U Aneci cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Aneci cz.3

Post »

Anetko śliczne iglaczki już rosną w Twoim ogrodzie ... jeszcze tylko trochę kolorków w postaci bylin i ogród
będzie piękniał z roku na rok ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anetko,teraz na all... można kupić fajne hortensje-niedrogo.Polecam bukietowe,nie przemarzają,kwitną na pędach tegorocznych(młodych).Cudne są.I tworzą spore krzewy...a tyle masz miejsca ;:219 .Aż zazdroszczę
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dokładnie Moniś , ja od razu chciałam dużo miejsca na roślinki żeby nie było jak z parapetowcami że muszę rezygnować z jakiegoś chciejstwa bo miejsca brak.

Joluś a jak tam Twoja Parastica Lao? Puściła się? Widziałaś że kwitnie mi ten storczyk od Ciebie z wymianki i pachnie cudnie do tego.
I wiesz że jesteś niedobra bo namawiasz mnie do złego :wink: w tym miesiącu muszę trochę się obkupić w ciuchy a Ty mi tu z allegro wyskakujesz ;:145

Adamie
Już nie mogę doczekać się wiosny jak to wszystko zacznie przyrastać a może nawet kwitnąć.
Może uda mi się zrobić też oczko wodne, wszystko zależy od finansów niestety,a i od chęci mojego M.
Kamienie na murek leżą już miesiąc czasu i jakoś czasu nie ma na ułożenie, chyba sama się wezmę w następny miesiąc
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Anetko Twoje Hoye to naprawdę śliczne okazy ;:138
No i gratuluję działeczki, która już teraz wygląda fajnie ale wiosną to się pewnie będzie działo ;:oj
No i kotecki ;:215
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Anetko obojętnie jakie wielkie rabatki zrobimy to i tak niedługo będzie ciasno bo lista chciejstw ogrodowych rośnie wraz z liczbą odwiedzanych wątków ;:306
Ja już mam ciasno a nie mam ani jednej wyznaczonej rabatki tylko roślinki poupychałam tam gdzie było miejsce :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Dzięki Eluś ;:196 , oj będzie się działo, będzie, żeby tylko przetrwały wszystkie, oczywiście okryję co trzeba, róże zakopcuję ale i tak ważne żeby zima nie była sroga bo moje zabiegi nic nie dadzą.

Poważnie Moniś już miejsca nie masz?!
Przecież spora ta działeczka, będziesz musiała dokupić sąsiednią :wink: Tą brzydką!
Albo z mamą się podzielić.
Ja działkę mam sporą z drugiej strony domu jest duży trawnik hehe, fakt że to strona północna ale coś nie coś może tam też rosnąć, ale najpierw ogród!
Czekam jeszcze na jedną paczuszkę i kończę w tym roku chociaż te hortensje co Jola mi kazała podejrzeć są fajne, ale chyba odpuszczę już.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko działka ma tylko 360 m2 ;:306 roślinki kupowałam namiętnie od zeszłego roku i teraz poupychane są po kątach bo środek to na razie plac budowy altanki ;:108 Z mamą dzieliłam się na bieżąco - zamawiamy zawsze razem i każda inną roślinkę i potem robimy machniom ;:215 dzięki temu mamy już trochę fajnych chwaściorków :uszy I też skusiłam się na kilka hortensji bukietowych - dokładnie mam 4 ;:138
Kochana na stronie północnej to można zrobić cudną rabatkę z roślin cieniolubnych i host i żurawek ;:167 Ja będę miała taką rabatkę z przodu działki bo ta część jest zacieniona przez większe drzewka i planuję na niej właśnie hosty, żurawki, serduszki, brunnery i kilka innych roślinek które w cieniu będą dobrze sobie radzić ;:108
Już nie mogę się doczekać twporzenia rabatek ale najpierw jeszcze większe prace budowlane ;:108
A mogę prosić o jakąś foteczkę Twoich hojek ;:224 masz śliczne okazy i lubię się na nie gapić ;:306
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Spora działeczka i sporo pracy Cię czeka wiosną jak tak. Ale za to jakiej fajnej pracy!
Ja już też nie mogę się doczekać bo to sama przyjemność przecież tworzyć taki ogród.
Fajnie masz z mamą. Ja nie mam zbytnio z kim zamawiać i wymieniać się w ten sposób, moja mama ma za dużo wydatków żeby cokolwiek na ogród przeznaczyć, reszta rodzeństwa młoda jeszcze, znajomi w blokach mieszkają, jestem zdana sama na siebie. Ale nie narzekam już bo radzę sobie ;:224 już mam z 50 odmian roślin a ogródek dopiero dwa miesiące ma.

Na wiosnę wybieram się do gościa niedaleko( ok.25km) który ma duży wybór żurawek i host właśnie, spore kępy ale po 10zł, nie wiem czy to dobra cena ale nie ma to jak zobaczyć na oczy te ich piękne listeczki i wybrać najpiękniejsze.

Hojki to ja już chyba wszystkie obfociłam, wymyślę cosik innego :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko my robimy zakupy u Igi (Iga23 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=37453 ) ;:108 na wiosnę robi spotkanie u siebie połączone z zakupami host i żurawek właśnie ;:138 było już takie dwa razy i mówię ci świetna zabawa, spotkamy się w gronie kujawiaków :uszy szczerze polecam nie tylko dla zakupów ale też dla towarzystwa ;:138
Iga mieszka w Solcu kujawskim, to kawałek od ciebie ;:108 ale może raz się skusisz ;:224
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Moniś i Ty też kusisz ;:145 , na szczęście Solec daleko a ja mam 3 miesiące prawo jazdy więc nie odważę się.

Dziś zdjęcia roślinek pt. "białym malowane" czyli variegatki i inne takie.
hoja bella variegata
Obrazek

ceropegia variegata
Obrazek

epipremnum Marble Queen
Obrazek

epipremnum n'joy
Obrazek Obrazek

fiołek Senk's Vespa Verde
Obrazek

fitonia
Obrazek

kerii variegata
Obrazek

opuncja variegata
Obrazek

skrzydłokwiat Geminni
Obrazek

aichryson variegata
Obrazek

fikus Benjamin Fantasy
Obrazek

hibiskus variegata
Obrazek

(znów nie ustawiłam daty w aparacie)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ja ;:oj ale dałaś po oczach ;:oj Piękne wariegatki ale hibiskus, fiołek i kerri najładniejsze ;:138
PS To do wiosny popraktykujesz jazdę i prawko będzie już 9 miesięcy bo spotkanie pewno będzie koło czerwca ;:224 ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Prześliczne Variegatki ;:138 Chyba Hibiskus z ostatniej fotki zauroczył mnie najbardziej ;:167
Jak ja lubię takie malowane listki :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudne variegatki ;:oj Gratuluję piękności ;:180
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Moniś hibiskusa i fiołka mogę Ci ukorzenić do wiosny :D

Eluś ja wiem że Ty lubisz bo Twoje aglomeny, dracenki i peperomki to dopiero mają wzory, moje roślinki przy nich to nic specjalnego ;:131

Dzięki Izuś ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję kochana ;:196 , fiołeczka bardzo chętnie a za hibka dziękuję bo chyba mam takiego tylko mój to na razie 1/10 twojego ;:306 Chociaz w sumie co dwa hibki to nie jeden nie ;:224 A niech będzie bo cudny jest, jak jeden padnie w zimie to drugi będzie w zapasie ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”