Dziękuję ślicznie za pochwały małej Szpaczycy - przekażę - będzie zachwycona
Danusiu faktycznie powojniki i hortensje ruszyły (oczywiście oprócz limelight ciachnę ją jak nic!) zapomniałam obfocić jedną ogrodową ,którą dostałam niedawno od cioci. Jestem w szoku ,bo zawiązała 2 kwiaty! Ciekawe jaki będzie mieć kolor.
Aniu była w sklepie jeszcze druga i nie jestem pewna czy po nią nie wrócę ... ale póki co w niedzielę Goczałkowice więc trzymam kasę i nawet nie chodzę do sklepu tylko wyjadamy zapasy z lodówki
Marysiu te powojniki (Paul Farges - 'Summer Snow') szczerze polecam! mam je kilka tygodni i z 3 razy powiększyły swoją wysokość oraz objętość, zaczynają kwitnąć jak głupie mimo iż rosną wsadzone bez żadnych wspomagaczy w suchej "ziemi"pod sosną. Na dodatek lubią je pszczoły więc będą pomagać zapytać inne rośliny.
Ewo clematisy i pięciornika masz jak w banku. Niedługo mam plan nabyć Jana Pawła II więc jeśli zechcesz będzie i on do podziału.
Trawa wygląda zdecydowanie lepiej na zdjęciach niż na żywo ale chcąc pozbyć się chwastów musiałabym zlikwidować połowę zielonego.
Nie na moje nerwy więc zostawiam to na przyszłość kiedy już nie będę tworzyć nowych rabat.
Pat jakoś mi lepiej z tym ogrodem w tym roku ale faktem jest ,że patrząc na zdjęcia z ubiegłego roku sporo się w nim zmieniło.
W wolnej chwili zrobię zdjęcia porównawcze.
Co do wielbicieli to pan tatuś już ma wiatrówkę przygotowaną więc biedna ta nasza córka będzie