Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Hej dziewczyny moje kochane :D ....dziękuję że za mną tęsknicie ;:196 ja za Wami też Kochane ale mam mało czasu na forum ostatnio :roll:
U mnie niestety czas wytężonej pracy na działce :roll: nawet nie mam kiedy zdjęć zrobić :( ....zawsze coś mam do zrobienia....ahhhh....przepraszam Was.....pogoda u mnie paskudna się zrobiła....zimno jest i ponuro.... brrrr....teraz przez tydzień ma padać-akurat teraz jak mam działkę podlaną deszczownią :D ......tak w skrócie: lobelie kwitną :D , motylek też....facelia....petunia...tymofila.......kukurydza ozdobna ładnie wzeszła :D dynki ozdobne wysadziłam już na działkę z moich doniczuszek...tak samo tykwy.....ale jakieś dziadostwo się do nich dobrało....małe czerwone pajączki wyssysały mi je bezlitośnie.... potraktowałam je opryskiem i zniknęły :D ....chyba wyciągnęły nogi w kalendarz :D wypuszczają teraz nowe listki i jak na razie są zdrowe :wink: .....ale mam znowu drugi problem.....moje wilce pierzaste chyba chorują.....zrobiły się żółte :roll: ....nie wiem co im może dolegać....pewnie przędziorek się wtranżolił....miałam dziś opryskać ale pada i przez tydzień ma padać więc nie wiem kiedy to zrobię.....za tydzień to one chyba umrą......nyna kochana o ile pamięć mnie nie zawodzi to chyba miałaś tego wilca....pomóż kochana...może wiesz co im doskwiera?....a może za dużo wody? .....w zeszłym roku miałam niebieskiego wilca ale tego to wiem, że na bank zżarł przędziorek bo liście mi usychały....teraz mam pierzastego i pewnie też lipa będzie....a tak chciałam mieć pięknie zarośniętą altanę ..... :evil: ......wiem, że czekacie z utęsknieniem na zdjęcia :D ....naprawdę postaram się w niedzielę .....jak mi pogoda oczywiście pozwoli i mi coś nie wypadnie :D ....bardzo dziękuję Wam za odwiedzinki.....miło mi, że o mnie nie zapomnieliście ;:196 pozdrawiam Was Kochani :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Kochana, ja pierzastego wilca też mam pierwszy raz, niestety mój dopiero co wylazł z ziemi, chyba, że pomyliłam go z jakimś chwaściorem, ale liści właściwych toto jeszcze nie dostało.. zobaczę jak wrócę, moze podrósł. Wsadziłam go w kilku miejscach, ale jak to ja roztrzepus jeden haczką coś tam spulchniałam i chyba w jednym miejscu go wydziabałam.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej kochana! ;:196
U mnie leje jak z cebra, fajnie że się odezwałaś pracusiu :lol: Wilce odżyją jak tylko zaświeci słoneczko trzymam mocno kciuki ;:333 Czekamy na zdjęcia! Uwielbiam oglądać Twoje kwiaty są takie dorodne i kolorowe!
Pozdrawiam gorąco mimo paskudnej pogody ;:3
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

No w końcu się zmobilizowałam do zrobienia zdjęć :D

Na początek motylek na ganku :D

Obrazek
Obrazek

Pelargonia.....chyba będzie słabo kwitła bo to dwulatka

Obrazek

Petunia pięknie kwitnie a wieczorem ślicznie pachnie :wink:

Obrazek

Tymofila....z własnych nasion zebranych zeszłego roku....pięknie się rozkrzewia...w innych donicach też :D

Obrazek

Zawilec...jako jedyny mi się uchował z zeszłego roku :D ....w zeszłym roku długo kwitł....śliczne ma kwiaty :wink:

Obrazek

a to też zawilce-ta sama odmiana-z nasion zebranych w zeszłym roku-bardzo marnie rosną....chyba nie zakwitną :(

Obrazek

Lobelia....niby biała a co niektóra ma "rameczkę" niebieską :D

Obrazek

Lobelia blue...

Obrazek

Lobelia fiolet...

Obrazek

Lilie w donicy zaczynają rozkwitać :)

Obrazek

Złocienie trójbarwne...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wilec pierzasty....nie podoba mi się, że tak zbladł....coś mu doskwiera :roll:

Obrazek

Facelia - piękna...ciekawe jak długo?! przy takiej pogodzie pewnie padnie bo ona lubi słońce :roll:

Obrazek

Petunie-druga tura siania -dość późna -mam nadzieję, że zdążą jeszcze zakwitnąć :D ...na razie jeszcze w szklarni, mają tam cieplutko...

