Marysiu pewnie u mnie trzeba ją będzie jednak co roku wysiewać, bo mój klimat ostry i nasionka wymarzają

Z góry dziękuję za nasionka - póki co zapisałam sobie!
Ewuniu jak miło z Twojej stronie

, a ja u Ciebie lubię posiedzieć nad oczkiem, bo i rośliny cudne i koty przychodzą pić
Krystianie to dzwonek irlandzki, wysiałam chyba w kwietniu wzeszła większa część nasion, ale dwie rośliny są szczególnie silne. Dawno temu wysiewałam i nic z tego nie wyszło, a teraz doping forumowy pomógł
Różyczki różnie jedne ledwo wyczuwalnie pachną a inne upojnie, cudnie pachnie ta lilia, dzisiaj Dorotka mi podpowiedziała
Lankon
Halinko Droga Ty do mnie mów żebym wiedziała, że jesteś
Beatko u Ciebie też dużo śliczności ale zawsze każda ma coś innego, co warto pooglądać wpadając w odwiedziny
Zuzieńko temu bodziszku drugi się przytulił, jak robiłam zdjęcie to zobaczyłam, że liście są różne
A może to zakupy na wieś, nie mówił by Ci jakby nie dla Ciebie były - ale jestem ciekawa
Jak ta lilia pachnie! jak Józefki!
Pati trzymam kciuki u rąk i u nóg, aż chodzę pokracznie, za Twój remont. Tak bardzo chciałabym żeby wszystko wyszło na medal!
Nawet nie widzisz jak Twój ogród się ubogaca, ale ja Cię rozumiem bo mnie też się wydaje że inni mają lepsze i ładniejsze!
Dzwonki kojarzą mi się z Iwonką Zieloną Jagodą i co o nich piszę, czy robię zdjęcia to jestem sercem przy niej

Mam nadzieję, że podczytuje
No i lobelka kwitnie, a i żeniszki zaczynają mi kwitnąć. Poza tym widzę pączki na werbenie patagońskiej, dzisiaj zakwitł tytoń i bierze się za kwitnienie cleome. Sama radość
Dorotko wszystkie z nazwami to są od Emila, ale myślę że te bez nazw będą niespodziankami!
Justynko ja mam jeszcze u kilkunastu (dzisiaj liczyłam) pączki zielone, więc też czekam!
Te moje roczne jak piszę wyżej to moje dzieci i cieszą bardzo! Cleome z serca dane przez Agnieszkę tak pięknie od początku rosną że miło patrzeć! Trzymaj się cieplutko