Mój storczykowy kącik :) cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz.II

Post »

Ania ma Rudą... ;:306 - miniaturkę :tan Witam w Klubie Pozytywnie Zakręconych na Tle Rudych Miniaturek :;230
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ruda mini jest super no i vanda tez boska ;:oj mi sie podobaja mocno rozowe/o zgrozo, ja nawet nie lubie tego koloru ;:306 / ale wszystkie jak kwitna sa piekne ;:138 zdawaj relacje z tego jak ci vandzia rosnie to moze i ja sie szarpne ;:172
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Dziewczynki moje Kochane dziękuję pięknie za komplementy ;:196 Ruda jest śliczna, chociaż na zdjęciu wyszła bardziej jak pomarańczowa ;:224 Przed Vanda drżę z obawy czy aby jej nie uśmiercę ;:306 Teraz pytanie do wszystkich uprawiających vande w wazonie, czy macie jakiś sposób na podwieszenie koszyczka aby ciężar rośliny nie spoczywał na korzeniach? mam wrażenie, że w ten sposób będą się łamać.. Wsadziłam w koszyczek patyczek (jaki rym 8-) ) od szaszłyka, ale mimo to korzenie dotykają samego dna wazonu, więc nie mam możliwości by nalać tam wody, która mogłaby parować :roll:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Darka89

Post »

:wit

Ale śliczna ta mini ;:167

życzę owocnej uprawy Vandy ;:168 Ja niestety się na nich nie zam dlatego ograniczyłam moją kolekcję do Falenopsisów ;:224
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Darka89 pisze:życzę owocnej uprawy Vandy ;:168 Ja niestety się na nich nie zam
ja również nie ;:131

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Aniu śliczne zakupy ;:138 Tak bardzo cieszę się z Twojej małej rudej ;:138 Cieszę się, że i Ty w końcu już ją masz ;:215
Jak zobaczyłam u Ciebie Vandę to się zaskoczyłam :shock: Ale pozytywnie oczywiście! ;:oj Kupiłaś sobie moje marzenie ;:224 Oby Ci szybko zakwitła, bo chce już zobaczyć te piękne kwiatuszki :tan

Kiedyś na forum się natknęłam jak maż, której z forumowiczek zrobił taki metalowy zaczep na Vandę... Zaraz Ci poszukam ;:108
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

myślę ze kawalek grubszego ale w miare plastycznego drutu zdalby egzamin :wink:
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati boski ten zaczep! ;:oj i jak ładnie to wygląda.. dziękuję za link Kochana ;:196 Nie wiem czy mój N będzie chciał się w coś takiego bawić ;:131

Dusia no drut właśnie byłby najlepszy, tylko akurat nie mam nic takiego pod ręką.. ale chyba pójdę w tym kierunku ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Aniu, świetne te nowe nabytki ;:oj
Miniaturka ma przebojową warżkę!
Co do vandy to też jestem pod ogromnym wrażeniem. Oby zakwitła jak najszybciej! ;:138

A tak patrząc na koszyk pomyślałam, że może patyczki przełóż przez otwory w doniczce tak jak zrobiłaś, ale końcówki patyczków oprzyj o krawędź szkła- całość będzie wyżej i będziesz mogła z każdej strony taki patyczek powtykać :)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem Wam, ze o ile zakup u Arletki mnie ucieszył o tyle drugi u innego sprzedawcy rozczarował. W sumie nie wiem czego się spodziewałam, zamawiałam u niego Black Pearl i już wtedy miałam wiele zastrzeżeń.. Mini ok poza zielonym śmierdzącym mchem i usychającymi kwiatuszkami

Obrazek

ale zamówiłam tez katleję i nie jestem zadowolona. Na zdjęciu miała ładne kwiaty a ta moja takie zniszczone, bure, jakby tydzień w tym pudle leżała.. Nie ma ani jednego ładnego. Fakt pseudobulw dużo i korzeni dużo, ale po zajrzeniu w doniczkę złapałam się za głowę ;:oj Smród, pleśń, skoczogonki,wciornastki i nie wiem co jeszcze bo bałam się bliżej przyglądać co by nie rzucić rośliny do kosza ;:224 Od razu wsadziłam ją do miednicy z wodą i wlałam wszystko co miałam czyli magus przeciw przedziorkom i Nomolt przeciw ziemiórkom. Nic innego przeciw robactwu nie miałam :( Podłoże było tak zbite, że nie mogłam go w ogóle wytrzepać, dopiero w miednicy z woda jako tako odeszło. Żałuję tego zakupu ;:174

Kahim tak zrobiłam, ale jeden patyczek chyba wystarczy ;) Więcej nie chcę bo ma tyle korzonków, ze to nie łatwe, a nie chce nic uszkodzić :)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Aniu, takiej mini to jeszcze chyba nikt nie prezentował, chyba, że przeoczyłam bądź źle widzę (a to na pewno ;:306 ), ciekawie wybarwiona.
Na cattleyach się nie znam, ale trzymam kciuki. A sprzedawca bee ;:222
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

A pokażesz cattleykę?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu moczy się w tej misce z środkiem owadobójczym. Jak ją już posadzę w doniczkę to pokażę Wam :) Ale ani jeden kwiatuszek nie jest ładny.. wszystkie pourywane, pogniecione z brązowymi plamami ;:219

Janeczko dziękuję ;:196 bardzo spodobał mi się identyczny falek ale duży, jednak miejsca już coraz mniej i uświadomiłam sobie, ze widziałam taką samą mini i na nią się skusiłam :) Ma chyba 4 kwiatuszki ale 2 na pół żywe a te dwa takie względne :) Korzonki ma bardzo ładne jędrne zielone i sporo ich. Zmieniłam jej mech i muszę dokupić "moczówkę" bo w ten pojemniczek, w którym była, ledwo mi weszła..

Pozdrawiam Ania!
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Zostawić ją na trochę, a tu i poszarpana mini i vanda i ta ostatnia mini ;:oj Zdecydowana liderka for me ;:209
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”