Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko tyle się u Ciebie ostatnio dzieje,że warto by złapać chwilkę dla siebie ... pomyśl o tym bo jesteś potrzebna najbliższym i nam także.
Ogród przepełniony barwami czyli dobra z Ciebie ogrodniczka.
Do tego zdolna artystycznie choć ja tez swemu wnukowi zrobiłam drewniany kuferek i wykończyłam go metodą de kupaż gdzie główne motywy to były takie łobuzowate postacie aniołków .... śmiał się z nich . Coś innego niż te typowe w sklepie na dane okazje.
Babcie kochają wnuki i chcą dla nich jak najlepiej - pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko Oliwka słodka dziewuszka , pięknie wyglądała w tak ważny dla Niej dzień ;:167
Album zrobiłaś cudny..... jesteś bardzo utalentowana ;:180 Oliwka będzie miała wspaniałą pamiątkę..... Cieszę się bardzo, że miałaś możliwość zobaczyć się ze swoją ukochaną wnusią ;:167
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś..ja czekam choć na migawki z Twojego królestwa :wit
Chciałabym wiedzieć, co u Ciebie "w trawie piszczy"... ;:224
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Witam w ten deszczowy weekend . Leżę w łóżeczku i piję herbatkę z cytryką ,bo pogoda nie rozpieszcza.Życzę słońca na weekend ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz wyjeżdżam ,a jak wrócę to zobaczę, czy już nadaje się do wysyłki .Będę Jagódko za tydzień
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witajcie :wit ...ja to mam pomieszane w głowie ...wczoraj - jako ,że jestem nocnym Markiem , albo inaczej ...Sową - to znów spędziłam - miło , a jakże - czas w ogrodzie - grzebiąc w ziemi - póki było ziemię widać . Rano ledwo wylazłam z wyrka , cholera ...wszystko mnie bolało , a najbardziej ręka prawa i nogi , od klęczenia . Nie , nie - nie modliłam się , tylko sadziłam sporo lobelii i grzebałam w mojej ukochanej ziemi - no i fotki wyszły - jak wyszły ....nocne . Nic to ...poszłam dzisiaj w przerwie między jednym , a drugim opadem deszczu ...zrobiłam pięć fotek i ... ;:oj bateria wysiadła ...

A teraz ustosunkuje się do Waszych serdecznych wpisów .

Ewuniu /Ewiczka52 ...zmarzłaś - przeziębiona jesteś - skoro wpakowałaś się z herbatką do łóżeczka ?
Od rana u mnie deszcz ...z małymi przerwami ...i znów pada - no i zimno ....trzeba było włączyć ogrzewanie .
Może jutro będzie znośnie - czego Tobie ( i sobie ) życzę ;:196

Basiu...dziękuję za miłe słowa - i ja ;:167 I love you Geranium ...Byłam u Ciebie - widziałam ...masz śliczną wnusię i tak skromniutko - ale elegancko ubrana ...jak na Komunię I przystało .
Ten irys , o którego pytasz , to Aladdin's Flame .
Buziaki .....

Ewuniu/ evluk...no , już nie piszczy , bo Sławek wczoraj ją skosił ...a dzisiaj ją niebiosa podlewają ;:145 .
Mam dość tej kratki pogodowej...co drugi dzień pada.
Jakieś fotki są ...ale nocne ...i pięć z dzisiaj .

Agusiu...oj , dziękuję za tyle miłych słów ;:196 ...Oliwka była szczęśliwa , że mogła mnie zobaczyć , a przy pożegnaniu miała smutną minkę i szklące oczy - zbierało się jej na płacz- to wrażliwa mała istotka . Pocieszyłam Ją , że wkrótce wakacje i znów się zobaczymy .

Krysiu ...przecież łapię chwilki - ogród i Oliwka - to właśnie to , co kocham , co mnie cieszy i przy czym wypoczywam ... , a jako , że z natury jestem romantyczna ...więc robię to , co sprawia mi przyjemność - wiersze klecę , dekoruję , ozdabiam i ...szukam jasnych stron w pędzącym Orient Expressie - jakim jest życie .
Pochwal się przy okazji tym kuferkiem dla wnuczka ...lubię takie klimaty własnej inwencji twórczej ...bo są od serca .
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Ewuniu/Ewiczka52...dziękuję - miło mi ... ;:196 . Album w istocie rzeczy robiłam ze szczególnym uwzględnieniem upływającego czasu ...by kiedyś , gdy już odpłynę na drugi brzeg - Oliwka wzięła tę pamiątkę do ręki i wspomniała mnie , że był ktoś , kto Ją bardzo kochał - Babcia z Małopolski .

Dorciu...dziękuję za miłe słowo ;:196 ...podobał się nie tylko Oliwce , ale i Prababci .
Na Twoim przyjęciu komunijnym były jeżyki - czy też na uroczystości syna ?
Paskudna pogoda - prawda ? U Ciebie zapewne podobna - leje i leje i nic się nie przejaśnia , tylko większe - jakby burzowe chmury się zbierają od północy .

