgiem
Zimna nie zazdraszczam, ale tą chwilę to jakoś się przeżyło.
Także Witamy na naszej ziemi i powolnego ?odtaiwania? z emocji wycieczkowych
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Madziu, super relacja z ekstra wycieczki. Dziewczyny widać, że zachwycone, super! Dobrze, że Ksawery nie pokrzyżował Wam planów.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wczoraj poczytalam komentarze ale dzisiaj moglam dopiero dokladnie foty poogladac, bo cos mi net szwankowal i ladowaly sie jak woda z kisielem - nie na moja cierpliwosc.
Ja sie nie nadaje w takie miejsca, nawet w gory nie jezdze zima - nie lubie zimna okropnie ale bardzo przyjemnie sie oglada poczynania innych na zdjeciach :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

cześć wszystkim
a tak było wczoraj pięknie, biało...dzisiaj znowu plucha i szaruga za oknem. Za zimą nie przepadam, ale z dwojga złego wolę sypiący śnieg, który pieknie wygląda patrząc przez okno :D
Aga niezmiernie mi miło, że sprawiłąm przyjemność. Zima tam choć bardzo mroźna, wygląda pięknie
Moniu we mnie się obudziło małe dziecko. Innaczej nie można. Szczególnie Panowie mieli ogromną radochę, aż miło było popatrzeć. Pani od bajek faktycznie z pasją i miłością opowiadała o Laponii,chyba nigdzie indziej żyć by nie mogła. Zaprzęg reniferów dostaliśmy przypadkowo w bonusie, strasznie mnie to cieszy. Ci co poszli przodem nawet nie zauważyli tego pana z reniferami-mnie też córka powiedziała mamo popatrz ;:oj
Januszu tak inny świat, to dobre określenie. Zaludnienie jest tak małe (ok 4-5 mieszkańców na km kwadratowy, im dalej na północ liczba maleje), nigdzie im się nie spieszy. Bardzo serdeczni ludzie.
Aga te wszystkie szczególiki, lampeczki, dzwoneczki, muzyczka przygrywająca na każdym kroku. Sceneria bajkowa. Ja też za zimą nie przepadam, ale na prawdę było warto. Więcej pewnie tam nie pojadę, bo za zimno, ale byłam, widziałam i jestem szczęśliwa. W pewnym momencie miałam tak dosyć, że myślałam o porzuceniu dalszych planów i przeczekaniu w autokarze. To by była głupota, ale jednak przemarznięcie powoduje ekstremalny tok myślenia ;:223 Dziewczyny bardzo szczęśliwie OBIE ;:215
Ilonkotakie szusnięcie, jak to nazwałaś godne polecenia ;:333 Masz rację tą chwilę jakoś się przeżyło. Uczucia mieszane, bo z jednej strony cieszysz się jak dziecko, a z drugiej wściekasz, bo mróz przeszywa na wskroś brrrr.
Bogusiu szczerze się obawiałam o Xawerego, ale na szczęście wylot odbył się planowo
Jula ja też z ciepłolubnych, następnym razem dla odmiany moja ukochana Afryka. Byłam jednak, widziałam i nie żałuję. Z utęsknieniem czekam na wiosenne, ciepłe dni ;:173
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Widać, że dziewczynki przeszczęśliwe, Mama chyba też jak widać na zdjęciach. Cudowna wycieczka, tyle wrażeń.
Dzięki za ciekawą relację ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Nie lubię zimy, ale na jeden, dwa dni chętnie odwiedziłabym Laponię :) Pięknie, klimatycznie, widać radość na Waszych twarzach ;:215 Choć mieszkać tam sobie nie wyobrażam... Kilka godzin jasności za dnia? ;:202 To istne piekło na ziemi, prawda? :twisted:
Madziu, wyglądasz jak nastolatka, czytałam dwa razy opisy, czy Ty to aby nie przypadkiem Twoja Córa ;:224 Cieszę się, że wszystko poszło zgodnie z planem, myślałam z trwogą o Waszym locie... Co do wiosny, to Święta za parę dni, a potem już dnia przybywa no i po nowym roku to już w naszych umysłach tłucze się wiosna - damy radę! :tan
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Wspaniały wypad Mikołajkowy no i łupy z wyprawy przeurocze. Cieszę się że niespodzianka dla córek się udała. Świetnie wyglądasz prowadząc zaprzęg ;:215
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Piękna realcja z ekscytującej iście bajkowej wyprawy. Dla mnie najpiękniejsze były pieski ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ale miałyście wycieczkę, dziewczynki i mama radosne buźki, czerwone od mrozu, a te cudowne zaprzęgi -rewelka tylko pozazdrościć, Pamiątki przywiezione i wspomnienia piękne będziecie miały. :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Iwonko ależ bardzo proszę ;:180 Mama równie szczęśliwa jak dziewczynki ;:224
Milenkodziękuję Ci kochana. Chyba dobre ujęcie było ;:306 Poza tym jestem niewielkiego wzrostu, a to też nieco odejmuje lat ;:113 Jeden dzień w lodówce, ba :!: zamrażarce wystarczy. W Finlandii podobno jest największy współczynnik samobójstw na świecie i ludzi z depresją. Jednak słonko, to zbawienie, narkotyk i obiekt niezbędny do normalnego funkcjonowania. Mam nadzieję, że zima nie przeciągnie się za nadto jak w roku ubiegłym. jeszcze tylko 3,5 miesiąca ;:173. Szybko zleci.
Justynko dziękuję za miłe słowo. Niespodzianka trafiona ;:215
Basiu to zupełnie jak nam. Od początku wiedziałam, że dla moich dzieci (i dla mnie z resztą też) psiaki będą główną atrakcją ;:113. Wolę jednak klimaty jakie Ty zarzucasz u siebie :lol:
Dorotko oj tak buzie czerwone jak buraki. Potem czułyśmy-dosłownie-jak odmarzamy i ciepło rozchodzi się po całym ciele. Wspomnienia na pewno zostaną na zawsze :uszy Dla mnie dodatkowo w pamięcicudowne uśmiechy moich dziewczynek i radość jaką im sprawiliśmy
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Madziu ;:138 jaka wspaniała fotorelacja z Laponii. Mam nadzieję, że przez te 2 minutki sam na sam Sama Wiesz Z Kim zdążyłaś mu WSZYSTKO wyszeptać :wink:
Jak dla mnie, która nie lubi zimy i mrozu, fajna taka wycieczka. Gorzej z tym okutaniem się w taką ilość śpiworów - kombinezonów. ;:224 No, ale przy takich temperaturach, to raczej konieczność. Fajny wypad ;:138

W domku powoli robisz klimaciki świąteczne,super. Oczywiście oczekuję więcej fotek :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”