Wy, którzy nie możecie grzbietu wyprostować z przepracowania i Wy, którzy za takim stanem tęsknicie - witam Was bardzo serdecznie. Już chyba tak zostanie, że będę witać Was wieczorem.
Ogród kusi, wabi, mami, wywleka z domu i więzi (z krótkimi przerwami) do zmierzchu

.
Lisico, widzę tylko jeden sposób na ocalenie "Twojego" dywanika przed kotami: przerobić je na kotlety, a ze skórek wykonać gustowne kołnierze

.
Izo, pejzaże ogrodowe, wzbogacane przez ekipy budowlane, są zaiste wstrząsające i nie maja sobie równych. Żałuję, że nie mam zdjęć cyfrowych z moich remontów. Od razu poczułabyś się lepiej

. Czy mówisz o powojniku
Kassandra 
Jeśli tak, to...

nie śmiem prosić...
Sweety, Ty się zagapiłaś
Ty 
Nie do wiary...
Keetee, to Ty w środku nocy (7.34) już drugą kawkę pijesz? Ogrodowym ciągotom opierać się nie sposób

. U mnie tez kosy i moja ulubiona pleszka.
Marysiu, kochana, takie grzeczne koty, o jakich mówisz, to tylko u Jagody... na zdjęciach

.
Marysiu i Pati, ta rabata u sąsiadki to po prostu fenomen jakiś. Pani Władzia sadzi tam co popadnie i jak popadnie wszystko, co przytaszczy z rynku, nie patrzy, czy kolory się gryzą, czy nie, szlachetne miesza z plebsem, nie bierze tez pod uwagę wymagań roślin - wszystkie rosną w pełnym słońcu w piaszczystej glebie - a efekt
kapitalny 
. Czasem, aż mnie skręca, że lepszy, niż przy moim sublimowaniu, przebieraniu, dobieraniu, selekcjonowaniu...

.
Dosiu, gdzie Ty się, kochana, podziewałaś? Tu tyle kotów na Ciebie czeka

.
Francesko, faktycznie wolę swoją panią Porządnicką od Twojego sąsiada-niechluja

, choć też siatki broniła przed moimi pnączami, jak niepodległości. Nawet nasturcji się bała

. Ale od kiedy jej żywopłot z bukszpanu urósł na chłopa i przełazi nie tylko korzeniami na moją stronę - nie przejmuję się i sadzę

. Ale mam jeszcze z drugiej strony Filozofa, który przewala swoje ugory
non stop do góry nogami oraz z trzeciej tzw. nowobogackiego ze szwalnią i polem mleczy. Nie narzekam jednak, bo wiem, że mogło być gorzej, np. ferma lisów za płotem ( za przeproszeniem
Lisicy)

.
Ogrodnicy wszystkich krajów łączcie się - Jagoda