Justysiu...nie lubię takiego pośpiechu , za szybko wszystko się działo ...wyjazd w sobotę , a powrót o godz .11.00 w poniedziałek ...mało co nacieszyłam się Oliwką . Niestety - moim chłopakom się spieszyło do pracy ... a mogłam zostać do zakończenia roku szkolnego i w końcu raz postawić na swoim . Zawsze myśl ę o innych ...bo kto by im robił zakupy , prał , gotował przez miesiąc ?...a oni przychodzą późno z pracy ...są zmęczeni - ja oczywiście nie mam prawa czuć się ani zmęczona ...zawsze na posterunku , zwarta i gotowa ;:306 ....bo przecież nie pracuję zawodowo .
Popatrz , zapomniałam , ze Max też miał Komunię .... :oops: zrobiła bym Mu kartkę od cioci Igi .

Dziękuję za płynące prosto z serca słowa ....
Wolę mieć pamięć do roślin ...niż do zbytecznych rzeczy ...mój świat ...to rośliny i rodzina ...nic poza tym ...a , zapomniała bym ...jest jeszcze ...drugi człowiek ...obok którego - w razie potrzeby - nie przejdę obojętnie .
Pozdrawiam cieplutko ...z zimnej Małopolski ;:196

Bożenko...tak , kawał drogi ...więcej czasu spędza się w podróży ...a mało się przebywa z Oliwką ...ciągle ten pośpiech mojego M . Duża panienka ...ale chudzielec ...po ojcu ...chyba taka wysoka będzie( zięć ma 190 cm ).
Dumna z Oliwki - to mało powiedziane ...rozsądna , wrażliwa ...jeszcze tylko kilkanaście dni i znów będziemy razem .
Dziękuję za miłe słowa ;:168 .

Jadzieńko...oj , tak - wszak w tym celu album został stworzony przeze mnie , by był pamiątką od Babci . Gdy kiedyś - w przyszłości - jako spora panna weźmie ten skromny dar do ręki - być może pomyśli o mnie , że całym sercem i myślami byłam z Nią .
Szkoda mi tych róż ...a kiedy to się stało , po odsłonięciu zabezpieczeń - w postaci butelek - czy jeszcze , gdy były pod nimi ? Może to oparzenia - szok termiczny - to się zdarza na młodych liściach nie hartowanych roślin ...wystawianie nagłe . Trzymam kciuki , by wróciły do formy .
A gdzie się to Jadzieńko moja Droga wybierasz ? Smutno będzie bez Ciebie .

Danuś...wróciliśmy w poniedziałek , a ja nie mogę się zabrać za odpisywanie w swoim wątku moim miłym Gościom . To fura prania , sprzątanie domu ( nie było czasu przy pakowaniu ) , ogarnięcie ogrodu - chwasty rosną z prędkością światła - jakby chciały dorównać moim pieszczoszkom . Hosty porosły tak ogromne , że dosłownie nogi nie da się wstawić ;:oj ....masakra ...chyba znów podetnę trochę trawnika ;:306 ...tak zdało by się z dwa metry ...było by na styk .
Dzięki za miłe , ciepłe słowa ;:168 .

Ewuś / evluk ...Neokomunikantka - była wyjątkowo przejęta całą ceremonią ...wręczała kwiaty księdzu .
Album naprawdę był cudny ...to nie moje słowa ...tylko osób , które trzymały go w ręce .

Agusiu /agatka123 ...Tak , poszło - może nie tak całkiem - jak ja bym to widziała ...ale inne obyczaje ,przecież nie będę grymasić . Podróż w deszczu ...to nic przyjemnego ...a ja za kierownicą do Świecia jechałam bez deszczu ...potem M ...
Dziękuję za cieplutkie myśli - być może właśnie dlatego zaświeciło około południa słoneczko .
Czytałam , czytałam ...byliście zaskoczeni , ale to miłe , że się Wam podobała ...uściskaj Filipa ;:168 .
Pozdrowionka ;:167 .

