Moja mała "dżungla" - part V

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part V

Post »

Przeszłam się po ostatniej części wątku- roślinki okazałe i jak kwitną ;:oj patrząc się na niektóre moje kołki- kto by pomyślał, że tak potrafią :wink: gratuluję maluszków- i tych zielonych i tego nie- zielonego również :tan obiecuję do poprzednich części zajrzeć i wszystko obejrzeć i przeczytać- bo jest co ;:oj no i tak humorystycznie opisane- najlepsza lektura do poduszki- tylko mi się teraz kwiatki po nocy śnią... o tego chcę i tego ;:219 ... dobrze, ze przez sen nie mówię :;230
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga caly wekend Cie nie ma .Czyzbys udala sie po maluszka ;:173 trzymam kciuki i czekamy az sie odezwiesz ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Ja jeszcze w jednym kawałku ;:306
heliofitka pisze:PS. Aga skoro nie lubisz robić zakupów, to może ja ci je zrobię

Iwonka ;:196 ;:306 Zrobione już, na raty, z większą ilością przystanków na posiedzenie, ale już większy spokój jak jestem "przygotowana" ;:306

Ta niby zima dla moich kwiatków średnio łaskawa ;:222 Na parapetach sporo luzów, wiele ze swojej kolekcji już nie posiadam, część oddałam, sprzedałam i część niestety sama z siebie... kaput ;:222 Co chce rosnąć to rośnie a co nie chce, bez większych wyrzutów wywalam. Zmieniło mi się nastawienie chyba ;:306 Zostało to co nie wymaga ogromnej uwagi, a w sklepach nic nie kusi :shock: Nawet hibiskusy poleciały w kosz, bo kilka szczepek z lata nie przyjęło się ;:145 Kilka sadzonek zaczęło marnieć nie wiedzieć czemu... Pokażę Wam moją największą porażkę:

żółto/pomarańczowy pełny ;:145 po ucięciu szczepek jeszcze w sezonie, nawet wypuścił bokiem listki, wszystko było ok i nagle zaczął usychać... i oto co zostało:

Obrazek

Obrazek

Na szczęście w sypialni mam drugiego takiego, rośnie ładnie (tfu tfu), ale te pochwały co mi serwowaliście nt. hibiskusów to już mocno nieaktualne ;:174

Poza tym to nic nie kwitnie to i nie mam co pokazać więc tak siedzę tu cichutko ;:224
Za jaaakiś czas ukażą się 2 storczyki to będzie na co patrzeć, bo obecnie to choinka mi kolory do domu wprowadza jedynie ;:306 A i to chyba już czas rozbierać..? ;:218

Przesyłam pozdrowionka moim gościom ;:196
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
To czekamy, czekamy na storczyki ;:108 Trzymaj się cieplutko ;:196
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

W zimie straty są... ale coś tam jednak zostaje :wink: czekamy na storczyki ;:65 ale rozmowy mam nadzieję, że pozostaną ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Aga jak piszesz na szczescie masz takiego samego hibiskusa,a tego moze ratuj,obetnij to co umarlo,moze sie da ;:333
Czekam na storczyki,a teraz taki sezon,ze malo co kwitnie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Oj - szkoda kwiatów, które Straciłaś.
Mam nadzieję, że Odbudujesz kolekcję choćby hibiskusów, które uwielbiam u Ciebie oglądać ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Aga kochanie..wybacz proszę..spóźnione..ale szczere..prosto z głębi serca...Najserdeczniejsze życzenia..z okazji wczorajszych urodzin ;:138 ;:138 ;:138

Dużo zdrówka, radości, miłości..uśmiechu jak zawsze na buźce..no i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania.;:86
Niech każdy dzień będzie dla Ciebie tym najpiękniejszym...
;:cm

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

A ja już myślałam, że urodziłaś ;:oj Niemniej tobie też należą się urodzinowe buziaki ;:196
Swoją drogą można było trochę się postarać i z synusiem obchodzilibyście wspólnie urodziny ;:306
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Postarac. :;230 Ciezko sie cyrkluje... Mialam plan urodzic 13, termin na 12, a mlody sie wzial i wylazl 08. A moglo byc tak pieknie... ;:306
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kingo niektórym to się udaje ;:108
Mój eM urodził się 7 czerwca, podobnie jak jego ojciec. Mój wnuk również miał przyjść na świat na początku czerwca, więc wszyscy liczyli, że będzie to siódmego. Niestety wnuk był odmiennego zdania i urodził się...25 kwietnia :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

mniodkowa pisze: obecnie to choinka mi kolory do domu wprowadza jedynie ;:306 A i to chyba już czas rozbierać..? ;:218
Dopiero 2 lutego (gdybyś chciała do max. przeciągnąć) :wink:
Wybacz, Agnieszko, też przegapiłam Twoje Święto - Urodziny. A życzę wszystkiego czego i Ty sobie życzysz.
;:cm ;:167 ;:167 ;:167 ;:cm
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochane za wizyty ;:196
Ja z synkiem jeszcze jednością ;:224 wg ktg nie pcha się na zewnątrz, co mnie w sumie nie dziwi - śnieg, -9*.... choć dziś przepięknie świeci ;:3 :tan
Dziękuję także za życzenia urodzinowe Kasiuli i Krysi ;:168 Ja tam osobiście wolałabym aby urodziny moje i małego się nie pokrywały :wink: to i tak dla mnie będzie niespotykany prezent, a że tydzień, czy dwa po czasie to już nie gra roli :uszy

doromichu pisze:Aga jak piszesz na szczescie masz takiego samego hibiskusa,a tego moze ratuj,obetnij to co umarlo,moze sie da

No Dorotka na zdjęciu pokazałam, że go obrąbałam z tego byle czego... A dziś dopiero, w tym ostrym słońcu - zobaczyłam na tym co zostało - małe, czarne pełzające... ;:163 i co to jest???? poszedł do wanny, wykąpałam, teraz bym opryskała, ale nie wiem na co ;:223
Kelpie pisze:czekamy na storczyki

No i właśnie... ;:170 naoglądałam się któregoś dnia w Waszych wątkach storczyków i aż sama sobie uwierzyć nie mogłam - uległam ;:131
W OBI była okazja na Dzień Babci i Dziadka... to pociągnęłam M... nie protestował i kupiliśmy takie cudo:

Obrazek

Obrazek

Miał być jednopędowy, kolor pierwotnie wybrałam inny, ale jak zobaczyłam, że rośnie 2 pędzik to durna już nie byłam i skorzystałam i przytaszczyłam do domku :heja

Choinka wczoraj rozebrana, bo kto to potem będzie miał czas i chęci na takie sprzątanie ;:218 więc choć jednego storczyka mam co mi kolor wprowadza ;:224 No, ale, żeby pozostałe pąki się rozwinęły to stoi na parapecie południowym, na salony wejdzie jak się cały rozkwieci ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczyk piękny ;:138 Jeszcze trochę i ja ulegnę ich czarowi ;:108
A taki nieprotestujący M to skarb ;:306
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

mniodkowa pisze:małe, czarne pełzające... i co to jest????
Stawiam na mszyce ale łatwiej byłoby o diagnozę na podstawie zdjęcia. :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”