Dorotko (Dorota71)! Zaczynają

I tak u mnie później niż u innych. Czy to 71 to rocznik

Bo jeśli tak, to ja też
Kasiu (robaczek_Poznań)! Nie chciałam rozleniwiać roślin. Zresztą sezon podlewania dopiero się zaczyna... I jak tam ogród po weekendzie poza domem? Trawa rośnie jak szalona, nieprawdaż?
Sławku! 
Niezłe złudzenie, ale życie to iluzja
Iwonko (iwona0042)! Cieszę się, że Ci się spodobało
Aniu (czar_na)! Dążę do efektu, by w ogrodzie zawsze było kolorowo. Powoli mi się to udaje. A do Kapiasa zawsze warto wziąć nieco zasobów, bo tyle rzeczy kusi...
Aniu (wielkakulka)! Bujankę już widziałam parę tygodni temu. A na "koliberka" i w tym roku czekam. Powodzenia w nauce!
Ilono (ilona2715)! Zawsze jak mam doła, że to wszystko tak powoli posuwa się do przodu spoglądam na pierwsze zdjęcie z pierwszej części wątku. I już mi lepiej. Cieszy mnie każdy kolejny kawałek ogrodu. I tak chyba ma być. Lilaka sama jestem ciekawa, ale nawet jak nie będzie kwitł, to jest zwyczajnie śliczny.
Justynko (duju)! Witam Cię u mnie

Zdjęć będzie całe mnóstwo. Raczej pokazuję niż "gadam". A irys jak na razie zakwitł jeden i zaraz go pokażę
Małgosiu (margo2)! Myślisz, że to szybko? Jestem nieco niecierpliwa

I chciałabym by moje drzewa były większe. Z tyłu domu mam owocowe. Tradycyjnie dwie jabłonie (w tym złota reneta), czereśnię, gruszkę, dwie wiśnie, świdośliwę. Za nimi rosną świerki serbskie, jarzębina, małe brzózki i dęby. A przed domem poza szczepionymi jabłonią, wiśnią i małą rajską jabłonią, wierzbą iwą, wiązem camperdownii, mam wiąza wredei, zwykłego czerwonego klona i klona jesionolistnego flamingo. Z tym, że przy przednim ogrodzeniu rosną te trzy ostatnie i one w przyszłości mają dać cień. Reszta to z zasady małe ozdobne drzewka. Poza tym na środku głównej części rośnie srebrny świerk, na którym docelowo w okolicy świąt będą lampki. Jak widzisz i w zakresie drzew nieco gram kolorami...
Teresko! Musisz koniecznie pokazać Twoje rh. Są już duże i wyobrażam sobie, jak piękne kiedy kwitną. Bardzo się cieszę Twoją Avalon. Moje 4 krzaczki ładnie się rozwijają. Świetnie przezimowały i jestem z nich bardzo zadowolona.
Zuziu (zuzanna2418)! Dziękuję

To miłe. Ale przyznam, że dawno nie znalazłam takiego ogrodu jak Twój, by mi się tak podobał