A teraz to , co zdążyłam sfocić ;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę o wybaczenie za jakość fatalną fotek ...
Pozdrawiam ...żeby wreszcie wylazło to słoneczko ...czego Wam i sobie życzę ...
Brakło mi ikonek ...jak coś - to wybaczcie , że nie dałam po równo ...to jest karygodne , bym swe odczucia miała reglamentować ( tutaj się kładę ze śmiechu ) .
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Piękne pierzaste goździki. :D A jak kolekcja irysów. ;:oj Ten niebiesko-biały najbardziej mi się podoba. Fotki przecież bardzo ładne. :wink: Rzeczywiście szkoda tych ikonek znam to. Też mi czasem brakuje wyrażania uczuć. :wink:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba zacznę odpisywać na bieżąco - to ikonek nie zabraknie ;:306 ...
Krystianie - dziękuję za miłe słowa ;:168 ...a co do pierzastych - to pachną obłędnie , a różowe , pełne , które są jeszcze w pąkach - wręcz odurzająco . Irysy dopiero zaczęły kwitnąć ...w kolejce czekają następne ...a potem , to już liliowce i ...róże ... ;:138
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko te brzydkie liście ma mama Hedwiga ,a nie jej córka Jagódka .Podlałam krzaczek mamy chemią i zobaczę czy to coś da .Córeczka ma się dobrze ,tylko trochę mało listków ma ,bo tamte zimowe opadły .Teraz podlewam ją humusem ,żeby sie wzmocniła ,a jak wrócę od mamy to pogadamy o wysyłce ;:196 Co za pogoda wciąż leje i leje aż sie boję tej jutrzejszej wyprawy w taką pogodę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeżyki miałam ja, na swojej komunii, wiesz jak dawno....dawno ....temu :lol: pięknie wyglądały, ale ponieważ ja nie lubię ciemnego ciasta ( do tej pory tak mam) to nie skosztowałam jeżykowej rodzinki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Iguś, nocne fotki wyszły pięknie ;:oj
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ...dzięki ;:196 ...ale to jeszcze nie to , co chciałam uchwycić w makro ;:185 ...
Pozdrawiam serdecznie :wit

Dorciu...popatrz ...moda wraca na wiele rzeczy z tamtych lat . Ja też raczej nie preferuję czekoladowych ciast , ani polew .
Buziaki i miłego dnia ;:196 .

Jadzieńko...czyżby Mama Hedwig się starzała ? No , fajnie , że Jagódka się trzyma ....jak to Jagódka ;:306 .
Czekam na Twój powrót ;:196 .
Co do pogody ...to szkocka kratka ...na przemian ..świeci słońce , by za chwile lunęło z nieba ...albo cały dzień leje ;:145
Pozdrowionka jednak :wit słoneczne ...bo wyłazi ;:3 ...nie wiem , na jak długo .

Trochę tego i owego po złapaniu względnej pogody - między jednym , a drugim opadem deszczu ...

Kradnąc chwile ....

Bodziszek Summerskies & Psianka Rantonetti
Obrazek Obrazek

Campanula patula & Geranium x magnificum
Obrazek Obrazek

Tawułka Andera ' White ' & Veronica chamaedrys
Obrazek Obrazek

Miecznica wąskolistna & Tawułka Arendsa ' Rubra '
Obrazek Obrazek

Tawulec pogięty & Heliotrop peruwiański
Obrazek Obrazek

Salvia nemorosa Rosakonigin & Salvia nemorosa Blaukonigin
Obrazek Obrazek

A to orliki z serii Nora Barlow
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Naparstnice lada moment otworzą swe kielichy & Zawilec kanadyjski
Obrazek Obrazek

Fuksja prowadzona na drzewko & Primula vulgaris
Obrazek Obrazek

Róża Bonica & Liliowiec żółty
Obrazek Obrazek

Allium siculum - sztyletowy - bułgarski & Rododendron
Obrazek Obrazek

Irys Accent & Irys Helen Collingwood
Obrazek Obrazek

Irys Wabash & Irys lawendowo wrzosowy
Obrazek Obrazek

Fotosik się wkurzył i nie chce mi wkleić fotek ...cdn . wieczorem :wit

Jeszcze zostały szersze perspektywy ogrodu ...z Hostami , języczkami ...etc....
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Heliotrop kwitnie jak widzę na całego ;:215
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Próbuję kolejny raz ...
Irys ciemno żółty ...wpadający w lekki pomarańcz & Irysy syberyjskie
Obrazek Obrazek

Irys syberyjski & Irys żółty
Obrazek Obrazek

Moje róże sztamowe & Irys Stepping Out

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Hostowa rabata ...aczkolwiek są na niej i bodziszki , brunery , hortensje , żurawki , języczki i inne , które preferują półcień i cień .

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Ligularia x palmatiloba - ma olbrzymie liście , a obok Brunnera macrophylla ' Hadspen Cream ' - liście takoż pokaźnych rozmiarów

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Na koniec " rzucę " ...jeszcze to ...
Irys syberyjski przy milinie amerykańskim - tuż przy łuku , u wejścia do ogrodu z oczkiem & Geranium Terre Franche
Obrazek Obrazek

Irys Wabash widziany z góry & rzut okiem na liliowca przy oczku ...
Obrazek Obrazek

Irys Accent ...wśród innych irysów .
Obrazek

No , dość tego " dobrego " na dzisiaj ...do następnej odsłony :wit ...znów leje ... ;:145 .
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

piękna fotorelacja ogrodowa, irysy piękne, szkoda tylko że tak szybko
przekwitły zniszczone przez deszcz ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”