Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Witajcie :wit
Do 1 marca pozostało 51 dni i...tego się trzymajmy ;-) Zapowiedź powrotu zimy nie nastraja pesymizmem, bo mróz ma być umiarkowany, więc wszystko w normie jak na styczeń :uszy Jak już styczeń dobiegnie szczęśliwego końca, to mamy krótki luty i jesteśmy w domu :D

Mam już przygotowany zestaw do wysiewów, więc w sobotę wysieję sobie jakieś kwiatuszki, a kolejne pod koniec stycznia - dawkuję sobie wrażenia i przyjemności z tym związane ;-))
Mam w planach zakup kilku powojników, bylin większość już kupiłam, z różami nie szaleję, kilka sztuk i to wszystko :lol:
Już nie mogę się doczekać marca, porządków na rabatkach, sadzenia bylin, rozgarniania kopców, cięcia, nawożenia...i wszystkich wiosennych prac ogrodowych... ;:65

Ewa, a masz już wybrane konkretne miejsce gdzie chcesz tą podporę zainstalować? Tak będzie Ci łatwiej narysować projekt - wizualnie sobie to najpierw przemyśl, jaką ma spełniać rolę ta podpora, czy przełamać przestrzeń, czy zdobić rabatę w górnej partii czy stworzyć jakiś zakątek? Dobierz też rośliny, będziesz wtedy w stanie określić wielkość i inne wymiary. Może tak będzie łatwiej przełamać niemoc twórczą..? ;-))
Gosia, ja też mam ochotę na wypadowy weekend w lutym, ale póki co pewny jest kwiecień.
Dorotko, nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian Piano ;:oj Zamówiłam Charming i czekam :D
Marysiu, taka zima faktycznie wymarzona ;:108 U mnie stopniało już wszystko, jutro ma jednak padać, oby pojawiła się śnieżna pierzynka :roll: Dostałam nasionka!! Dziękuję bardzo ;:196
Agnieszko, jesteś kochana, dziękuję ;:196 Bardzo mi miło, że podobają Ci się fotki, zapraszam w realu ;:180
Ula, a jak Tobie minął dzień? U mnie dzisiaj nieco spokojniej, poza tym weekend coraz bliżej ;:138
Małgosiu, rowerek ma dwa miejsca na doniczki, latem zawsze coś tam kwitnącego wkładam ;-)) Ja też lubię takie gadżety ogrodowe, miło mi, że Ci się podoba! Jestem bardzo ciekawa różanych łuków, choć pewnie przyjdzie mi poczekać parę lat na efekty...
Lulka, włoskie klimaty i bardzo leżą, zwłaszcza urocza Toskania ;:167 W jakie rejon Stanów się wybierasz? Troszkę tam pozwiedzaliśmy razem z M, krótki czas mieszkaliśmy, a ostatni wypad do Miami wspominam bardzo miło :-)) Ach..brakuje mi tego słonka... Nad clemkami jeszcze myślę, mam w koszyku 7 sztuk ;-))
Marzenko, super, że różyczki zamówione! Zaraz zobaczę u Ciebie jakie odmiany wybrałaś ;:65 Uszy do góry kochana, przyjdzie wiosna, pojawi się więcej słonka i nastrój też będzie coraz lepszy ;:168
Ula, na razie wybrałam Maidwell Hall, Little Artist, Andromeda, Night Veil, Ameshisuto i Multiblue..
Wando, Piano faktycznie wygląda na bardzo udaną i zdrową różę, ciekawe jak będzie kwitła w tym sezonie :D
Marzenko, cieszę, się, że znalazłaś :wit
Elu, miejmy nadzieję, że zima jednak będzie łaskawa i obędzie się bez strat, trzymam kciuki zwłaszcza za Twoje nowe różyczki ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu a gdzie energetyzujące fotki? wiem ,wiem wymagam ale sama nas przyzwyczaiłaś :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu wpadłam sprawdzić, ile jeszcze dni zostało do pierwszego wiosennego miesiąca.
Oj niedużo, niedużo, a ja nadal nic nie sieję...nie kupuję...chyba czas obudzić się z zimowego snu ;:41
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam dylemat, bo bramkę mogłabym mieć metalową (choć nie taką piękną jak Twoje), ale w pobliżu masywnego drewnianego trejażu, przy którym rosną róże. Bramka stanowiłaby przejście między strefą ozdobną przed domem, a użytkową (warzywnik i sad). Oczywiście rosłyby na niej róże i powojniki :wink: Tylko jak sąsiedztwo tego ciężkiego trejażu będzie się miało do lekkiej z wyglądu bramki? Znajdę Ci u siebie zdjęcie tego miejsca, zajrzysz za chwilę?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na prośbę Moni, kilka fotek :wit
Przy okazji przeglądania zdjęć nasunęła mi się refleksja..., że mój pierwszy, pełny sezon różany mogę uznać za udany ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bremen Stadtmusikanten
Obrazek

Obrazek

First Lady
Obrazek

Beautiful Bride
Obrazek

Sweet Summer Love
Obrazek

Jubilee Celebration
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Nostalgie
Obrazek

Senteur Royale
Obrazek

Obrazek

Coral Castle
Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, cieszę się, że zaglądasz do odliczanki :lol: Pobudka!! czas na planowanie, siewy, zakupy :heja
Ewa, zobaczę miejsce to może coś mi się nasunie. Generalnie, jak bramka zarośnie, to będzie różane wejście obok różanego trejażu, więc w oczy będzie kłuć tylko urodą ;-))
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne zdjęcia :D Ogród kipi od róż :D Możesz do mnie zajrzeć?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu chyba faktycznie czas na pobudkę, bo z tego, co czytam, to już wykupiłyście co ciekawsze rośliny ;:202
Nie pozostanie mi nic innego, jak liczyć na ofertę mojego jedynego centrum ogrodniczego :? a tam od lat te same gatunki i odmiany roślin.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, zdecydowanie udany ;:108 Jesteś niesamowita jeśli chodzi o aranżacje i tempo ogrodowe, podziwiam niezmiennie ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iwonko, no strasznie się opuściłaś , wstyd mi doprawdy za ciebie Wystukałyśmy co lepsze odmiany ;:101 ;:124 ;:306
Kasiek fotki jak zwykle energetyzujące! Ostatnio z przyjemnością oglądam powojniki, hm ;:131 nie wiem dlaczego ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za pomoc :D Zaczynam kombinować, jak namówić M na drewnianą bramkę :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak Kasiu są obsypane prawie po uszy ,bo bardzo mi zależy żeby przetrwały ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

cudnie Kasiu, dziękuję od razu będzie się przyjemniej spało :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Fotki wstawiłaś na dobranoc, a ja się tu z nimi budzę! Od razu lepiej, tak to ja mogę zaczynać dzień! Ech, napatrzeć się nie można tak ;:170
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Dla mnie też to poranna porcja :D !
Miłego dnia, tydzień przyspieszył, już mamy czwartek...
Od czego zaczynasz wysiewy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”