Przedwiośnie na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przedwiośnie na wsi

Post »

Gosiu, oczywiście, ze starczy, to ogromne krzaczysko :D No i te drugą muszę z pod tarasu wydobyć na światło dzienne.

Marysiu, już czaje, to takie karpy jak u rabarbara. A po co te różyczkę przysypywać? W zeszłym roku była bardzo malutka, nawet nie było jak do pergoli zaczepić ... a kwiatów miała kilkanaście, na pewno.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu jakbyś chciała komuś posłać :lol: czy rozsadzić ją; to po to się przysypuje, a jak malutka to niech sobie biedactwo rośnie - po takich przejściach :;230
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu witaj wieczorową porą ,u mnie ferie więc komp wnuczka okupuje ,teraz dzieci śpią a babcia ma czas dla siebie piwonia ta ostatnia ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak się cieszę, że mam coś co Cię zachwyca ;:196 Marysiu. To ile dzieci masz u siebie?
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Marysiu, a co z twoim kolegą, tym co spadł z drabiny? Wyrehabilitował się? Z jakiej wysokości spadł? Mój M, własnie, gania po tych drabinach, jak wariat, a ja zawsze się boje ... żeby nic mu się nie stało :roll:
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

Maska pisze:b]Anasstasia[/b] w Polsce prawie 30 % kraju to Lasy Państwowe, którymi opiekuje się duża rzesza leśników. Na uczelni na leśnictwie mieliśmy studenta z Rumunii z polskimi korzeniami. W Rumunii jest również piękna przyroda i lasy ;:224
Zapraszam!
In Romania, unfortunately we destroyed part of the forests. ;:145

W Rumunii, niestety zniszczył część lasów. ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu to była straszna sprawa, bo facet były BHP-owiec i wszedł na 10 m drabinę bez zabezpieczenia na jakimś niepewnym gruncie. Długi czas leczył się, rehabilitował, walczył o odszkodowanie. Jedyne co wywalczył to rentę chodzi o kulach jest inwalidą do końca życia, ale życie zostało mu darowane,bo mógł zginąć. Pilnuj męża, bo mój już dwa razy spadł na szczęście z niewielkiej wysokości, ale obity był ;:oj
Anasstasia my walczymy, bo jest o co ! To jest nasz majątek narodowy!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu na razie jedna ale dopiero pierwszy dzień ferii ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu jak już będziesz miała tą wielgachną piwonię od Ani -AŁŁY-to najlepiej zapisz co byś o mnie nie zapomniała -ma być wielgachna ,rosnąć musi- może nie na
betonie a na piachu i kwiatuchy pachnące -znam to z dzieciństwa z tym że u mojej babuchny nie były takie wielgachne a najtrwalsze w wazonie były pojedyńcze
płatki a w środku bródka kremowa a w bródce szypułka bordowa i te delikatne były naj..naj ..ukochańsze,w zeszłym roku obdarowałam koleżankę bo u mnie coś jej
nie pasowało -moze to nie ta odmiana :;230 :;230 co u Ani-i tym sposobem załapałam się na piwonię ;:138 .Jestem w wątku EM-Emila przeglądam liliowce cudne
czy Ty kupowałaś u niego?bo tam Cię wypatrzyłam - ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu życzę wesołych ferii!
Elu co prawda będzie to za parę lat, ale nie ma sprawy ;:215 Mam tylko prośbę ponieważ lata lecą i będą coraz bardziej zaawansowane więc przypomnij się Kochana, bo tak pięknie piszesz o piwonii, że Ci się należy ;:196 Tak kupowałam u Emila liliowce i już zamówiłam dalsze, i mam od niego trochę bylin ;:224 , a współpraca dopiero się zaczęła ;:219
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - a może masz pomysł, co to może być za odmiana, ta piwonia Ałły?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu a która piwonię mam od Ciebie? którąś z tych pokazanych? Wszystkie piękne mnie ta różowa i czerwona i ta kołnierzykowa ...no podobają mi sie wszystkie :D Tyle zamówiłam w zeszłym roku w internecie i nie powiem co wyrosło bo nawet ich w ziemi znależć nie mogłam ;:306 a sadziłam prawidłowo. Podaj mi Marysiu link do sklepu w którym przepadłaś na drzewiastych...popodziwiam sobie bo mam trochę czasu w ferie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosieńko przeceniasz mnie ;:196 ale milutko ;:306
Ewuniu tylko te ciemnoróżowe rozdawałam, bo białe mam w śladowej ilości i w miejscu gdzie nie wykopywałam. Zabij mnie nie pamiętam gdzie zamawiałam wiem, że nie kosztowała majątku a sadzonka była całkiem ładna i na drugi rok niespodzianka! Próbowałam tego mojego znajomego z Krakowa namówić na podział tych z ogrodu, ale coś chyba się boi albo nie potrafi ;:222

Może jeszcze coś pokażę na rozweselenie wątku. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiejszy dzień iryskowy z wyjątkiem krzewuszki i ostatnie zdjęcie to mój oleander, który dopóki stał w pomieszczeniu (w biurze) to kwitł pięknymi pełnymi jasnoróżowymi kwiatkami o mocnym zapachu (zdjęcie telefonem niezbyt dobre) jak przyjechał do B nie chce kwitnąć a jak już kiedyś na zewnątrz to zrobił to kwiatki były pojedyncze(nie pełne) ciemnoróżowe i nie pachnące ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu kolekcja irysów całkiem ciekawa. Mam kilka identyko. Po kwitnieniu na wiosnę będę swoje wykopywała i dzieliła, także śledź mój wątek, może się wymienimy.
Co do oleandrów to mam w 4 doniczkach, nie wiem czemu u innych one mnie zachwycają, a sama swoje traktuję po macoszemu. Jesienią jak je wnosiłam chwyciłam za sekator i im poobcinałam liście do połowy. Żal mi było wyrzucić tych kilkuletnich sadzonek, myślę to im pomogę, a one jak na złość żyją i rosną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O,podoba mi się Ten--Dzisiejszy dzień iryskowy --,bo i śliczne te irysiki, :D ,,ja mam tylko ze 4,,,ale wszystkiego nie mozna mieć dużo,prawda :?: ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”