IWONA1311 zapach jest przecudny tak samo jak ich widok nie da się nie przejść koło nich
ewamaj66 dziękuje

Zauważyłam, że wszystkie lilie są bardzo żarłoczne i najlepiej jest podawać im sporo kompostu
Margo2 jak najbardziej oczko jest moje ukochane

Teraz mam z wody kawę z mlekiem, ale to po posadzeniu lilii wszystko powinno za parę dni wrócić do normy. W połowie lipca będę musiała wyczyścić dno bo pełno mułu i substratu z doniczek bardzo nieprzyjemnie się chodzi

Będzie trochę roboty, ale za to ile żyznego podłoża dla ogrodowych roślin
kasia_rom pewnie tak zmniejszy średnicę liścia rosła w naturalnym stawie z rybami, a tu będzie się kisić w pojemniku wiadomo mało składników odżywczych trzeba będzie co roku dostarczać koreczki osmocote i dosypywać piachu z kompostem

Ta lilia jest naprawdę bardzo ciekawa z kwiatów wypuszcza korzenie i powstaje nowe kłącze gotowe do sadzenia
Dorota71 aż tak? Co ja zrobiłam
malgocha1960 to bardzo drogo za tak starą odmianę

A jakiej wielkości były cebule?
Skoro jest sezon liliowy to dalej będę pokazywać białe piękności! Tylko mała poprawka te lilie moja Babcia ma już 45lat

Wczoraj rozmawialiśmy i policzyliśmy dokładnie. Babcia aktualnie ma 71lat

Cebulki dostała od swojej dawnej koleżanki w ilości 6 cebul! Wielokrotnie przesadzane bo nigdzie im nie pasowało, aż do tego momentu rozrosły się niesamowicie jest z nich dumna