Moja działka 4
- delosperma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 4
Lidziu, wszystko u Ciebie piękne razem i z osobna.
Niedługo ziemi na grządkach nie będzie widać.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu masz roślinki jak z encyklopedii muszę je jeszcze raz pooglądać, bo nigdy takich nie widziałam. Czarnule się lubią to miły widok! Leje cały czas, ale niestety tej wody jest tyle że nie wsiąka. I mówią,że całą noc jeszcze będzie padać. Polami płyną rwące potoki. Potem będzie skorupa 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałam upomnieć się o wiadomości o rodzinie jeżyków- bo pewnie już nie śpią
Irenko gościsz je na stałe czy gdzieś poszły w świat? Czy sadziec przeżył zimę? 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Tadziu najładniej kwitną u mnie nowe, sadzone jesienią hiacynty, te starsze mają rzadkie kwiaty. Szachownica perska nie zechciała zakwitnąć, może w przyszłym roku się uda.
Nasiona miłka wiosennego wykiełkowały tylko u dwóch osób u Marysi delospermy i u Ciebie. Pozostałe 4 osoby nie doczekały się jeszcze na siewki. W tym roku miłek zawiązuje już nasiona, a będzie ich sporo, bo miał około 40 kwiatostanów.
Grażynko Kicia wygląda na zadowoloną i jest coraz śmielsza, mam nadzieję, że jest jej u mnie dobrze.
Na początku przyszłego tygodnia na pewno do Ciebie wpadnę, a przedtem zadzwonię. Ciekawa jestem, co tam dla mnie przygotowałaś i już się cieszę.
Aniu cieszę się, że pospacerowałaś po mojej działce. Ja też wykorzystałam deszczowe dni na nadrobienie zaległości na Forum. Kicia już u mnie zostanie, boję się tylko, żeby na działce nie pojawiły się myszy i nornice, bo ona była tam strażnikiem i upolowane zdobycze przynosiła mi na wycieraczkę.
Marysiu del u mnie już teraz prawie ziemi nie widać, bo chwasty powychodziły i szaleją. Dzisiaj pokaże zdjęcia następnych narcyzów. Zapraszam do oglądania.
Marysiu Masko też boję się podtopień na działce, może być nieciekawie. Cała dotychczasowa praca pójdzie na marne, bo to co zdążyłam skopać i wyplewić pokryje twarda skorupa.
Ewuniu zbyt wielu wiadomości o jeżykach nie mam, bo w legowisku pozostała prawdopodobnie pani jeżowa, od której wychodził kilka dni temu bardzo przystojny, a raczej ogromny kawaler. Młodzież wybyła w poszukiwaniu partnerów, a piąty jeż, którego znalazłam w środku zimy na zaspie śniegowej, też już opuścił pielesze i nie podziękował nawet za ciepły kąt.
Sadziec oczywiście żyje i ma już około 15 cm wysokości.
Dzisiaj obiecane dalsze moje narcyzy
'Pipit'
'White Marvel'
'Pistachio'
nn
'Pink silk'
wielokwiatowy
wielokwiatowy
'Katie Heath'
'Tete a tete'
'Papilon Blanche'
poeticus 'Actaea'
Kwitnie nadal cieszynianka wiosenna,

miodunka plamista i ćma

gęsiówka i bratek ogrodowy

Nasiona miłka wiosennego wykiełkowały tylko u dwóch osób u Marysi delospermy i u Ciebie. Pozostałe 4 osoby nie doczekały się jeszcze na siewki. W tym roku miłek zawiązuje już nasiona, a będzie ich sporo, bo miał około 40 kwiatostanów.
Grażynko Kicia wygląda na zadowoloną i jest coraz śmielsza, mam nadzieję, że jest jej u mnie dobrze.
Na początku przyszłego tygodnia na pewno do Ciebie wpadnę, a przedtem zadzwonię. Ciekawa jestem, co tam dla mnie przygotowałaś i już się cieszę.
Aniu cieszę się, że pospacerowałaś po mojej działce. Ja też wykorzystałam deszczowe dni na nadrobienie zaległości na Forum. Kicia już u mnie zostanie, boję się tylko, żeby na działce nie pojawiły się myszy i nornice, bo ona była tam strażnikiem i upolowane zdobycze przynosiła mi na wycieraczkę.
Marysiu del u mnie już teraz prawie ziemi nie widać, bo chwasty powychodziły i szaleją. Dzisiaj pokaże zdjęcia następnych narcyzów. Zapraszam do oglądania.
Marysiu Masko też boję się podtopień na działce, może być nieciekawie. Cała dotychczasowa praca pójdzie na marne, bo to co zdążyłam skopać i wyplewić pokryje twarda skorupa.
Ewuniu zbyt wielu wiadomości o jeżykach nie mam, bo w legowisku pozostała prawdopodobnie pani jeżowa, od której wychodził kilka dni temu bardzo przystojny, a raczej ogromny kawaler. Młodzież wybyła w poszukiwaniu partnerów, a piąty jeż, którego znalazłam w środku zimy na zaspie śniegowej, też już opuścił pielesze i nie podziękował nawet za ciepły kąt.
Sadziec oczywiście żyje i ma już około 15 cm wysokości.
Dzisiaj obiecane dalsze moje narcyzy

