W niralowym ogródku.
Re: W niralowym ogródku.
Kasiu, jak cudnie! I same ukochane białości. Muszę też sobie sprawić taką marunę. A jaką masz ogromna kępę śniedków!
A, zapomniałabym, przecież jeszcze cudowny bielusieńki floks!
A, zapomniałabym, przecież jeszcze cudowny bielusieńki floks!
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu to ja już wiem, kto będzie nową forumowiczką.
Bardzo sympatyczna, a jeszcze jak ma piękny ogród, to wspaniała wiadomość.
Cudne białe roślinki wstawiłaś, a zdjęcia takie z wyższej półki robisz.
Bardzo sympatyczna, a jeszcze jak ma piękny ogród, to wspaniała wiadomość.

Cudne białe roślinki wstawiłaś, a zdjęcia takie z wyższej półki robisz.

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co do spotkań Kasia ma racje, ona jest Aniołem, przy pierwszym spotkaniu lubelaków przyjęła mnie pod swój dach, całkiem obca osobę.
Spędziłyśmy dwa dni na gadaniu, a i na tydzień tematów by starczyło. 

- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O proszę to tylko pozazdrościć takiej otwartości do ludzi, ja niestety mam z tym problem.... 

Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Kasiu
bardzo się cieszę że wstawiłaś fotki z białymi roślinami...można coś podpatrzeć i dokupić do ogrodu. Teraz zastanawiam się jaki kolor będzie królował 

- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
No nie gdzie nie zajrzę tam cudnie....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu prześliczne białe kwiaty, one tak cudownie rozświetlają ogród i wprowadzają harmonię między kolorami. U mnie niewiele bieli....ale ostatnimi czasy coraz więcej się jej pojawia 

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kochana
Kasieńko jak otworzyłam Twój wątek to siadłam sobie z zachwytu
Ogród masz przepiękny
gratuluję Ci wytrwałości i podziwiam, ile tam musiałaś włożyć pracy
rabaty cudne, ach... na razie jestem na etapie zachwytu, później będę pytać
jeżeli pozwolisz będę Cię często odwiedzać 

Kasieńko jak otworzyłam Twój wątek to siadłam sobie z zachwytu

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

Zaglądam po małej przerwie i czytam że Renia ma się ujawnić na forum czyli już się nauczyła...? tylko kiedy ona posprząta ten swój ogród, mam nadzieję zdąży w tym roku?

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu faktycznie w wielu wątkach się ta piękna biel pokazała i nie wiem czy przypadkiem nie wywołaliśmy tej mniej oczekiwanej bieli...choć lepiej niech się wypada kiedy na to pora a w kwietniu niech już nam słoneczko cieplutko świeci.
Linetko po spacerze u Tajki tak mnie naszło by zobaczyć jakie ja mam białe kwieciaki no i udało się kilka sztuk znaleźć. Są one chyba najmniej problemowymi kolorami i do większości rabat bez problemu można je wkomponować.
Teresko jakoś TA nasza nowa forumowiczka się ociąga z ujawnieniem! Muszę chyba interweniować
Co do bieli to jak pisałam wyżej -tak mnie naszło po obejrzeniu Twoich piękności
Bardzo mi się podoba taki kolorystyczny sposób wstawiania letnich wspomnień,jednak ja zbyt leniwa jestem na segregację zdjęć
No ale nadrabiam to regularnym spacerkiem u Ciebie
Iguś
na same wspomnienia aż czerwienieję
... przecież moje 30arów niczym nie przypominało ogrodu
Pamiętasz altankę i rosnące przy niej berberysy? A pozostałe rabaty ...porażka!
Byłaś u mnie w październiku i miałam całą zimę na przemyślenia,czytanie,notowanie,planowanie...teraz wiem ile czego i z czym powinnam posadzić jakbym olśnienia dostała -no nie aż tak wielkiego bo nadal coś gdzieś posadzę a za dwa czy trzy dni całkowicie mi nie pasuje.
Iguś wiesz że jak będziesz blisko to zapraszam...zobaczysz naocznie
Sylwio wystarczy raz pojechać na spotkanie...no na lubelskie spotkanie
atmosfera wyjątkowa-jakbyśmy się znali od lat.Tematów nigdy nie zbrakło -raczej czasu na porozmawianie z każdym, po powrocie większość odczuwa niedosyt i ogromną chęć kolejnego spotkania.
Ewo tak to były piękne wspominki a teraz za oknem równie piękne lecz mniej przyjemne.Sezon ''piecowy'' już na dobre otwarty
Teraz więcej czasu by nadrobić zaległości w forumowych ogródkach.
Aniu nie mam cierpliwości do segregacji zdjęć a te w bieli to tak pod natchnieniem po spacerze u Tereski. Mam sporo zdjęć róż więc pewnie w wolnej chwili one tutaj zagoszczą tym bardziej że w lecie nie miałam czasu ich pokazywać.
Agnieszko właśnie za to lubię te białe kwiatuchy! Pięknie komponują się z innymi ale i samotne na tle zieleni wyglądają cudaśnie. Aguś u Ciebie z każdego koloru to cała kolekcja
Grażynko odwiedzaj do woli i jeśli chcesz to pytaj
Faktycznie w ogród sporo pracy włożyłam a szczególnie ostatnie dwa sezony.Muszę jednak przyznać że na ten sezon wszystkie zaplanowane prace nie zostały ukończone...byle do wiosny!
Iwonka o matusiu! Jesteś?! Masz necika?! Super!
Renia uczy się pilnie
ale chyba musimy jeszcze ciut poczekać...pamiętam swoje początki i staram się być wyrozumiała ale chyba ciut trzeba będzie Ją pogonić
niech no tylko tu zajrzy i poczyta
Nasze ogrody nie sprzątnięte! I zamówione rośliny czekają i szkółce
Trudno wiosnę będziemy miały bardziej pracowitą.
Teraz kilka zdjęć iglastych.Od dwóch sezonów zamieniam byliny na iglaste.Chciałabym by w moim ogrodzie głównie dominowały iglaki a kwiatuchy to jako uzupełnienie i rozweselenie rabat.
świerk fronburg i omorica pendula

