Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Jolu, ależ u Ciebie się dzieje - piękny skrętnik, chyba Gieronimo? Hoje ładnie się puszczają, a hibiskus ;:oj Ale portret najśliczniejszy, koniecznie go w ramkę opraw, to kiedyś powspominasz jak byłaś śliczna za młodu ;:215
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolka...ale masz hibiscusa ukwieconego ;:303
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jolu ale sporo cudeniek miałąm u Ciebie do pooglądania ;:138
Chyba najmocniej zapadły mi w ;:167 Hoje pieknie poprowadzone na drabinkach ;:108
I mam pytanie- te gliniane to masz doniczki z dziurkami? Bo ja mam ich sporo, ale same osłonki.
Też bardzo je lubię i bardzo mi się podobają. Niestety boję się w nich wiercic dziurki i używam ich tylko
do chowania nieładnych plastikowych doniczek. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Izabela14, Nolinka-Haniu,Niunia-Moniś,Szarotka-Dorotka witajcie.Dziękuję za pochwały.Za to,że mnie odwiedzacie i za dobre słowa ;:196
sylvi pisze:Jolu, ależ u Ciebie się dzieje - piękny skrętnik, chyba Gieronimo? Hoje ładnie się puszczają, a hibiskus ... Ale portret najśliczniejszy, koniecznie go w ramkę opraw...
Tak Sylwio,skrętnik to Geronimo.
Portret na pewno w ramki pójdzie :D .
sylvi pisze:.... to kiedyś powspominasz jak byłaś śliczna za młodu ;:215
;:306 A to dobre ;:215 ;:306

Katharos,Kasiu,ano hibiskus się stara...chyba się boi,że wróci do piwnicy ;:224 ....bo tam zimował w tym roku...
elcia1974 pisze:...
Chyba najmocniej zapadły mi w ;:167 Hoje pieknie poprowadzone na drabinkach ;:108
I mam pytanie- te gliniane to masz doniczki z dziurkami? Bo ja mam ich sporo, ale same osłonki.
Też bardzo je lubię i bardzo mi się podobają. Niestety boję się w nich wiercic dziurki i używam ich tylko
do chowania nieładnych plastikowych doniczek.
A dziękuję.Hoje,to moje oczko w głowie ;:224 i wielka miłość ostatnio...
Elu,ja te doniczki niedawno tanio kupiłam w Obi.Po niecałe 3zł były ;:oj .I to nie w jakiejś promocji.Aż byłam zaskoczona,bo piękne są...chyba z 6 wzięłam...
Mają już gotowe dziurki.Ale kiedyś mi M. wiercił w glinianych i nie pękły.Ale pewnie zależy od doniczki.
A widziałam,że dziewczyny mają na górze zrobione 2 dziurki po bokach i zaczepione sznurki.I trzymają rośliny zwisające.Ale nie wiem,czy takie doniczki kupiły z dziurkami,czy wywierciły...ciekawa sprawa :wink:
Ja póki co,nie mam możliwości takiego zawieszania.Bo sama doniczka już swoje waży.A ja nie mogę ciężkich doniczek wieszać ;:174
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że nie wiem kiedy uda mi się byc w Obi. Mam trochę daleko. ;:223
Kupiłabym sobie kilka do kuchni. Pasowałyby idealnie. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu,ja też mam daleko.I zawsze nie po drodze ;:223
Bo do miasta mam ok 25km i jeszcze z 5km,przez całe miasto :roll:
Gdyby to była roślina,to bym Ci kupiła.Ale doniczki,to weź wyślij ;:219 .Pobiją się.A i dojdzie przesyłka-a swoje ważą ;:222
Może jutro będę...ale to nic pewnego ;:174
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Ja do OBI mam 100km ;:223 A tak lubię tam buszować.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ja do Obi mam chyba z 7 km ;:306 i też lubię tam buszować ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś kochanie ;:196 nawet nie pomyślałabym o wysyłaniu doniczek. Koszty byłyby takie, że strach pomyślec ;:202
Może jak już dotrę do Obi to jeszcze się jakieś uchowają a jak nie to mówi sie trudno i ... poluje się dalej :tan
Teraz będziemy jechac z M w piątek na bierzmowanie do rodziny to może uda mi się go namówic na to Obi.
Choc szczerze mówiąc zawsze mnie tam strasznie pogania a ja lubię tak powoli pomalutku wszystko sobie spokojnie pooglądac.
A o dziwo na niego to chyba tylko tak Obi działa bo w casto lub LM bywa cierpliwszy ;:306
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szarotka66 pisze:Ja do OBI mam 100km ...A tak lubię tam buszować.
U nas Obi jest nie długo,może ze 2 lata.Wcześniej też ze 100km trzeba by jechać.
Niunia1981 pisze:Ja do Obi mam chyba z 7 km... i też lubię tam buszować....
Noooo.....fajne roślinki tam mają.Tylko te ceny :?