Kwitnie nadal cieszynianka wiosenna,

miodunka plamista i ćma

gęsiówka i bratek ogrodowy

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu nareszcie się doczekałam na fotki żonkili i narcyzów, deszczyk jednak u Ciebie też pada bo kropelki widoczne na kwiatuszkach u mnie w tej chwili leje 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
U mnie padało wczoraj do końca dnia, całą noc i od rana na nowo, tylko deszcz dzisiaj jest drobniejszy. Na działce wczoraj nie byłam, bo deszcz nie pozwolił wyjść. Wybieram się dzisiaj. Po powrocie zdam relację.
A teraz przysłowia i powiedzenia majowe:
Jeśli w maju śnieg się zdarzy, to lato dobrze wyparzy.
Gdy maj mglisty, lata obraz dżdżysty.
Gdy w maju plucha, to w czerwcu posucha.
Chłodny maj - dobry urodzaj.
Maj z grzmotami - dobry rok przed nami.
Przed Pankracym nie ma lata, po Bonifacym mróz odlata.
Święta Zofija kłosy rozwija.
Kto się w maju urodzi, dobrze mu się powodzi.
Boże daj, Boże daj, aby wiecznie trwał nam maj.
Wesoło w maju ze słowikiem w gaju.
Nie zawsze na ziemi maj, nie zawsze ludziom raj.
Nastał miesiąc maj, każdy o się dbaj.
Przyjdzie maj, resztę bydłu daj, a sam za piec uciekaj.
W maju zbiera pszczółka, zbierajcie też ziółka, na ratunek w potrzebie, i dla drugich, i dla siebie.
Koniec maja pokazuje, jaki lipiec się szykuje.

A teraz przysłowia i powiedzenia majowe:
Jeśli w maju śnieg się zdarzy, to lato dobrze wyparzy.
Gdy maj mglisty, lata obraz dżdżysty.
Gdy w maju plucha, to w czerwcu posucha.
Chłodny maj - dobry urodzaj.
Maj z grzmotami - dobry rok przed nami.
Przed Pankracym nie ma lata, po Bonifacym mróz odlata.
Święta Zofija kłosy rozwija.
Kto się w maju urodzi, dobrze mu się powodzi.
Boże daj, Boże daj, aby wiecznie trwał nam maj.
Wesoło w maju ze słowikiem w gaju.
Nie zawsze na ziemi maj, nie zawsze ludziom raj.
Nastał miesiąc maj, każdy o się dbaj.
Przyjdzie maj, resztę bydłu daj, a sam za piec uciekaj.
W maju zbiera pszczółka, zbierajcie też ziółka, na ratunek w potrzebie, i dla drugich, i dla siebie.
Koniec maja pokazuje, jaki lipiec się szykuje.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Lidziu. Co to za cudo na ostatniej fotce?
- mar33
Lidziu epimedium śliczne i to jest to samo co u mnie ale nazwę znajdziesz
natomiast na ostatniej fotce to jest rzerzucha łąkowa może
miłek dalej daje popis 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu narcyzo-żonkile u mnie już przekwitły albo rozmokły prawie wszystkie
Pozostałe śliczności
Ja znam ciepły kwiecień, mokry maj, będzie zboże niby gaj! u mnie chyba chwasty, a skorupa już jest!

Pozostałe śliczności

Ja znam ciepły kwiecień, mokry maj, będzie zboże niby gaj! u mnie chyba chwasty, a skorupa już jest!
- delosperma
Lidziu, ten Twój miłek to chyba na sterydach.
Nie wiem, jaki duży ma być docelowo, bo nigdy w naturze nie widziałam, ale wyobrażałam sobie, że mniejszy.

- slila1
Jurku Marysia była szybsza ode mnie i rozpoznała, to rzeżucha łąkowa. Poszukaj jej u siebie na łące i przenieś do ogrodu.
Marysiu mar jeżeli otworzy Ci się ta strona to zobacz na epimedia i sprawdź czy masz wszystkie z nich http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAA
Marysiu Masko ja już mam zielono od chwastów. Narcyzy jeszcze dość ładnie kwitną, natomiast hiacynty leżą.
Marysiu del miłek teraz rośnie w górę i zawiązuje nasiona, a czy jeszcze się rozrośnie, to dopiero zobaczymy.
Dzisiaj uraczę Was zdjęciami mokrymi od deszczu. Na początek tulipany.

A teraz pozostałe.

Marysiu mar jeżeli otworzy Ci się ta strona to zobacz na epimedia i sprawdź czy masz wszystkie z nich http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CBwQ9QEwAA
Marysiu Masko ja już mam zielono od chwastów. Narcyzy jeszcze dość ładnie kwitną, natomiast hiacynty leżą.
Marysiu del miłek teraz rośnie w górę i zawiązuje nasiona, a czy jeszcze się rozrośnie, to dopiero zobaczymy.
Dzisiaj uraczę Was zdjęciami mokrymi od deszczu. Na początek tulipany.

A teraz pozostałe.

- delosperma
Zdjęcia przecudnej urody.

- slila1
Marysiu dziękuję za pochwałę
Cieszę się, że Ci się podobają 

- mar33
Lidziu przepiękne zdjęcia, deszcz ma też swój urok
czy na jednym z nich jest kłos żubrówki 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
Tak Marysiu zgadłaś to kłos trawy "żubrówki", właśnie dla tych kłosików chciałam ją mieć, a Tadzio był tak miły i mi ją podarował. Krople deszczu jeszcze dodały jej kwiatostanom urody.