Woowwww.......ależ fotka z zimowitami.
Super zestawienie i jakie mnóstwo kwiatów......
Prawdę mówiąc to też wolę wiosenny entuzjazm od jesiennego zmęczenia.
A ja uwielbiam jesień. Nawet sobie tłumaczę, że taki deszczowy dzień jak dzisiaj też musi być, bo przecież to daje picie moim roślinkom.
A barwy jesieni są niepowtarzalne. Zresztą ja lubię każdą porę roku.
Nawet zima, mimo, że nie ma ogródka jest miła, bo można spokojnie podsumować sezon, zaplanować nowy i przede wszystkim odpocząć
Żeniszki siałam po raz pierwszy. Gdy wsadzałam je do ziemi, to myślałam, że wiele to z nich nie będzie. A okazało się, że są piękniejsze od tych kupnych...
Już w zeszłym roku podziwiałam Twoje połączenie zimowitów z czyśćcem wełnistym. Zimowity znacznie się rozrosły od tej pory i kompozycja jest absolutnie cudowna
Znów miałam sporo do nadrobienia, ale zdjęcia musiałam koniecznie obejrzeć
Jesień trochę przygnębia, ale trawy to duża pociecha przed końcem sezonu. Zupełnie mnie zakręciły i będę zimą wymyślać, gdzie je dosadzić
Cały sezon kwitnie powojnik bylinowy Arabella. U mnie leży na ziemi w pobliżu róży Artemis.
Cześć Maryniu ,jesień u Ciebie kolorowa i słoneczna taką właśnie lubię .A u mnie za oknem przeciwieństwo
Mglisto i wilgotno .Ale tak już musi być .Przyroda musi odpocząć a i nam też się przyda gdyż też jesteśmy jej częścią .Podziwiam Twoje jesienne widoki i pozdrawiam
Jesień dla mnie jest najpiękniejsza, a szczególnie wrzesień. Co roku czekam na tę porę, bo barwy w ogrodach są oszałamiające. Czasem zwykle roślinki dopiero pod koniec sezonu pokazują swoje piękno.
Pierwsze zdjęcie "baletnic" mistrzowskie.
Potwierdzam, baletnice prima balerina a zimowity w objęciach czyśćca i rozkołysane na wietrze trawy, to istna poezja.
Moja Variegata też ma niektóre liście na brzegach takie zżółknięte, ale sądzę że to od słońca, nie mam już dla niej miejsca w cieniu.
Pozdrawiam jesiennie.
Dzięki bardzo za miłe odwiedziny ,Grażynko,Gosiu,Aniu,Ewciu miło,że znajdujecie czas i ochotę i wpadacie do mnie i serdecznie dziękuję za odwiedziny mojego grajdołka i miłe komentarze
Ewo-rozalko U mnie lekko popadało ale zawsze dobre i to ...ogólnie ochłodziło się jesienna już szaruga... Chociaż popołudnie było dość ciepłe i przyjemnie spędziłam je w zaprzyjaźnionym ogrodzie . Wando- jak przyjemnie czytać takie miłe słowa! Bardzo się cieszę,że Ci się spodobała moja fotka i zechciałaś wyrazić swoją opinię Ja to nawet nie potrafię się wypowiedzieć jaką porę roku lubię najbardziej...ogólnie lubię ciepełko .....i umiarkowane zatem - zima u mnie to niezbyt miła pora roku ...z biegiem lat coraz bardziej się jej obawiam ...boję się poślizgów... Stasiu- dziękuję bardzo za uznanie dla moich fotek , bardzo mnie cieszą te opinie staram się wybierać te, które i mnie się podobają a jeszcze szczere opinie tylko mnie zachęcają ...
A moja Variegata rośnie w cieniu i co roku 2-3 liście brązowieją na brzegach.. Pozdrowienia odwzajemniam!
MÓJ JESIENNY MIX
jesienne róże
ulubiona bonika
coraz więcej miłośników zdobywają trawy ...mną zawładnęły kilkanaście lat temu...
goryczka nie odpuszcza i długo kwitnie w tym roku
hortensje też zyskały zwolenników i trudno chyba znaleźć na fo ogród w którym by ich nie było, nawet 1 szt...i słusznie bo są przecież piękne i latem i jesienią kiedy się przebarwiają
nie tylko hortensje "łapią" jesienne kolorki
wnet się zacznie w ogrodach chryzantemowy szał...u mnie na razie jedna
cieszą mnie w tym roku powojniki
gloria dei
rubrum
zawilec zginął 2 lata temu w tym pokazał się nieśmiało wśród wysokich traw i czeka cierpliwie na przesadzenie co niebawem nastąpi - kolejna baletnica -chyba pamina ?
jesień - czas zawilców
O,,, ja też kupiłam w tym roku vanilla fraise ale moja jeszcze nie taka piękna ,mała, 2 kwiatki i lekko tylko zabarwiona :
Ale może doczekam się takiej piękności jak u Ciebie tylko kiedy???
A zimuje Ci dobrze,,przycinasz ją???
Moja ma 3 rok , zimuje bezproblemowo ,wiosną przycinam,owszem.A więc już w przyszłym roku Twoja będzie miała więcej kwiatów. Mnie się trafiła ładna duża sadzonka więc od początku była piękna.Dbam o nią i nie żałuję wody a i nawóz też miała.