Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Post »

Dorotko azalie jeszcze kwitna resztkami kwiatów i jednocześnie puszczają nowe listki na przedłużeniu pędów,ja je kocham i i daje im to co potrzebują to się odwdzięczają :D Pinuś wyściskany i daje łapkę Twoim trzem pociechom ;:196

Haniu dzięki ;:196 a co za zbieg okoliczności bo pelargonie od Ciebie też mają pąki :D te angielskie nie rosną za młodu szybko ale wezmą się pózniej bo ja mam taką jedną dwuletnią co stała w miejscu mimo nawożenia i dopiero teraz zaczęła rosnąć ;:oj

BlueberryNatalko witam Cię serdecznie w moich progach ... tak trafiłaś akurat na kakusie bo co jakiś czas przytrafi mi się wspomnieć o moim drobiu zresztą nie tylko mnie mimo,ze jest to dział o kwiatach doniczkowych ,tarasowych itp.ale piszemy w naszych wątkach o różnych sprawach a roslinek będzie na pewno coraz więcej bo sezon dopiero się zaczyna więc zapraszam częsciej :)

Misiaczko Gosiu kochana witam Cię serdecznie i dziękuje w imieniu kaczatek,dokupiłam wczoraj na rynku 6 maluszków dla zmiany krwi w stadzie , i juz razem się chowają :) azalie już wystawiłam bo zaczęło im być za ciepło i listki zaczęły opadać ,na zewnątrz przestały i widać już nowe przyrosty.Jakby był przymrozek silniejszy w nocy to je schowam ale i tak bedą tam stały do pazdziernika aż pokażą się nowe pąki kwiatowe.
Jarmuż sieję od kilku lat ,kury zimą dostawały a jak przybyły mi kaczki to objadły krzaki do cna więc nasiałam więcej i na tę zimę starczyło i dla nich i dla nas , oczywiscie oprócz kapusty bo tę kupowałam ,żeby im zimą dogodzić czymś zielonym , jadły też siano :)

Dorotko racja ale zauważyłam ,że jedzą też z chęcią słomę z gniazd ;:306

Wysiałam koleuski ROKOKO z nasion z zeszłego roku ładnie powschodziły ale czy wszystkie dorosną?
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Tfu,tfu,tfu...przez lewe ramię ;:224 :wink:
Ale piękne te Twoje kaczusie ;:oj ;:303 .Szkoda tylko,że tak mało ;:174

A taką begonię z ''pomponikami'' ma moja teściowa.
Ja też posiałam koleuski.Ale nie wiem,czy wzejdą,bo nasiona były stare...
Przy pomidorach posiałam trochę kwiatuszków,ale coś słabo powschodziły :evil:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Taki puchaty ;:178 bardzo mile widziany :D A za koleuski trzymam kciuki, niech duże rosną ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roskoszne te małe Francuziki/kaczuszki/,pelargonie angielskie zawsze mnie intrygowały,są pięknie wybarwione nie umniejszając pozostałym równie kolorowym i ładnie prezentującym się roślinkom ;:333
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Zaciskam kciuki za maleńkie koleuski ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Iwonko jak ja dawno nie widziałam małych kaczusi,jakie śliczniutkie ;:167
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorota71 ja dla kaczusi to przeważnie sałatę siałam ale doczytałam u Iwonki że jarmuż długo się utrzymuje, nawet zimą?
IkaD jarmuż już zasiałam, czy jego się flancuje jak kapustę? Teraz to tylko kaczki dokupię do kompletu ;:306
Moja kurka nie chce usiąść :( ale zaczyna kwokać :wink:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

U mnie dzisiaj kaczka amerykańska siadła. I dwie kwoki na jajkach mam. I trzy inkubatory nastawione. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Super...gratuluję amerykanckiej kaczuchy....a po jakiemu ty je wołasz? po amerykancku??? ;:224
:tan

czekam na maluszki..żeby sie zachwycać.. :tan
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Joluś koleusków mało mi jednak wzeszło a więcej jakichs innych ..okazało się ,że wysypałam tam wczesniej nasionka niedospianów i zapomniałam bo nic nie wychodziło a le już widać po pierwszych listkach :D Kaczusie rosną a nowe się kluja pod kaczką :tan

Blueberry koleuski te co mam to ciągle przycinam tak,że mam już kilka skrzynek z nimi ustawionych wzdłuż chodnika .a te z nasion to się nie udały ;:222

Arku dzię ki za wizytę i miły wpis ;:196 Pelargonie angielską kupiłam jeszcze jedną ale malutką ..kstarsze rozkrecają się z kwitnieniem a kakusie francuskie są rzeczywiście bardzo sympatyczne nawet jak urosną ;:108

Justynko koleuski niestety się nie udały ale ciesze się tymi ,które juz mam ..moze jeszcze kupię nasionka ..zobaczę :)

Izuniu to fakt ,że są śliczne i milusie ;:196

Misiaczko kochana roslinki od Ciebie rosną .kohleria różowa lada moment rozkwitnie ..ma sporo pączków ,rozsadziłam je bo miała małe z boku :tan
Jarmuz jak wzejdzie gęsto to możesz rozsadzić to urosną większe i grubsze ,na zime zostawiam w gruncie i strzepuje z nich snieg bo łamie liście kury i kaczki je uwielbiają a dla nas mroże po zblanszowaniu i potem ładnie się krusżą,dodaje je do miksu warzyw duszonychale mozna je robić jak szpinak..są bardzo zdrowe ;:108
Kurka siadła ?

Dorotko u mnie silki siedza podwie w jednym gniezdzie i jajka sobie podkradają ..w sumie siedzą 2 kaczki [u jenej się lęgna od przedwczoraj] i 6 kur ale one nie dostały jajek dobrych tylko puste spod kaczki bo kur w tym roku nie chcę :wink:

Kasiu amerykańskie to takie prawie dzikie .od nich wywodza się te nasze ,udomowione :)

Fotosik strajkuje a ja mam teraz limit czasu i fotek nrazie nie bedzie ...zobaczę wieczorem jak czas pozwoli :wit
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Koniecznie foteczki...poprosze..
tak długo Cię nie było... ;:196 ..dobrze,że jesteś.. :tan
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I ja czekam na nowe fotki ;:65
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
irka10
100p
100p
Od: 13 sie 2012, o 21:47

Post »

Iwonko a wiesz że kurki lubią dynie, wystarczy im rozpołowić i wszystko wydziobią,zimą mają witaminki :wit
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Justynko foteczki będą pózniej jak fotosik i w ogóle internet będzie szybciej u mnie chodził bo teraz muszę lecieć ..odpisze się na 2 meile i czas tak szybko zleciał a robota czeka ;:306

Ireczko wiem ,wiem kochanie ..moje tez zimą dostają i dynie i kabaczki i kapustę ,nawet pekińską bo ją uwielbiają :D kabaczkki i cukinie tez sieję wiecej ,żeby dla moich ptaków i dla nas wystarczyło przynajmniej do stycznia -lutego a pierzącym się zimą kurom daję też pestki słonecznika i siemię lniane;:108
Awatar użytkownika
pio237
100p
100p
Od: 30 paź 2011, o 17:34

Post »

Iwonko cieszę się, że wielkanocniki się spisały. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”