Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Kasia i mnie pierwsze skojarzenie, to Edenka. Wiesz co jest charakterystyczne dla Edenki, jej liście.
Popatrz czy one opadają ku dołowi, to tak wygląda jakby były lekko przygniecione do pędu głównego.
Kwiat podobny bardzo. ;:108
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu - odpowiedziałam Ci na różanym ale wszyscy mają rację - to Eden Rose.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Yes ,wyrabia mi się rózane oczko ;:109
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Kasiu,dziewczyny mają rację,jak tylko otworzyło się zdjęcie to od razu mi błysnęła myśl..przecież to Edenka,czyli Eden Rose.No i ta wysokość.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, identyko jak moje krzaczorki :;230 Pastellka ma racje, liscie - szczegolnie w dolnej czesci opadaja lekko w dol, co daje efekt bardzo gestego krzaczyska ... wlasnie tak jak to jest u Ciebie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

I cóż ja mogę dodać skoro już przede mną ekspertki się wypowiedziały. Jeżeli to jest Edenka to tylko się cieszyć z takiej pomyłki. ;:215
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo fajne podsumowanie zrobiłaś ;:215 Na pewno pomoże tym początkującym, do których się zaliczam ;:224 Zdjęcia wg. dat trafione w dychę ;:333
Ja w przyszłym roku planuję rabatkę Heidi Klum z Chine Girl i będę wdzięczna za foteczki Heidi ;:180
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Madziu tylko od razu,zacznij opryski przeciw czarnej plamistości .Bo obie są dosyć wrażliwe na nią.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bardzo dziękuję za pomoc w identyfikacji ;:180 Zatem czuję się szczęśliwą posiadaczką kolejnego Edena, co więcej, zamówiłam kilka tych nn-ek bo były w dobrej cenie, więc kolejne przyjadą w sobotę :tan

Sweety, podoba mi się opcja z tym ogrodowym recyclingiem, zwłaszcza wymiana makulatury na dęby czerwonolistne ;:oj Mam u siebie buka zwyczajnego 'Atropunicea', jednak w tym roku mocno zzieleniał i nie wiem co mu dolega :cry: Ma miejscówkę w słońcu, podlewanie i nawożenie też w normie, więc obawiam się, że to chyba proces rewersji do cech pierwotnych... ;:145 Oby Twoje pięknie i zdrowo rosły ;:333
Gosiu, Pomponelka jest niezawodna, zamówiłam kolejną na jesień, zachwyciła mnie ta róża...aż trudno uwierzyć jaki zbudowała imponujący krzaczek od wiosny...
Dorotko, bardzo mi miło, że wpadasz do mnie na rozgrzewającą porcję różanych piękności :D Dzisiaj będzie kolejna, zapraszam!
Kasiu, słyszałam, że masz problem z zamówieniem Pomponelli, ja mam zamówioną w Rosarium, próbowałaś?
Martuś, weekendowo ogrodowo miałam bardziej na luzie :uszy Jutro przywiozę pierwsze róże, zaczynam sadzić :tan
Ilonko, widziałam plany różane, imponujące! Do wiosny uzbierasz listę na kolejną różankę hihihi
Monika, mi też Pomponella wpadła w oko całkiem przypadkowo, to wyjątkowo udany krzaczek i kwitnie nawet teraz ;:173
Asieńko, znalazłaś już tego potwora co zżera Ci ogród? Może to gąsienice, ostatnio grasują po ogrodach...albo wstrętne opuchlaki jak u Olci? Opryskałaś dziadostwo? ;:134
Majeczko, jutro sadzę róże przy łukach, dołki wykopane! Ja też się nie mogę doczekać tych widoków ;:170
Alicjo, Geishę mam dopiero od lipca i problem ten sam co u Ciebie. Mam nadzieję, że z czasem usztywni pędy..złapała mi też mączniaka rzekomego... ;:222 , oby w przyszłym roku spisała się lepiej. U Majki411 kwitnie cudnie i wydaje się, że pędy ma nieco sztywniejsze.

