Truskawki - cz.3
Re: Truskawki - cz.3
Byłam w ogrodniczym i spontanicznie kupiłam sadzonki tej odmiany więc nie wiem co Cię tak bawi???
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
baxiowa,jak robisz przetwory to będziesz zadowolona.
Honeyone i Elkat owocują w tym samym terminie czy Elkat jest późniejszy?
Różne źródła różnie mówią.
Honeyone i Elkat owocują w tym samym terminie czy Elkat jest późniejszy?
Różne źródła różnie mówią.
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak samo i ja twierdzę i tak robię pryskam tylko na grzybkaXavierka pisze:Preparaty na chwasty są silnie trujące. A truskawki przecież chcesz jeść....baxiowa pisze:Opryskujecie truskawki preparatami na chwasty???
Najlepszym środkiem na chwasty w truskawkch to rączka i motyczka.![]()
Juda
Najważniejsze, że są kwiatki, może ta chloroza powstała z chłodu - bo, też czytałam, że jest taka możliwość.

Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
-
Dukaty są dobre nie wymagające zdrowe krzaki ,sadzić rzadziej bo w zagęszczeniu pleśń atakuje,na przetwory bardzo dobre ale miękkie i trzeba często zrywaćbaxiowa pisze:Byłam w ogrodniczym i spontanicznie kupiłam sadzonki tej odmiany więc nie wiem co Cię tak bawi???
przepraszam ze tak mi wyszło i post pod postem nie umiem usunąć
Pozdrawiam Teresa
A jak owocują? Są dość plenne?juda pisze:Dukaty są dobre nie wymagające zdrowe krzaki ,sadzić rzadziej bo w zagęszczeniu pleśń atakuje,na przetwory bardzo dobre ale miękkie i trzeba często zrywaćbaxiowa pisze:Byłam w ogrodniczym i spontanicznie kupiłam sadzonki tej odmiany więc nie wiem co Cię tak bawi???
przepraszam ze tak mi wyszło i post pod postem nie umiem usunąć
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzisiaj kupiłam w ogrodniczym również spontanicznie 30 malutkich sadzonek truskawek, tyle że niektóre już kwitnące a jedna ma nawet owoc
Mam Senga Sengana 14 szt, Kupione dziś: 10 szt Kama, 10 szt Dukat i 10 szt Polka.
Nie znam się na truskawkach, ale z tego co czytałam to w tym roku owoców się nie spodziewać?

Mam Senga Sengana 14 szt, Kupione dziś: 10 szt Kama, 10 szt Dukat i 10 szt Polka.
Nie znam się na truskawkach, ale z tego co czytałam to w tym roku owoców się nie spodziewać?
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
Jeśli masz sadzonki w multi paletach to troszeczkę pojesz ale kobiałek nie szykuj .
Gdybyś kupił sadzonki Frigo i posadził teraz ( najlepiej sadzić 10.06 ? 15 .07 a przechowywać w lodówce ) to owoców było by więcej w Lipcu a podlewanie latem podwoiło by plon .
Jeśli w perzu posadzisz nie licz że będziesz miał truskawki bo tego w truskawkach nie da się wyplewić a oprysk na pewno zaszkodzi ale truskawkom a perz
poradzi sobie .
Gdybyś kupił sadzonki Frigo i posadził teraz ( najlepiej sadzić 10.06 ? 15 .07 a przechowywać w lodówce ) to owoców było by więcej w Lipcu a podlewanie latem podwoiło by plon .

Jeśli w perzu posadzisz nie licz że będziesz miał truskawki bo tego w truskawkach nie da się wyplewić a oprysk na pewno zaszkodzi ale truskawkom a perz

-
- 100p
- Od: 6 gru 2011, o 22:09
A jeśli nornice przeryły korytarz pod posadzonymi tej wiosny truskawkami to trzeba je posadzić na nowo czy jakoś dadzą sobie radę z tym tunelem?
-

Majs to niedługo zbiór a co to za odmiana?
baxiowaDukat jest bardzo plenny

Mam klientów co tylko jego na dżemy i zbieram bardzo dojrzały i od razu są odbierane nie na targ
Zielony1111
Podeptaj korytarze , powinny dać radę

Ogrodnik88
Elkat jest kilka dni póżniejszy
Pozdrawiam Teresa
Juda dziękuje za odpowiedz ja potrzebuje na przetwory i do zjedzenia dla siebie. 

- pawelp1320
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja jak pojechałem na działkę i jak spojrzałem na moje 2 letnie truskawki to wyglądałem tak:
. Są wielkości opony od skutera- każdy jeden krzak. Odmiany Dukat, Kent i Senga. Mam jeszcze jednoroczne Honeoye sadzone jesienią.

Pozdrawiam Paweł
Majs piękne truskawki, wyglądają bardzo zdrowo i dorodnie 

Ciesz się drobiazgami, a wielkie szczęście wejdzie w twoje życie. - Ola
To chyba doznałeś miłego zaskoczenia.pawelp1320 pisze:Ja jak pojechałem na działkę i jak spojrzałem na moje 2 letnie truskawki to wyglądałem tak:![]()
![]()
![]()
![]()
. Są wielkości opony od skutera- każdy jeden krzak. Odmiany Dukat, Kent i Senga. Mam jeszcze jednoroczne Honeoye sadzone jesienią.

- Ogrodnik88
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
Jak można poznać czy truskawka jest posadzona za głęboko?