Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Iguś cudne fotki, teraz myślę że żurawki od Ciebie posadzone ale kory nie maja a na Twoich rabatach jest i ładniej wygląda ,muszę to naprawić
A teraz mam pytanie w przedostatniej serii zdjęć, ostatnie zdjęcie nie umiem edytować i pokazać które , tam są takie 2 młode drzewka wsadzone szczepione jedno po jednej, drugie po drugiej stronie, jedno zielone ,drugie czerwone . Co to za drzewka? i jakie wysokie rosną? jakieś klony? namieszałam ale mam nadzieję że jakoś dojdziesz o co mi chodzi, pozdrawiam:)

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Oj, racja, przed żurawkami nudno było, są jak pikantna przyprawa - dodają smaku, co widać na zdjęciach Igi
Igo, czy wszystkie są Twoimi ulubienicami, czy któreś wyróżniasz szczególnie
A jak tam Twój zakątek z lustrem, dawno go nie pokazywałaś
Serdeczności - Jagoda

Igo, czy wszystkie są Twoimi ulubienicami, czy któreś wyróżniasz szczególnie

Serdeczności - Jagoda
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iguś bo żurawki są dekoracyjne cały rok, no prawie cały i taka różnorodność w śród nich że nie można się nudzić. 

-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i jak tu się Igo nie zachwycać Twoimi rabatami? Marzy mi się dojść do takiej doskonałości w nasadzeniach.
U mnie kwitną już dwie z żurawek , które niedawno otrzymałam od Ciebie. To fajne , ale nie dla kwiatów je kupiłam , lecz dla cudownie barwnych liści
U mnie kwitną już dwie z żurawek , które niedawno otrzymałam od Ciebie. To fajne , ale nie dla kwiatów je kupiłam , lecz dla cudownie barwnych liści

- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Iga, mam pytanie odnośnie wiąza Wredeii . Stałam się jego dumną posiadaczką i mam problem z jego posadzeniem. Czytałam że potrzebuje słońca, żeby mieć żółty kolor. Z drugiej strony słońce podobno go przypala. Jak jest u Ciebie? Jola pisała mi, ze musiałaś go przesadzić. Gdzie u Ciebie teraz rośnie i jak się sprawuje?
śliczne te żurawki 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Iga
,na jednym z Twoich licznych i prześlicznych zdjęć jest hosta , na moje oko raczej żółtawe liście i bordowe
łodyżki ?? jaka to odmiana ?

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IGUŚ ,gdzie nam się zapodziałaś .

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jolu, nie było mnie tydzień, byliśmy na wschodzie,w Bieszczadach, a teraz mam spore zaległości, praca w domu ma swoje minusy, nie ma urlopu. Ale już z górki, nawet na jutro zdjęcia zaplanowałam.
Dorotko, bordowe łodyżki ma Hosta 'Cherry Berry', ale ona nie na jasnych liści. Skopiuj zdjęcia , bo nie wiem o którym mówisz.
Iwonko, ja swojego wiąza mam w półcieniu, pod sosnami. Ewentualne zdjęcia jutro. On się przypala, ale widziałam wielkie i nie przypalone.
Ani, dziękuję.
Elu, a ja nadal zachwycam się kwiatami żurawek i cieszę się, że spotkanie u mnie akurat teraz jak kwitną.
Majeczko, no i mi się widzi, że można się znudzić, bo raczej są mało zmienne.
Jagusiu, u mnie żurawki nie są przyprawą, są daniem głównym.
Mam swoje ulubienice, podpowiedziałaś temat na następne dni.
Zakątek z lustrem czeka na wolne dni, na razie ich nie mam.
Moniko, tak to klony, ale kupowane bez nazwy, jeden szczepiony na 2 metrach, drugi na metrze, w zamierzeniu kiedyś mają się przenikać, zobaczymy, jak dotychczas jasno żółty się przypala, a u mnie cień coś wolno rośnie.
Aniu, oj prawda.
As1112 , włóknina tak, ale na wypielone rabaty, nie licz, że podagrycznik przykryty zginie jak od czarodziejskiej różdżki.
Jolu, dziękuję.

Dorotko, bordowe łodyżki ma Hosta 'Cherry Berry', ale ona nie na jasnych liści. Skopiuj zdjęcia , bo nie wiem o którym mówisz.

Iwonko, ja swojego wiąza mam w półcieniu, pod sosnami. Ewentualne zdjęcia jutro. On się przypala, ale widziałam wielkie i nie przypalone.

Ani, dziękuję.

Elu, a ja nadal zachwycam się kwiatami żurawek i cieszę się, że spotkanie u mnie akurat teraz jak kwitną.

Majeczko, no i mi się widzi, że można się znudzić, bo raczej są mało zmienne.

Jagusiu, u mnie żurawki nie są przyprawą, są daniem głównym.

Zakątek z lustrem czeka na wolne dni, na razie ich nie mam.

Moniko, tak to klony, ale kupowane bez nazwy, jeden szczepiony na 2 metrach, drugi na metrze, w zamierzeniu kiedyś mają się przenikać, zobaczymy, jak dotychczas jasno żółty się przypala, a u mnie cień coś wolno rośnie.

Aniu, oj prawda.

As1112 , włóknina tak, ale na wypielone rabaty, nie licz, że podagrycznik przykryty zginie jak od czarodziejskiej różdżki.

Jolu, dziękuję.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- ta z lewej -ciemne łodyżki
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ok, już wiem , zdjęcie i nazwa jutro, ona ma ciemniejsze obwódki, i się przypala, małpa. 

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Witaj Igo
Masz wspaniały ogród. Ciekawe kompozycje, różnorodność nasadzeń.
Ja żurawki posadziłam dopiero tej wiosny, ale już pięknie kwitną. Rosną sobie w cieniu rozłożystego orzecha, który trochę je zasłania, a z przycięciem go muszę poczekać do jesieni (pierwszy raz owocuje, więc dzieci nie wybaczyłyby mi).
Hosty również cudne. Też mam ich kilka w ogrodzie. Bardzo je lubię, i z tego co widzę to nie tylko ja- ślimaki również
Pozdrawiam.
Kasia

Masz wspaniały ogród. Ciekawe kompozycje, różnorodność nasadzeń.
Ja żurawki posadziłam dopiero tej wiosny, ale już pięknie kwitną. Rosną sobie w cieniu rozłożystego orzecha, który trochę je zasłania, a z przycięciem go muszę poczekać do jesieni (pierwszy raz owocuje, więc dzieci nie wybaczyłyby mi).
Hosty również cudne. Też mam ich kilka w ogrodzie. Bardzo je lubię, i z tego co widzę to nie tylko ja- ślimaki również

Pozdrawiam.
Kasia
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakieś odmiany sosen , z pewnością.
Ja się tez bałam , że moje świeżo posadzone hosty będą służyć ślimakom jako danie główne , a tu niespodzianka - nie spotkałam ślimaka! W zeszłym roku zbierałam setkami. Jak u was?
A propos , Iguś , czy dostałaś juz kolejną dostawę Fire & Ice?
Ja się tez bałam , że moje świeżo posadzone hosty będą służyć ślimakom jako danie główne , a tu niespodzianka - nie spotkałam ślimaka! W zeszłym roku zbierałam setkami. Jak u was?
A propos , Iguś , czy dostałaś juz kolejną dostawę Fire & Ice?