Obrazek
Obrazek

Osteospermum-też mam nadzieję, że jeszcze zakwitnie w tym roku :D

Obrazek

a to krzaczek, który rośnie w moim ogrodzie....nie znam nazwy....może ktoś wie i podpowie? :D pięknie zakwitł na różowiutko :D

Obrazek

Tykwa Kobra....podsypałam trochę gołębimi odchodami :D mam nadzięję, że będą rosły jak na drożdżach... :D oczywiście mam więcej tykw....ale chciałam uchwycić z bliska więc jest jedna :D

Obrazek

Tykwa Birdhouse...

Obrazek

i na koniec dynki ozdobne....wspomogłam się zoomem bo nie chciało już mi się iść na działkę, więc proszę się nie sugerować tym, że one rosną jedna przy drugiej - bynajmniej tak to wygląda.... a w rzeczywistości odstępy są metrowe (w prawym górnym rogu zdjęcia rośnie sobie seler)

Obrazek

.....sporo czasu zajmuje to wklejanie zdjęć ale jakoś to zmogłam ;:215 .....no i w końcu znalazłam na to czas :D Pozdrowionka dla Wszystkich
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niesiu :wit jesteś niesamowita! Dziękuje za zdjęcia ;:180
Motylek przepiękny nie mogę się napatrzeć. Zobaczysz wszystko ruszy jak przyjdą cieplejsze dni i noce.
Nie dziwię się że nie masz czasu tyle roślinek i warzywa
Niesiu ściskam Cię mocno ;:196 i życzę cieplejszych dni ;:3
Moje wątki, Aktualny
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Niesia jak zwykle cudeńka pokazuje ;:108
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wydeje mi się, że ten krzew to krzewuszka cudowna.
W jakiej rozstawie powinny rosnąć dynki ozdobne :?: Piszesz o swoich, że rosną co metr. Moje wzeszły dość gęsto.....mam je przerywać, a może mogę część przepikować w inne miejsce.
Awatar użytkownika
Agrestowa
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 10:39

Post »

Też obstawiam krzewuszkę :)
Cudne te motylki!
A jak się ma leptosifon?
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nena08 dynki powinny rosnąć w odstępach 50-80 cm. Ja robiłam metrowe odstępy żeby miały więcej luzu :D W doniczkach siałam nawet po 3 nasiona i tak wysadzałam na działkę bez rozdzielania ich....

......rzeczywiście jest to krzewuszka cudowna....dziękuję za info :wink:

Agrestowa
mój leptosifon przesadziłam na skałkę ale jest strasznie zabiedzony :D ....żółty jakiś, zero zielonego.....mimo tego kwitnie na różne kolorki :D ....może jeszcze odbije i przybierze zieloną barwę....chyba za długo trzymałam go w tym pojemniku.... :D .....wysiałam niedawno nasionka na skałkę i widzę, że troszkę powschodziło.....może z tego coś wyrośnie zieleńszego :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Niesia, genialne Twoje fotki, zwłaszcza dyniowatych 8-) Też niedawno wysiałem nasiona na skałkę :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Śliczny ogródek ;)
Najładniejszy motylek.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

Moja facelka powoli rozkwita :D

Obrazek

goździk brodaty-w tym roku będzie kwitł :)

Obrazek

orlik przy skałce....kiedyś był koloru różowego-teraz kwitnie na żółto....nie wiem od czego to zależy ;:oj

Obrazek

a to bratki na ganku :wink: ....mizerne trochę bo jakieś robactwo je wysysało....wszędzie już mi nieproszeni goście włażą....nie przyjęłam ich należycie tylko podałam truciznę :D

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niesiu ja jak zwykle pierwsza żeby skomentować Twoje kwiatuchy. Facelia piękna! Moja też pięknie kwitnie ale pogoda jej nie sprzyja. Goździk jak zakwitnie będzie co podziwiać. Miłego weekendu życzę ;:3 !
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

oj, widoki cudne, miód na moje serce, motylek , że aż słów brak.....
ściskam i słonka zżyczę..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

;:oj ale będziesz miała goździków ;:215 Uwielbiam je :!: więc koniecznie pokaż jak już zakwitną ;:108
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”