lbanek Dziś się dowiedziałam, że mam noliny nie ruszać na razie. Koleżanka oglądała i stwierdziła, że jest zdrowa, a ziemia jest wyjałowiona. I ogólnie mówiła, że jeśli puszcza nowe listki to dać jej spokój na jakieś dwa tygodnie nawet i ją obserwować nie podlewając. Jeśli listki będą rosły dalej to znak, że jest ok i nie warto się babrać bo zmiana może jej zaszkodzić. Ona ma w domu 3 nieco większe okazy i ma je od małego więc póki co posłucham jej rady.
Arkadius121 Dziękuję Areczku za miłe słowa! Niestety moje zdjęcia nigdy nie dorównają Twoim dlatego nawet nie próbuję się kompromitować i stawiam na takie "zwykłe"

No i dziękuję za odwiedziny!
Coś mi się dzieje z cyklamenem. Znaczy się nie dzieje, ale zauważyłam, że ma coś jakby "owoc" na pędzie zamiast kwiatuszka. Powiedzcie mi co to bo ja się na fiołeczkach za bardzo nie znam. Ostatnio jak robiłam im "przegląd" usuwając listki i przekwitnięte kwiatki nie widziałam tego, a to całkiem spora kulka.
Dobra małe dodatki ode mnie
Trawka dla mojej siwej jędzy w końcu zaczęła rosnąć!
A tu niespodzianka! Moja hojka co nic nie rosła została wyrzucona na inny parapet i "olana" ja patrzę, a ona mi psikusa zrobiła

Na końcu drugiej gałązki pojawiło się coś, co wygląda jak pączki

niech ktoś mnie z błędu wyprowadzi...