Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje nowe parapety!

Post »

hhahahha :D na storczykach nie trzeba się za bardzo znać :P a ona niestety nie zna się na niczym, ale wszystko chce robić ahahah myśli, że jak przewróci kwiatka i wygrzebie z niego ziemię, to już jest przesadzony :evil:
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

A nie jest? ;:202

I nie tłucz kotka, bo to się zemści. Z kotkami się sypia..mężuś, kotek, Ty. I tak nie masz źle. U nas jest: mężuś, kotek, kotek i ja :? (najczęściej z nogami na ziemi)
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

dobrze, że młodego nie nauczyliśmy spać z nami bo już w ogóle bym nie miała gdzie leżeć :D dobra idę walczyć o podusię do juterka :wit no w sumie to do dziś :P ;:19
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

krokusik164 pisze:Lucynko w czym ją trzymasz?
ziemia uniwersalna z piaskiem i żwirkiem chyba, na wierzchu kamyki, i tak rośnie już 2. rok
nietykana, na wiosnę chyba trzeba będzie zmienić doniczkę na głębszą
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Pięknie kolorowo i egzotycznie zaszalałaś Arletko a co ważne jak za takie okazy-bardzo tanio zaszalałaś,moje gratulacje.
Cambria zwróciła moja szczególną uwagę swoją kolorystyką i oryginalnością kwiatów,stopa słonia równie oryginalna a fiołki aż nęcą swoimi kształtami płatków i kolorami a wszystkie rośliny bardzo ładnie w naturalny sposób zaprezentowane ;:215
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

lbanek Dziś się dowiedziałam, że mam noliny nie ruszać na razie. Koleżanka oglądała i stwierdziła, że jest zdrowa, a ziemia jest wyjałowiona. I ogólnie mówiła, że jeśli puszcza nowe listki to dać jej spokój na jakieś dwa tygodnie nawet i ją obserwować nie podlewając. Jeśli listki będą rosły dalej to znak, że jest ok i nie warto się babrać bo zmiana może jej zaszkodzić. Ona ma w domu 3 nieco większe okazy i ma je od małego więc póki co posłucham jej rady.

Arkadius121 Dziękuję Areczku za miłe słowa! Niestety moje zdjęcia nigdy nie dorównają Twoim dlatego nawet nie próbuję się kompromitować i stawiam na takie "zwykłe" :D No i dziękuję za odwiedziny! :wit

Coś mi się dzieje z cyklamenem. Znaczy się nie dzieje, ale zauważyłam, że ma coś jakby "owoc" na pędzie zamiast kwiatuszka. Powiedzcie mi co to bo ja się na fiołeczkach za bardzo nie znam. Ostatnio jak robiłam im "przegląd" usuwając listki i przekwitnięte kwiatki nie widziałam tego, a to całkiem spora kulka. :shock:

Dobra małe dodatki ode mnie :)

Trawka dla mojej siwej jędzy w końcu zaczęła rosnąć!Obrazek

A tu niespodzianka! Moja hojka co nic nie rosła została wyrzucona na inny parapet i "olana" ja patrzę, a ona mi psikusa zrobiła :)
ObrazekObrazek
Na końcu drugiej gałązki pojawiło się coś, co wygląda jak pączki :shock: niech ktoś mnie z błędu wyprowadzi...ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Arletko ja Cię z błędu nie wyprowadzę, bo mi to też wygląda na pączki ;:138
Zmiana miejsca wyraźnie posłużyła Twojej hojce. Z moją carnosą było podobnie.
Jak rosła w kuchni na parapecie to stała w miejscu przez około rok, potem wypuściła kilka listków, ale też jakoś
tak niespecjalnie szybko. Przeniosłam ją do sypialni i się rozszalała. Ani się obejrzałam a mocno urosła i zakwitła. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Śliczną ci niespodzianke hojka zrobiła ;:215
Dziękuję za poprawkę :oops:
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

elcia1974 Kurcze! Aż nie wierzę, że takie maleństwo mogło puścić pączka ;:oj Chciałam ją znów przenieść na wcześniejszy parapet, ale wolę nie ryzykować :P Skoro jej tam dobrze, to niech stoi :)

katharos Spoko :) Może ktoś przełożył karteczkę i Cię to w błąd wprowadziło :)
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26

Post »

Witam
kurczę ale ten wątek gna do przodu, ledwo zdążyłam powzdychać do pierwszego zakupionego w biedzie storczyka,a tu już kilka stron przybyło ;:oj

Twoja cambria prześliczna - u nas takiej nie było (chociaż na wszelki wypadek nie zaliczyłam Szczytowskich biedromek w mieście :;230 , bo mój portfel nieco za szczupły na takie wypady ;:223 )

no i te zakupy dojczlandowo - kwiaciarniane ;:138 istne cuda, szczególnie nolinka ;:173
dobrym źródłem informacji na temat jej hodowli i stanu może być p. Mieczysław z wątku kaktusowego ( nick: Akwelan_2009) - prezentuje u siebie nolinę, która mieszka z nim 20 lat, więc na pewno wie coś o jej hodowli :wink:
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

daj jej nawozu bo zrzuci pączki, teraz jest zbyt krótki dzień i może sobie nie poradzic - polecam nawóz do pomidorów
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

izabela skula pisze:daj jej nawozu bo zrzuci pączki, teraz jest zbyt krótki dzień i może sobie nie poradzic - polecam nawóz do pomidorów
Ale komu? Hojce? :) Kurcze nie mam takiego :/ Mam tylko zwykłego biohumusa. Trzeba będzie dokupić :>
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

tak - tej belce z pąkami ;:108
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Mąż się ze mnie śmiał bo latałam jak oparzona gdy zobaczyłam na kilku centymetrowej gałązce pączusia ;:138 Ja niestety się rozchorowałam, ale jego samego wyślę do ogrodnika po nawóz ;:oj Tyle chyba będzie potrafił sam zrobić :?

A dziś przyszła paczuszka :tan Obrazek
Będę szaleć z moimi storczysiami :) Muszę tylko znaleźć gdzieś w internecie jak się używa tej pasty :/
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Arletko :wit
Ty sobie tam mów co chcesz a mnie się Twoje zdjęcia podobają i już ;:108
No to Ci hojka sprawiła miłą niespodziankę,cieszę się razem z Tobą-i tym razem ładnie to pokazałaś he ;:63
Pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”