Linetko po spacerze u Tajki tak mnie naszło by zobaczyć jakie ja mam białe kwieciaki no i udało się kilka sztuk znaleźć. Są one chyba najmniej problemowymi kolorami i do większości rabat bez problemu można je wkomponować.
Teresko jakoś TA nasza nowa forumowiczka się ociąga z ujawnieniem! Muszę chyba interweniować

Co do bieli to jak pisałam wyżej -tak mnie naszło po obejrzeniu Twoich piękności

Iguś

Pamiętasz altankę i rosnące przy niej berberysy? A pozostałe rabaty ...porażka!
Byłaś u mnie w październiku i miałam całą zimę na przemyślenia,czytanie,notowanie,planowanie...teraz wiem ile czego i z czym powinnam posadzić jakbym olśnienia dostała -no nie aż tak wielkiego bo nadal coś gdzieś posadzę a za dwa czy trzy dni całkowicie mi nie pasuje.
Iguś wiesz że jak będziesz blisko to zapraszam...zobaczysz naocznie

Sylwio wystarczy raz pojechać na spotkanie...no na lubelskie spotkanie

Ewo tak to były piękne wspominki a teraz za oknem równie piękne lecz mniej przyjemne.Sezon ''piecowy'' już na dobre otwarty

Aniu nie mam cierpliwości do segregacji zdjęć a te w bieli to tak pod natchnieniem po spacerze u Tereski. Mam sporo zdjęć róż więc pewnie w wolnej chwili one tutaj zagoszczą tym bardziej że w lecie nie miałam czasu ich pokazywać.
Agnieszko właśnie za to lubię te białe kwiatuchy! Pięknie komponują się z innymi ale i samotne na tle zieleni wyglądają cudaśnie. Aguś u Ciebie z każdego koloru to cała kolekcja

Grażynko odwiedzaj do woli i jeśli chcesz to pytaj

Iwonka o matusiu! Jesteś?! Masz necika?! Super!
Renia uczy się pilnie

Nasze ogrody nie sprzątnięte! I zamówione rośliny czekają i szkółce

Teraz kilka zdjęć iglastych.Od dwóch sezonów zamieniam byliny na iglaste.Chciałabym by w moim ogrodzie głównie dominowały iglaki a kwiatuchy to jako uzupełnienie i rozweselenie rabat.
świerk fronburg i omorica pendula

Kasiu
o tej porze iglaki to najładniejsze rośliny w ogrodzie, bardzo fajne odmiany sosenek posadziłaś
szczególnie ładnie wygląda ta o wąskim pokroju.

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu masz rację- iglaki poprószone śniegiem wyglądają bardzo efektownie. Jednak teraz nadmiar śniegu muszę zrzucić bo gałęzie się wyginają.Co do sosen wąsko kolumnowych to fastigiata a ostatnio dokupiłam sosnę czarną ''Richard'' ,spodobały mi się jej pąki które jak dla mnie przypominają małpie paluchy. Szkoda tylko ze powoli rośnie bo akurat niezbyt dużą roślinkę zakupiłam.
Za oknem zimno i coraz więcej bieli,kiedyś to radocha była ze śniegu bo z dzieciakami bałwana się lepiło a teraz
Biegnę popatrzeć może u Was spotkam zimowego ulepiańca
Oto część z moich róż które jeszcze nie tak dawno były oczkiem w moim ogrodzie.

Za oknem zimno i coraz więcej bieli,kiedyś to radocha była ze śniegu bo z dzieciakami bałwana się lepiło a teraz

Biegnę popatrzeć może u Was spotkam zimowego ulepiańca

Oto część z moich róż które jeszcze nie tak dawno były oczkiem w moim ogrodzie.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Kasiu ale pięknie te róże kwitły, a teraz juz bielutko na dworze, od rana pada
Powiedz Reni że ciągle czekam aż się pojawi na forum
Pozdrowionka dla Ciebie i Reni

Powiedz Reni że ciągle czekam aż się pojawi na forum

Pozdrowionka dla Ciebie i Reni