-- 1 paź 2012, o 17:53 --

Dorotko, witaj! Miło, że znalazłaś wątek, bo ja dzięki temu znalazłam Ciebie ;-))
Aniu, miło mi bardzo, że dzięki odwiedzinom u mnie nabierasz ochoty na róże! Mam młodziutką różankę, większość tegoroczna więc daleko mi do tych bajecznych różanek na Forum....ale cieszę się bardzo, że wypatrzyłaś coś dla siebie. Pomponella wypuściła kilka długim pędów, ale z czasem powinna zbudować samodzielny krzaczek, bez podpory będzię się pokładać lub opierać o inne róże, ale da radę, bez problemu.
Marzenko, za 5 zeta będzie ciężko trafić, ale podeślę Ci moje źródła na PW
Majeczko, Ty wiesz co lubię ;:196 Liczę, że w weekend uda mi się trochę popracować, chciałabym zacząć przesadzać róże..myślę tylko, czy ciąć mocno, przed operacją, nawet pnące..?
Madziu, zapraszam na kolejne ładowanie bateryjek ;-))

Ketee, Lulka, Majka, Gosia-Deirde, Georginia, Jule, Majka-Edulkot, Maddy - jeszcze raz wielkie dzięki ;:4

Maddy, sesja top-modelki Heidi, dla Ciebie - akurat ta różyca była obfocona na maxa ;-))
Krzaczek kupiłam jesienią ubiegłego roku, w Rosarium.

Zakwitła jako pierwsza - 26.05
Obrazek

29.05
Obrazek

Obrazek

05.06
Obrazek

07.06
Obrazek

24.06
Obrazek

30.06
Obrazek

Obrazek

w lipcu miała przerwę - można odnieść wrażenie, że wchodzi na scenę gdy pozostałe róże jeszcze nie błyszczą i schodzi, gdy kwitną inne...Ona chce być zawsze w centrum uwagi :D W tzw. międzyczasie złapała przędziorka i delikatnie plamistość, ale spodziewałam się, że będzie gorzej..w końcu nie ma opinii najzdrowszej róży... ;:224 W sierpniu znowu zaczęła pokaz...który trwa do dziś.

19.08
Obrazek

20.08
Obrazek

03.09
Obrazek

09.09.
Obrazek

13.09
Obrazek

28.09.
Obrazek

wczoraj..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jak, przekonałam? :lol:

Alicja, masz rację, ja też robiłam opryski, ale i tak nie uniknęłam drobnych dolegliwości ;-)) Widać ten typ tak ma.. a liście cały sezon matowe i byle jakie, więc nadrabia kwiatami i zapachem.. ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu, :wink: wprawdzie już wiesz, że masz kolejnego Edena, ale jeszcze Ci powiem,
że ona wygląda tak samo, jak mój a nawet lepiej , bo własnie kwitnie. :lol: Mój niestety już kwiatków nie ma.
Heidi Klum zachwycająca. ;:oj Czy ona nada sie do uprawy w donicy ?
:wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Heidi ladna nie ma dwoch zdan, moja nie kwitla tak zachwycajaco jak Twoja ale jak pisalam u siebie, sadzonka byla taka sobie i mam nadzieje, ze w przyszlym roku bedzie lepiej. Ale na pocieszenie mam to, ze u mnie zdrowa do tej pory.
Krysiu u mnie rosnie Heidi w donicy - to jest tz rozyczka Patio, przeznaczona w pierwszym rzedzie wlasnie do donic na tarasy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Krysiu, bardzo mnie cieszy to odkrycie, bo pąków ma jeszcze kilka :D Wygląda z pokroju na rabatową, za to rasowo-metkowy Eden nie kwitnie tylko idzie w długie pędy...
Heidi Klum bez problemu można w donicy uprawiać, 2 sezony w dużej skorupie na pewno da radę. Ja w tym sezonie donicuję S.Emmanuelle, Ma Normandie, Pastellę & Coral Castle - wszystkie rosną jak szalone i kwitną cały sezon bezproblemowo. Heidi ma niski pokrój, nada się idealnie - tak mi się wydaje :uszy
ooo, Julek potwierdza ;:196 Czyli już wiesz :D Dodam tylko, że Heidi super przezimowała, praktycznie bez uszczerbku :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:oj I masz Ci los ...Zapisałam Heidi na listę wiosennych zakupów!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Piękna sesja Kasiu :) martwiłam się że ją kupiłam zamiast innej po przeczytaniu na forum jaka chorowita a teraz się z niej bardzo cieszę. W połowie lata kupiona była kwitnąca, miała przerwę jak piszesz, troszkę liście chorowały a teraz znowu kwitnie z tym że u mnie od września. Oby tylko dobrze przezimowała bo Heidi jest cudna ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja co prawda nie mam żadnej listy róż do zamówienia (skandal!), ale Heidi Klum siedzi dość mocno w mojej głowie... również kojarzyłam ją z chorowitością, a tymczasem u Ciebie Kasiu sprawuje się wzorowo... warta jest zaproszenia do ogrodu!
Ja z kolei mam China Girl, którą wymieniono powyżej i także mogę ją polecić :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”