Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

bie no, bosko ta rabatka jest śliczna , dopięta na ostatni guzik ;:oj trawa super , ja swoją też dosiewałam bo placki są to tu to tam ale moja ma dopiero 7 miesięcy, a nowa na drugiej połowie 7 dni :lol: to prawda że M-my potrafią być drażniąco upierdliwi :lol: każda z nas to wie :wit a tych os to nie zazdroszczę ... masakra jakaś :shock:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jonatanko ja też mam taką nadzieję a propos swoich róż. Musimy coś wymyślić żeby nie dać się tej zimie :)
Josephine szukam czy mam fotkę z daleka żebyś widziała gdzie blaszak stoi :) Jak znajdę - wkleję. Chcę go czymś obsadzić ale muszę poczekać rok żeby farba nie spłynęła. Chcę go pomalować i wtedy dopiero coś pnącego tam dam. No a na razie zakrywam go jak mogę.
Osiu no z tym gniazdem to jakieś nieporozumienie. Chyba się tym osom w tyłku poprzewracało żeby tu mi na karniszu gniazdo robić. Fajnie że rabatka ci się podoba.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ja z różami na pniu już się całkowicie pożegnałam..... a nawet udało mi się wmówić sobie, że wcale mi się nie podobają ;:224 :;230
Zachwyciły mnie lampioniki na nowej rabatce..... są prześliczne , muszą cudnie wyglądać wieczorem przy zapalonej świeczce :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness o nie .. no proszę cię. Też ci zmarzły? Kurcze podobają mi się one nie chcę żeby były jedno sezonowe :( Co one takie mało wytrwałe. Lampionki są solarne. I faktycznie jak się ściemnia robi się takie delikatne światełko przy garażu. Podobają mi się takie na stół jeszcze ale są o tej porze roku dość drogie. Muszę pomyśleć o nich albo jesienią albo w zimie.
Josephine specjalnie dla ciebie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu miałam całą rabatę z różami na pniu..... było ich chyba 7 w rzędzie...... przez kilka lat każdej zimy wypadało po kilka, które wykopywałam a na ich miejsce sadziłam nowe..... tak było 3 czy 4 lata.... byłam coraz bardziej na nie zła.... aż pewniej zimy zmarzły wszystkie co do jednej...... nic nie pomogło staranne coroczne otulanie..... od tej pory nawet nie patrzę w ich kierunku..... Wybacz, że nie pocieszyłam Cię w ich temacie ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A miałaś je w gruncie? Wiesz no podłamałam się ale wszelkie porady są ważne :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Madziu, one rosły na rabacie w gruncie..... myślę, że największe szanse są na ich uprawę, jeśli można je zabrać na zimę do jakiejś piwnicy czy innego pomieszczenia...
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziula, no pięknie się u Ciebie dzieje! :wit
Wszystkie roślinki rosną ślicznie. Dosłownie każda ! Nie martw sie, że niektóre z mniejszym natężeniem. Tak to jest w przyrodzie..., ale później może być wręcz odwrotnie. Różom kup witaminki wzmacniające :)
Wierzba fajna jest ;:333 ładne ma te listki i trzmielina mi się podoba, ona się rozrasta mocno ? Ale róże... ech ;:215 jestem ciekawa, jak zakwitną - to dopiero będą piękności ;:31
Te lampki przy stawie, to gdzie kupiłaś ? Ciekawy pomysł, a już przy Waszym stawie, to musi fantastycznie wyglądać ! To są z tych większych ? Tak dokładnie, nie widzę.
Madziu, rabatki robisz ładniutkie , takie kolorystyczne, aż miło popatrzeć. Rób fotki, mogłabym tak wciaż oglądać ;:224 Czekam weekendu :)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie tak. No ja swojej donicy nie przeniosę. Połamałaby się. Musiałabym je przełożyć do donicy ale wtedy mogą już w ogóle paść. Zobaczymy. Muszę coś na nie wymyślić.