Elciu,myślę,że te doniczki jeszcze będą.Bo to była cena bez promocji,to raczej są dostępne ciągle.
Jednak nie byłam w Obi ;:174 .Szkoda.Może coś bym fajnego 'upolowała'

A dziś,dla Was ,kilka fotek;

Tak wygląda mój eucharis w nowej doniczce :heja
A tak moja rodzinka,wg Moniki ;:167

Obrazek

Obrazek

Później jeszcze pokolorowała ładnie.A rysunek zamieściła....w swojej książeczce ;:224
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluniu-dziękuję. ;:cm ;:cm ;:1
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Jolu fajowe zdjęcia :D a co do nasion amaraylisa to zaczyna jeden pękać już ,drugi jeszcze nie ,to może jak popękają oba to wsypie w woreczek i wyślę razem ,w dwa woreczki wsypie ;:202 łeb już nie ten ;:202 bo wiesz co ,wczoraj wysyłałam paczuszkę taką jak paczka papierosów dosłownie i zapłaciłam 7,30 za polecony priorytet no co chwilę to poczta jest droższa ,bo zwykłym priorytetem to trochę strach ,kiedyś jak nie miałam pojęcia o wysyłkach bo w życiu nic nie słałam nikomu ,to dla mnie paczka to paczka była wysłałam dziewczynie paczkę priorytetem i to nawet nie ja chodziłam tylko mój dziadek taki przyszywany (nie żyje już) :( :( to za dwa tyg ona do mnie pisze że paczki nie ma zgubiła się ,znikła i wysłałam drugi raz ,,Joluś to pomyśl czy czekać aż pęknie ten drugi amarylisek czy ten jeden Ci słać ,,moim zdaniem kasy szkoda a one w woreczkach poczekają na siebie ,,, ;:oj ;:oj czy ty coś zrozumiesz z tego co nabazgrałam bo jestem po lekach i tak klepie ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:196
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Rysuneczki słodkie a eucharis super. ;:138
Nie pamiętam gdzie go niedawno chwaliłam. Miałam kilka lat ale nie zakwitł.
Koniecznie pochwal się jak Ci zakwitnie i jak to zrobiłaś to będę wiedziała czego mojemu zabrakło.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne kwitnienia hibiskusowe ;:180 Przycupnę sobie i pooglądam co tam jeszcze ciekawego chowasz :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,a już się martwiłam,że nie doszło,bo pw nie było.
Super,że się cieszysz :D

Magduś kochana ;:196 .Włóż te nasionka w małą bąbelkową kopertę i wyślij zwykłym priorytetem.To masz 2 hipki z nasionami?poczekam.Zwrócę za przesyłkę,oczywiście
Ja tak wysyłam i bardzo dobrze dochodzą takie priorytetowe przesyłki.Ale chętnie zaczekam.Może coś z hoi będziesz dla mnie miała :oops: .To jedna wysyłka by była.
Zapłacę oczywiście,bo na wymianę chyba nic nie znajdę dla Ciebie ;:174 .
Co do poleconych-to ja mam takie doświadczenia-że zwykle taka przesyłka dłużej idzie,niż zwykły prio.No i droższa :?

Jak mi M.ostatnio wysyłał listy,to trafił na nową panią.Najpierw zważyła listy a później.........wzięła linijkę z dziurką w środku i przepychała kopertę przez środek linijki:shock: .Te co się zmieściły były tańsze.A te co nie,to mimo,że wagowo się kwalifikowały na tańsze-to rozmiarowo już nie :evil: .......Jakaś nadgorliwa pani mu trafiła ;:222

Iwonko,mój eucharis zyskał na wyglądzie,jak nowy domek zyskał...Mam go ok.roku.Nie kwitł jeszcze.Ale gdzieś czytałam,chyba tu na fo,że trzeba go zasuszać na zimę,by zakwitł....i może przechłodzić jak hippeastrum?
Zanim to zrobię-poczytam jeszcze.

Bluberry,witaj u mnie.Bardzo mi miło.Czuj się jak u siebie w domu :D

----------------------------------------------------------------------

Kochani
Cieplej się zrobiło,więc podobnie jak Wy,mniej czasu mam dla forum.
Szaleję z grabiami i taczką :;230
Zrobiłam dziś trochę zdjęć moich krokusów,ale nie chce mi się dziś z tel.przerzucać.Wybaczcie.
Jaskółki są już pewnie ze 3 dni u nas,a dziś widziałam żółciutkiego motylka ;:138 .WIOSNA

A ja żyję jak na bombie zegarowej...bo krowa i jałówka mają się cielić....nawet nie wiecie,jak już bym chciała mieć to za sobą ;:174 .....
Stres i strach...Strach tym większy,że podejrzewam,że krowa może mieć poród z komplikacjami.No i martwię się...
A jak już krówki się wycielą,to w cale czasu nie będę dla Was miała.Bo trzeba częściej doić taką krowę i zająć się cielętami,czyli poić...
Oby tylko wszystko dobrze poszło....Trzymajcie kciuki.

;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”