Geniu, galtonie zimujesz w gruncie? Masz widzę pięknie rozrośniętą kępkę. wiosną posadziłam jedną cebulkę, ale już mi przekwitła. A przetaczniki masz aż w 3 kolorach , bo chyba przetaczniki tak ładnie na zdjęciach pokazałaś
Geniu gdy odwiedzam twój ogródek to zawsze znajduję coś ciekawego a zwłaszcza wiele pięknych roślin jak liliowce, są po prostu cudowne z tymi falbankami, o liliach nie wspomnę bo są wspaniałe i mają mnóstwo pachnących kielichów, goryczki również przyciągają oko swoim błękitem. Widzę też piękne i dorodne lobelie, też miałam takie ale po ostatniej zimie wyginęły. Czy możesz zdradzić gdzie kupowałaś swoje, chętnie też kupiłabym, bardzo lubię te kwiaty.
Gieniu, jak pięknie i kolorowo u ciebie! Lwie paszcze tak wspaniale się pysznią, a u mnie kwitły jedna krótką chwilkę i już! Horusia taka dostojna, o jej jak pięknie!!!
Lobelie Ci przemarzają? A moja fioletowa od Jacka przeżyła zimę. Trochę zmizerniała, ale się pozbierała i właśnie kwitnie Może po prostu trzeba je na zimę okrywać? ....
Co i rusz odkrywam na tym forum co nowego. Lobelię kojarzyłam jako drobną jednoroczną roślinkę z wiotkimi łodyżkami. A tu dowiaduję się, że są lobelie na sztywnych wyprostowanych łodyżkach. Geniu, zbierasz może z nich nasionka?