Kolorowy świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy świat

Post »

Piękna ta biel co pokazałeś i zdecydowanie wolę tą kwiatową biel niż tą zza okna :roll: choć mam nadzieję że to tylko kilka ostatnich dni w tej scenerii a później będzie ta oczekiwana wiosna :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

U mnie wczoraj -18,5 , a dzisiaj -14 ;:202
Na szczęście białe leży i trochę chroni.
Oczar i wawrzynek pewnie trochę przyhamowały ;:218 ?
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wciąż do oczaru wracam :D Dostrzegłam,że go krępujesz sznurkiem:uszy Dlaczego?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Michale,wiosny jeszcze nie widać ,ale słychać(żurawie) :;230 dzisiejsza noc to kolejne -10 C dobrze ,że śnieg z każdym dniem powoli znika.
Miłego weekendu :wit
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Agnieszko, Dorotko (dorcia7), Kasiu, Justynko, u mnie dzisiaj -6, miejmy nadzieję, że to koniec zimy i wiosna zawita na dobre. Pocieszające jest to, że przy takim mrozie jest też sporo śniegu, który z pewnością pomoże przetrwać roślinom, zwłaszcza tym które już się obudziły. Dzisiaj słyszałem, że już od jutra poprawa pogody, więcej słońca i stopniowy wzrost temperatury... oby :D

Justynko, oczar i wawrzynek przysypane śniegiem, mają czas na drzemkę...

Mirko
, musiałem swojego oczara związać sznurkiem, ponieważ gałązki miał wygięte na boki i w ogóle nie chciał przyrastać. Wyrastały za to dzikie pędy, spod szczepienia. Po podwiązaniu znacznie ruszył i w tym roku już całkiem całkiem kwitnie :D

Dorotko
, (dotii), u mnie przez noc dopiero dosypało śniegu, ale prognozy na przyszły tydzień są raczej optymistyczne, więc czekam cierpliwie na słońce i zieleń. :D
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam
swietny ogród ,ide go do konca zwiedzac
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Będzie dobrze, już niedługo zaświeci słonko ;:3 i szybko zapomnimy o tym białym, co straszy za oknem ;:303
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Michale,twoje zdjęcia mozna ogladać bez końca,wracać do poprzednich stron i wracac...
Myslałam,ze kleome jest tylko białe i rózowe,a u ciebie widzę jeszcze fioletowe.Dostałam nasiona białego,wysiałam pod koniec stycznia,długo nic się nie działo,więc ponowiłam wysiew,ale tym razem tylko docisnełam nasiona bez przykrywania ziemią.W kilku miejscach cos mikroskopijne się pojawia,ale czy to faktyczna roslina nie wiem.Czy ono aż tak długo wschodzi?
Taki zadbany ogród kosztuje ogromu pracy,ale pewnie jakoś dzielicie się obowiązkami rodzinnie,bo jak na jedną parę rąk to chyba nie wykonalne.
Podoba mi sie u ciebie to,ze sadzisz rosliny większymi grupami,co daje piękny eefekt.Nie moge u siebie tego nawyku wypracować i tak klikam bez sensu.

Michale ,jeszcze chciałam spytac co to za roslinka i czy zimuje w gruncie,bo wydaje mi sie,ze to jest to,co ukorzeniłam sobie jesienią i przetrzymałam w kotłowni.

Obrazek
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Michał, piękny jest Twój Kolorowy Świat. Zachwycił mnie kamienny strumień. Oczko też super. :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Michal M
200p
200p

Post »

Witaj Marzenko :wit

Mufko, masz rację, do wiosny już bliżej niż dalej :D

Małgosiu, dziękuję za miłe słowa, cleome chyba długo wschodzi. Ja posiałem tydzień temu i też jeszcze nic nie wschodzi (a inne roślinki już powschodziły).
W ogrodzie rzeczywiście jest dużo pracy, pomaga każdy kto ma tylko wolną chwilę (oczywiście najczęściej poprzez przymuszenie ;:306 ) Z własnej woli pomaga głównie moja mama :D
Ta roślinka to portulaka. Kiedyś kupiłem kilka sadzonek i sama się rozsiewa. W ogrodzie wschodzi dość późno, kwitnie przez dzień, wieczorem kwiaty się zamykają, lubi słońce. U mnie wyrasta nawet w kamieniach i między kostką, także nie ma specjalnych wymagań :D

Witaj Majko :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Michał portulaka u mnie jakoś się specjalnie nie rozsiewa, może za często pielę .
Ja kupowałam takie z pełnymi kwiatkami ale w następnym roku siewki były już o kwiatach pojedynczych jak Twoje .
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Michale :wit u mnie portulaka też się sama nasiewa,uwielbiam te kwiaty za ich pastelowe kolorki.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Portulaka to wymarzona roślina na moją Saharę ,jedyna ,której nie muszę podlewać ,ale Ty masz dużo pięknych roślinek ,dlatego lubię tu zaglądać. ;:3
Michal M
200p
200p

Post »

Geniu, u mnie się rozsiewa bo w tym miejscu gdzie rośnie nie ma specjalnie chwastów. Pojedyncze egzemplarze się trafią, staram się nie ruszać też tej ziemi bo tuz przy powierzchni rosną sobie krokusy.
I tak powinno to miejsce wyglądać już lada dzień:

Obrazek

Obrazek

Aniu, ja też je bardzo lubię, bo są niewymagające i cały czas kwitną.

Ewo
, portulaka to rzeczywiście wymarzona roślina na "pustynne", spieczone słońcem tereny.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Um nie raczej lada dzień tak nie będzie-dziś zaspy ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”