Asiu :oops: ile komplementów :) Masz na myśli nawozy czy jakieś konkretne witaminki? Trzmieliny mam dwie, jedna ta co odbiła a druga przesadzona kawałkiem od mamy z ogródka. No powiem ci że rozrasta się dość mocno. Moja mama ją ładnie podwiązała i wygląda jak krzak. Ma już z 70 cm wysokości minimum. No ale w gruncie rzeczy ona rozrośnie się na tyle na ile się jej pozwoli. Nie musi być taka duża i można ją przyciąć. Tą która rośnie koło karmnika to pozostawię do rozrośnięcia a tą która rośnie na rabacie to będę przycinała. Tak żeby jakoś zgrała się z bukszpanem z tyłu i go nie "nachodziła" . Lampki przy stawie kupowane były w biedronce. Były w gazetce od 2 maja. Są większe i wyłączane. Jak wyjeżdżam to je zbieram póki nie ma ogrodzenia skończonego i wyłączam żeby nie świeciły bez sensu jak mnie nie ma. Tak samo lampiony przy garażu są wyłączane. Jeszcze raz dziękuję ci za wszystkie miłe słowa. Jest mi bardzo przyjemnie.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia, pięknie się robi u Ciebie ;:138 Kurcze, trzymam kciuki za flammentanz, a jesienią potrzymam za róże na pniu :) Osy w mieście w bloku? Przyznam, że pierwsze słyszę.. My już dwa zlikwidowaliśmy, drugie było w altanie, całe szczęście też malutkie. Pamiętam, jak kiedyś pisałyśmy o Twojej donicy i dziwiłam się, że mając możliwość wsadzania do ziemi, kupujesz donice. Jak widzę efekt całości, w kolorze domku, to już nie mam wątpliwości, że to był znakomity wybór ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko no martwię się o tą flammentanz no i teraz o te na pniu. No ale liczę że będzie dobrze :) No z tymi osami to mówię Ci tak się zdziwiłam że głowa mała. No ale już usunięte dziadostwo. Wiem że wiele osób myślało o tym że powinnam je sadzić do gruntu a ja się upierałam przy donicy. No taką miałam wizualizację w głowie :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, bardzo mi się u Ciebie podoba. Widzę ten ogród od początku i jak się wszystko fajnie rozwija. Ze smakiem i pomysłem. Miejsca masz jeszcze oporowo , to i fantazji nie zabraknie ;:215 Domek i w około te drewniane elementy, baaardzo mi się podobają :D Ja nigdy takich nie bedę miała - złodziejstwo i draństwo u mnie grasuje. Dlatego tak bardzo pasują mi Wasze klimaty,jakbym miała taką możliwość, też wybrałabym taki domek, w takim kolorze i całą resztę :) Pergola też interesująca bardzo.
Madziula, nie chcę, żebyś odebrała to za jakieś cukrowanie, to po prostu zwyczajne odczucia innej ogrodniczki-tyle ;:109

Papatki,lecę ;:19
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę już z tobą Asiu piszę i wiem że nie cukrujesz. Cieszę się że ci się podoba. Fajnie właśnie że obserwujesz mnie od początku i znasz praktycznie każdy mój krok tam. Mam jeszcze kilka koncepcji :) Na pewno będę wklejać zdjęcia także będziesz miała okazję wszystko obserwować. Szkoda że u ciebie takie złodziejstwo i nie możesz też takich rzeczy mieć. Może kiedyś się to zmieni na lepsze. Życzę ci tego z całego serca. Teraz tak naprawdę wszędzie mogą pojawić się tacy co mają lepkie dłonie.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, że kiedyś (może) wszystko się jakoś wyklaruje w tym naszym Kraju...
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Watpię Asiu. U mnie jest to samo, też nie mogę sobie pozwolić na ładniejsze dekoracje , bo zaraz wszystko ginie.Dlatego podziwiam ogrody na Forum, nawet zwykły gliniany garnek położony na ziemi ,z którego wysypywały się kwiaty w ubiegłym roku mi ukradli.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”