Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Witaj Marysiu :wit Spaceruję po Twoim ogrodzie od dłuższego czasu po cichu i ukradkiem :oops: I podziwiam, podziwiam, podziwiam!!!
Żurawki, róże, lilie, liliowce, miodunki i cała reszta, wszystko piękne! ;:196 Ślicznie Ci zakwitła piegowata lilia Lankon, moja straciła pęd w transporcie i w tym roku się nią nie nacieszę :(
Pozdrawiam, Dorota
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ależ musi być pięknie u Ciebie w ogrodzie ;:138 odpoczywaj po wczorajszym maratonie ;:196
u mnie pojawiło się trochę chmurek i w cieniu jest bardzo przyjemnie :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, ależ Twoje roslinki cudnie piękne ;0)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Maryś nie mam jest śliczna to ja poproszę o nasionka czy ona jest jednoroczna czy wieloletnia?
Kajecik, tak, tak, znam, wiem, a potem nie ma miejsca ani na rabatach, ani na parapetach i szafkach, a nawet podłoga w domu dziwnie się kurczy.
a w domu warczą i nie doceniają ;:oj

Justynko lubię te w kropki! a liliowców mam parę ale jak chodzę po wątkach gdzie lubią liliowce to :cry:

Dorotko dziękuję za nazwę lilii poszukałam i jest rzeczywiście Lankon ;:196 Podglądaj Kochana nie zawsze chce się pisać, a ważne że ktoś ogląda :roll: Szkoda główki!

Iwonko ja tak trochę odpoczywam bo co chwile panowie to kawę to herbatę i to nie wszyscy na raz :wink:
Teraz okazało się że LM przysłało towar nie pełnowartościowy i reklamacja - jutro przywiozą nowy a ten zabiorą - oj mam złe zdanie o LM. Kleje w workach są zbrylone!
U mnie też lekki zefirek i w cieniu jest miło ale w słońcu zaduch - na wieczór zapowiadają deszcz a nawet burze :?
Mariolko dziękuję w imieniu roślinek ;:168 przepraszam przechrzciłam Cię na Anię ale już poprawiłam ;:196
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Maska pisze:Maryś nie mam jest śliczna to ja poproszę o nasionka czy ona jest jednoroczna czy wieloletnia?
Jest jednoroczna, ale wprowadzona do ogrodu już w nim zostaje, bo się sama wysiewa i zawsze jest. Bardzo ją lubię. Zbiorę nasionka dla Ciebie. :)
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Spacerować w tak pięknych okolicznościach przyrody mogę zawszę ;:170
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Witaj Marysiu. :wit

Ładne ujęcie tej pociapanej lilii. :D Dzwonek... Zawsze zapominam jego nazwy. ;:306 ;:131 Siałaś go czy miałaś sadzonki? Bo u mnie z siewu nie zszedł, tak jak większość kwiatów. :? Onętek bardzo fajny. ;:333 Różyczki też piękne, pewnie super pachną. ;:173
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu! Uderz w stół..... Może nie koniecznie szkoda główki, ale , jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia, to człowiek woli się nie odzywać. Serdeczności - Halina.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Krętą ścieżką przez ogródek pobuszowałam troszeczkę i cóż tam spotkałam śliczności same liliowce onętki ,róże a ta lilia biała posypana różem cudna .Odpoczęłam w cieniu i idę podziwiać dalsza część
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Kurczaki, Marysiu! Liliowce jak cukierasy! Szaleństwo z tymi kształtami i kolorami.W gazetach ogrodowych lipiec też pod znakiem liliowców. Nowe odmiany-niektóre cudowne. W. rzeczywiście coś tam nawiózł, ale może to nie dla mnie, bo samochód stoi nie rozładowany :D Lilia w rzucik - bajucha ! :) A temu bodziszku kwiatki wyszły różne?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Powtarzam się, wiem, ale nieustająco jestem pod wrażeniem mnogości odmian i gatunków roślin w Twoim ogrodzie. Tyle się tych forumowych piękności naogladam, często się jednak rośliny powtarzają, a u Ciebie zawsze wypatrzę coś, czego nikt inny nie ma :wink: Przyłączam się do zachwytów nad lilią w ciapki i nadal zazdroszczę niezwykle udanych dzwonków irlandzkich.

