Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Czytam gdzieś-,że posiadasz Agnes Sz.Aż mnie ścisnęło-czemu jej nie mam-ona taka cudna.Już Maja nią szczuje a teraz i u Ciebie będzie na pokuszenie.,
A tak serio to bardzo się cieszę,że ja masz i że ładnie rośnie(w donicy).
Nie zatopiło Was?

Sadzonka Eyes for You jest rzeczywiście malutka ale nic się nie martw już jesienią będzie dużo większa.
Tuscany cudowny.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnes Sz .to i mnie wpadła w oko i nie chce wypaść :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, czy Tuscany ma rzeczywiście taki kolor jak na zdjęciu?
Oglądałam ją kilka razy w necie i wszędzie była jaśniejsza. Jeśli jest tak ciemna, jak na Twoich zdjęciach, to jest przepiękna! Nigdy jej nie wyrzucaj ;:180
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu powojniki lubią ciepło a tu ciągle zimno więc wstrzymują się przed otwieraniem.

Ewuniu ja bardzo lubię wielkokwiatowe i mam ich wiele ale masz rację sprawiają czasem kłopot szczególnie lubią padać na uwiąd. Ja przez te lata straciłam tylko jednego który padł na uwiąd. Teraz widzę że Hotaka też na niego choruje. Będziemy porównywać nasze róże jak nam całkowicie nie zgniją. Mam jednak nadzieję że tak nie będzie bo będę ;:145 Agnes w takim razie będziesz musiała kupić bo z okiem nie wolno żartować :;230

Aniu kupiłam jesienią dzięki Gosi i mam nadzieję że to będzie ona bo będę ;:145 Właśnie mnie urzekła w zeszłym roku u Mai.Wiesz że ja mieszkam na górce i moja działka jest na spadzie więc małe szanse zalania, ale gąbczasto na działce będzie na pewno. Mam nadzieję że Eyes for You urośnie bo to jedyny pustaczek który mnie oczarował. Tuscany jest ładny ale mnie denerwuje że kwitnie tylko raz. Nie lubię takich róż.

Izuniu ma taki kolor gdy nie świeci na niego bezpośrednie słońce w przeciwnym razie jaśnieje. Nie wyrzucam jej ale rosła w pięknym miejscu niestety dlatego że nie kwitnie ponownie została przesadzona i nie wiem czy jeszcze raz nie zmieni swojego miejsca.

Piwonie które pięknie kwitły przed deszczem. Dobrze że zerwałam kilka do wazonu bo chociaż podczas tych deszczy cieszą moje oczy i nos.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu powojniki masz śliczne, ale piwonie powaliły mnie na kolana ;:oj
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu moje piwonie żadna rewelacja tylko może wyglądają nieźle gdy jest ich tak dużo w jednym miejscu.

Aniu i Maju dla Was moja Agnes Schilliger zakup jesienny jak widać rośnie na razie w donicy i mam nadzieję że to ona.

Zawsze gdy czekam na pierwsze kwitnienie zakupionej róży mam takie mieszane uczucia, czy będzie to ta którą zamawiałam.

Obrazek
Obrazek

Grażynko i Gosiu pokażę różę która ma ciekawą historię u mnie oczywiście temat znają obie dziewczyny dlatego chciałam im pokazać jak wygląda jeśli jest to ona Jenny Duval róża 2 letnia nigdy nie przycinana ma około 40cm i taka jest od początku zakupu. Zobaczymy jak zakwitnie.

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu - bardzo mi przykro że wpadam dopiero teraz, czasu na wszystko nie starcza. Bardzo się cieszę że Jenny Duval zakwitnie. Jestem ciekawa jej kwiatów, ciekawi mnie jednak to że ona nie chce rosnąć, dobrze jednak że ma kwiaty.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Danuśka zerknij u mnie wstawiłam fotki piwonii, oceń czy to jest ta?, jeszcze dwie mi nie zakwitły różowe jak coś ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aniu i Maju dla Was moja Agnes Schilliger zakup jesienny jak widać rośnie na razie w donicy i mam nadzieję że to ona.

Zawsze gdy czekam na pierwsze kwitnienie zakupionej róży mam takie mieszane uczucia, czy będzie to ta którą zamawiałam.
:wit Danusiu.... krzaczek, listeczki i pączek wyglądają na Agnes Schilliger. ;:333 Możesz być spokojna. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tuscany na fotce podobna do Doktorka tak jak pisała Nelka a oczęta ledwo odrastają od ziemi a już mają tyle kwiatów. Dzisiaj zachwycałam sie pąkiem Champagne to wiosenny Sipowy zakup z ubiegłego roku .Jest przecudny, także Papa jaki on ma wielki kwiat ,ale chyba nic nie pobije zapachu Tradescanta ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Danusiu wpadłam się przywitać ;:196 Twoje piwonie osobiście bardzo mi się podobają
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Danusiu-wpadłam relaksacyjnie obejrzeć i się nie zawiodłam,ogromne kwiaty powojników,przecudne i w liczbie imponującej piwonie,róże!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadzia pobija go Exkalibur czyli Marjoli Marchall-mam je obie blisko siebie i uwierz mi!!!

Danusiu ,właśnie u mnie pisałam,że posadziłam Charlesa Darwina a zakwitł?-sama jeszcze nie wiem co-jest to różowe no i popsuło mi kolorystycznie rabatkę,która miała być żółto-kremowa.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Danusiu :wit
jest co u Ciebie podziwiać ,piwonie takie wielkie krzewy - piękne ;:63
a powojniki niesamowite :roll: , no i moje ukochane róże ,
które u mnie dopiero zbierają się do kwitnienia a u Ciebie jest już piękny pokaz
a róża Exes for You powala na kolana ;:180
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny jutro odpiszę i wstawię zdjęcia ja ich obrobię bo kwitnie już bardzo dużo róż. Dzisiaj jestem bardzo zmęczona dałam sobie czadu na działce.

Jadziu zobacz jak wygląda u mnie generał, to na pewno nie jest on. Nie mam do nie go szczęścia. Jednego kupiłam w niemieckiej szkółce i się nie przyjął. Pierwszy od Ciebie też nie odbił wiosną. Ten się przyjął ale to zupełnie inna róża, sama zobacz.

Obrazek
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”