Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2

Post »

Kasiu :) u Ciebie to już sezon rozpoczęty ;:138 tyle nowych listków, kiełków :)
a nowy aparat się spisuje ;:333
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
AleksandraBdg

Post »

A Kasik znów szaleje ze zdjęciami.... :tan Kochana,czego Ty tam u siebie nie masz.. Cieszę się,że fiolek nie przynosi wstydu i kwitnie..
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko , Moniu dzięki za miłe słowa..część rośnie..ale część drani przeróżnych ani myśli wystawić "nos" z pod ziemi..nie chca się nabrać na sztuczne słonko :lol:

Kasiu, Haniu Tamarillo dostałam nasionka tylko 4szt i wszystkie wyszły ;:138 , niestety jedna z tych dwóch młodszych(bo te na zdjęciu starsze) złamałam rękawem ;:223 sama , jak ustawiałam po lampką :( więc jest 3..
Podajcie proszę link do tej forumki co ma drzewko...chce zobaczyć...koniecznie ;:oj

Gracia72, Ola aparat super bo można mu te powiększenia założyć..nie znam się na fotografii..ale tym moim wcześniejszym zbliżenia żadne nie chciały wychodzić..bo chociaż był całkiem przyzwoity to taki mały do kieszeni..nie myślałam o takich zdjęciach kiedyś..a ten jest duży więc tam można dokładać różne takie..i efekty są super...bo nawet mojemu Hermesowi przy Sztucznym świetle nie wychodzą pomarańczowe oczy..a robiłam już kilkoma aparatami od znajomych..każdy jeden wieczorem robił mu wampirze oczy..a ten nie..co mnie cieszy, bo pod wieczór on mniej śpi i można więcej fotek mu robić..a kwiatuszkom również ..i to w powiększeniach..jednak najlepiej wychodzą efekty na zbliżeniach owadożerków...pochwalę się wkrótce..bo teraz chwilowo mam dni zajęte i nie nadążam..ale nadrobię.. :tan

Hibiskusek.. jeden z tych od Hani - Nolinki...chyba się przyjął bo ma zielone listeczki :tan

Obrazek

Jedyny kłujak tego gatunku jaki posiadam..z dedykacja dla Oli, bo chyba to taki jak ona lubi?

Obrazek Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasieńko link z tamarillo http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=61576
Przyrasta kolekcja mega szybko ;:138 nasionka kiełkują ;:oj Kasia będziesz miała dżunglę w domu :D
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiunia ..dzięki za link..już widziałam, jestem pod wielkim wrażeniem.. ;:138 , oby tylko dziewczyna zniosła moje natręctwo.. ;:oj

O dżungla... to dopiero przede mną..zdobyłam kilka super rzeczy(nasion) i jeszcze sporo mam do wysiania, ale muuuuszę nawet jak na moje narwanie ,jednak poczekać na więcej słońca i cieplejsze dni..zbyt egzotyczne są, aby dały radę z żarówką przy tych temperaturach..
chociaż część "dziwnych-ciekawych" i tak wysiałam ...nie wytrzymałam... ;:oj :tan jeśli coś się wykluje, zaraz będę się chwalić.. :heja

Dzisiaj czeka mnie dentysta...więc możecie mi współczuć... ;:222
Wpisy i podgląd Waszych wątków nadrobię jak tylko zdołam..zapewne nocą... ;:108

Z niedużej szczepki Fuksji otrzymanej jesienią ....wyrosło takie oto całkiem ładne , równiutkie "drzewko" z nowymi zielonymi listeczkami..ciekawe czy zakwitnie???? ;:oj

Obrazek
x-Cz-a

Post »

Różności u Ciebie co nie miara,prawdziwy ogrodnik z Ciebie ;:138 ;:180 ;:138 gratuluję
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

po raz kolejny stwierdzam, że Ty nie sypiasz w ogóle - posty i o 20 i 02.30 i o 7 rano ;:202

Twój kaktus Kasiu to Echinocactus grusonii popularny fotel teściowej :wink:

dobrze, że chwalisz się taką ilością wysiewów, bo doczekałam się wreszcie zdjęcia i opisu żarówki,której zdjęcie miałam obiecane jeszcze w zeszłym roku ;:224 ;:124 .
i muszę pędzić do Kasi (oxalis) zobaczyć żarówkę we wnęce okiennej
(EDIT: byłam, zdjęć z żarówką brak ;:222 ), bo szukam jakiegoś natchnienia do stworzenia konstrukcji pomagającej w utrzymaniu przy życiu kaktusów, które chcę wysiać... a że mam w planach też pasiflorę, to światło na pewno będzie pomocne.

podziwiam Cię za różnorodność wysiewów i ilość ;:306

ps. u mnie na parapecie coś na Ciebie czeka i wypuszcza nowe listki ;:204
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Kasiu cieszę się, że żyje. One sa strasznie kapryśne i ciężko sie ukorzeniają.
Kasiu dziś będę siać storczykowca, mam nadzieję, że szybko wykiełkuje :D
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kasia no teraz to klasa - fotki rewelacja, idzie Ci coraz lepiej ;:108 ;:63 hibiskusik taki tyci widzę.. ale brawa za przyjęcie się ;:63 bo z nimi to kiepsko ;:223 ja wolę kupować już ukorzenione, ba, najlepiej to takie jak ostatnio - całe w pąkach ;:306
a czego Ty się dentysty boisz to ja nie wiem ;:14 toż teraz znieczulenie w cenie i dla mnie to taka sama wizyta jak u fryzjera... no, z tym, że za fryzjera płacę 8 razy taniej ;:306
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ślicznie ci wszystko się rozrasta...też muszę pstryknąć pare fotek , niektóre roślinki czują zbliżającą się wiosnę i wypuszczaja listeczki :tan
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Dentystaaa ;:oj ;:oj ;:oj , ja z tych co czują paniczny lęk na sam dźwięk tej profesji...
Mam więc nadzieję Kasiu, że byłaś dzielna i nie pogryzłaś zębodoktora, nawet jeśli tylko usuwałaś kamień ;:131 .
Fuksja ładnie rośnie, zakwitnie na pewno, dobry nawóz jej dasz ( z przewagą potasu i fosforu), postawisz nie na pełnym słońcu to i kwiatów od groma będziesz miała. Ma teraz taki pokrój, że spokojnie możesz ją na formę pienną prowadzić, będziesz miała kwitnące drzewko :) .
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Właśnie Kasiu, Kasia dobrze pisze - fuksja idealna na drzewko ;:108 Tylko daj jej jakiegoś patyczka co by się ładnie prosto trzymała i poczytaj sobie kochana tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... A#p2207331 - masz wszystko ładnie opisane ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

A gdzieś ty ? Co ci ten niedobry dentysta zrobił ;:147 ....nie strasz mnie bo ja mam wizytę w poniedziałek ;:223
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu jestem pod wrażeniem Twoich "dzieł" wysiewanych i wysadzanych. ;:180 Pieknie Ci wszystko rośnie pod stylową lampką. ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu, Twoja fuksja ma potencjał, może być z niej ładne drzewko ;:138 Powiedz jak po dentyście-sadyście się czujesz ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”