Spokoju remontowego mimo wpadek i opóźnień życzę...ja odliczam godziny, w piątek materiały przychodzą i pan do lania podestu pod piec...na razie mój zachwyt nad panem nie maleje, bo wziął pieniądze i nie zniknął, a to już coś w wiejskiej rzeczywistości ;:306
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu liliowce piękne, czy one są od Emila. Fioletki moje kolorki typ tegoroczny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, u mnie na liliowce trzeba jeszcze trochę poczekać.
Pierwsze lilie juz wystartowały.
Podziwiam dzwonki irlandzkie i cleome.
Moja to mikrus.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu pewnie u mnie trzeba ją będzie jednak co roku wysiewać, bo mój klimat ostry i nasionka wymarzają :lol: Z góry dziękuję za nasionka - póki co zapisałam sobie! Obrazek
Ewuniu jak miło z Twojej stronie ;:168 , a ja u Ciebie lubię posiedzieć nad oczkiem, bo i rośliny cudne i koty przychodzą pić :lol:
Krystianie to dzwonek irlandzki, wysiałam chyba w kwietniu wzeszła większa część nasion, ale dwie rośliny są szczególnie silne. Dawno temu wysiewałam i nic z tego nie wyszło, a teraz doping forumowy pomógł :lol:
Różyczki różnie jedne ledwo wyczuwalnie pachną a inne upojnie, cudnie pachnie ta lilia, dzisiaj Dorotka mi podpowiedziała Lankon
Halinko Droga Ty do mnie mów żebym wiedziała, że jesteś Obrazek
Beatko u Ciebie też dużo śliczności ale zawsze każda ma coś innego, co warto pooglądać wpadając w odwiedziny :tan
Zuzieńko temu bodziszku drugi się przytulił, jak robiłam zdjęcie to zobaczyłam, że liście są różne :;230
A może to zakupy na wieś, nie mówił by Ci jakby nie dla Ciebie były - ale jestem ciekawa :?
Jak ta lilia pachnie! jak Józefki! Obrazek
Pati trzymam kciuki u rąk i u nóg, aż chodzę pokracznie, za Twój remont. Tak bardzo chciałabym żeby wszystko wyszło na medal!
Nawet nie widzisz jak Twój ogród się ubogaca, ale ja Cię rozumiem bo mnie też się wydaje że inni mają lepsze i ładniejsze!
Dzwonki kojarzą mi się z Iwonką Zieloną Jagodą i co o nich piszę, czy robię zdjęcia to jestem sercem przy niej ;:167 Mam nadzieję, że podczytuje :lol:
No i lobelka kwitnie, a i żeniszki zaczynają mi kwitnąć. Poza tym widzę pączki na werbenie patagońskiej, dzisiaj zakwitł tytoń i bierze się za kwitnienie cleome. Sama radość :heja
Dorotko wszystkie z nazwami to są od Emila, ale myślę że te bez nazw będą niespodziankami!
Justynko ja mam jeszcze u kilkunastu (dzisiaj liczyłam) pączki zielone, więc też czekam!
Te moje roczne jak piszę wyżej to moje dzieci i cieszą bardzo! Cleome z serca dane przez Agnieszkę tak pięknie od początku rosną że miło patrzeć! Trzymaj się cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Na te niespodzianki najbardziej się czeka. A od Emila zawsze cudowne z górnej półki ;:215 Mam kilka zeszłorocznych gratisików, nie wiem czy zakwitną , codziennie chodzę i zaglądam z ciekawości czy rośnie jakaś łodyżka kwiatowa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”