Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Aśka, padam na kolana! Wrażenie piorunujące ;:oj ;:oj ;:oj Pięknie dziewczyno, pięknie i jeszcze raz pięknie!!! ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Dziękuję :oops: . Tylko wstawaj Lukrecjo z tych kolan! Dość się naklęczysz przy pieleniu swoich rewelacyjnych kamiennych rabat! ;:333
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Wyjątkowo dzisiaj miałam wolne popołudnie. :heja No więc gdzie mogłam je spędzić, jak nie w ogrodzie. Ciąg dalszy sadzenia nastąpił. Przy okazji zatargałam wreszcie aparat i machnęłam kilka fotek (postanowienie: muszę kupić obiektyw makro).
Na początek moja duma i oczko w głowie: pierwszy od momentu posadzenia (4 albo 5 lat temu) kwiat piwonii drzewiastej :heja :heja :heja :
Obrazek
przepięknie pachnie?
Mam jeszcze drugą piwonię drzewiastą, podobno bordową, ale ten uparciuch w tym roku też nie zakwitł, za to ostro poszedł w liście.

Beautiful Bride rozszalała się na dobre?
Obrazek Obrazek

startują Rhy, Alfred ma już pierwszy kwiat?
Obrazek

kilka widoczków?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Asiu Beautiful Bride cudowny ,przepiękna odmiana . Wczoraj właśnie zamawiałam clematisy i długo się nad nim zastanawiałam ale wziełam jednak Jerzego Popiełuszkę :wit .
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Cudności pokazujesz! Przeurocze żuraweczki i hosta, o której marzę... ech, powzdychać można, no nie? W ogóle ten Twój ogród wydaje się być taki tajemniczy i o niebo większy niż jest chyba w rzeczywistości. Pięknie, po prostu pięknie! Mam nadzieję, że moje clemki (choć inne odmiany) też pokażą na co je stać, podobnie jak Twoje ;:oj choć moje jeszcze w pączkach.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pomału drzewka wędrowały na swoje miejsca?

:wit Asiu, jesteś niesamowita, tyle i takie drzewa wykopywać i przesadzić ;:oj
Wyszło super, dobrze, że M Ci pomógł, bo coś o tym wiem ile trzeba mieć siły, żeby takie drzewo przesadzić.

Piękne miejsce stworzyłaś. ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu ale śliczne miejsce ;:63

Piwonia drzewiasta to moje nieodzowne chciejstwo,niech no ja ją tylko upoluję i jeszcze piwonia koperkowa mnie interesuje :uszy
Orliki masz ogromne i Rh pięknie pękają ;:224

Beautiful Bride mnie oczarował-biel bije po oczach wspaniale :uszy
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Bardzo mi się Twoje orliki podobają ;:108 . Beautiful Bride do tej pory mnie nie nęciła, ale przeczytałam, że kwitnie od samego dołu i nie lubi słońca, a poza tym nadaje się do pojemników - może by tak zamieszkała na moim ganku (jest bardzo szeroki i łyso wygląda tak bez niczego). Widziałam ją w kilku sklepach ostatnio... ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Edi, Francesco, Annes Beautiful Bride jest rzeczywiście beautiful ;:215 . Jestem nią jak na razie oczarowana. Faktycznie kwitnie od samego dołu. U mnie rośnie w "pół-słońcu", tzn. ma je popołudniu i chyba jej to pasi...
Lukrecja pisze: ten Twój ogród wydaje się być taki tajemniczy i o niebo większy niż jest chyba w rzeczywistości.
magia fotografii Lukrecjo, magia fotografii...
A tak serio, jak już kilka razy wspominałam lubię klimat "tajemniczego ogrodu", gdzie wszystko rośnie własnym życiem, przerasta, przeplata się wzajemnie, ogrodu z zakamarkami i zakątkami, którego wzrokiem z jednego miejsca nie ogarniesz. Zupełnie przeciwnie ma moja matka - lubi przestrzeń i hamuje moje zapędy. Dlatego mój/nasz ogród jest rodzajem kompromisu.

Maju, ja ich na szczęście nie wykopywałam, zrobił to pan ze szkółki. Ja je tylko sadziłam. :;230 Ciężkie diabelstwo było...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Asiu, tak myślę, że diabelstwo było ciężkie :;230 :;230
Efekt superowy, powiedz, to swojej mamie. ;:168
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Asieńko,ja też ubóstwiam takie ogrody, myślę też, że mama jak zobaczy Twoje wyczyny to przyzna rację i jeszcze będzie kibicować. Ja tak miałam z moim M. :;230 Burzył się kiedyś widząc kolejne sadzonki, że za dużo, że nie będzie przestrzeni, że "zagracę" to wszystko... a teraz jak pomału zaczyna wyglądać tak, jak chcę (choć do tego jeszcze długa droga) zaczyna mu się podobać i nawet nosa nie skrzywi, że znów coś dosadziłam. Owszem, nie pomaga mi w ogrodzie, ale już nie marudzi, a co najważniejsze - nie przeszkadza!
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu widzę, że szalejesz w swoim ogródku. No przy tych drzewkach to rzeczywiście musiałaś się napocić. Ale potwierdzam za poprzedniczkami, że ogród wydaje się być większy niz w rzeczywistości. Co do magii fotografii w zupełności się zgadzam. U mnie Asiu dokładnie tak to wygląda - to nie ogród jest aż taki ładny. Po prostu pokazuję te zdjęcia, które chcę. Ale Twoje fotki ;:180 - naprawdę śliczne. I wszystko takie już dojrzałe, rozwinięte, bujne i zdrowe. Widać dobrą rękę ogrodnika (ogrodniczek? ;:224 ) Naprawdę bardzo mi się podoba. I czyżbym widziała śliczny heliotrop na jednej z fotek? Uwielbiam go...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Maju, Lukrecjo konieczne muszę matce pokazać Wasze opinie, ciekawe co powie ;:112
Asiu, nie wierzę Ci - aż tak bardzo nie jesteś w stanie "naciągnąć" widoku swojego ogrodu. Jest imponujący i myślę, że nie tylko na fotografii. Tak, tak wzrok Cię nie myli - to heliotrop, debiutant w moim ogrodzie. Nigdy wcześniej ich nie miałam, ale tyle się o nich naczytałam, że ? już mam :D .

Kilka dzisiejszych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia coraz mocniej rozchyla swoje płatki?
Obrazek

tak samo jak Rh?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

No i supcio! Pierwsze zdjęcie przeniosło mnie w zaczarowany świat! Jak w bajce, tylko brakuje lepriconów wyglądających spod kamieni. A może są, tylko ja ślepa nie widzę!
U Ciebie chyba jest cieplej... moje kwiatuchy ani myślą się rozwinąć, tak samo skurczone jak ja pod kocem :)
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Asiu Przyszłam do Ciebie z rewizytą, 2 dni zajęło mi przeglądnięcie twojego wątku /no może nie całe dwa dni/ , jestem nim zachwycona i siedziałabym u Ciebie ciągle, bo ogród jest piękny : ;:138 i taki jak mi odpowiada, jest się w nim gdzie zaszyć i podziwiać tyle pięknych roślin. Przypomina mi trochę mój poprzedni ogród.
Klematisy masz piękne , też je bardzo lubię , ale u mnie jest ostry klimat i niestety te szlachetniejsze odmiany nie wytrzymują. Bardzo dużo roślin wymarzło tej zimy.

Będę wpadać na kawkę jeśli pozwolisz, bo jest tu wesoło i optymistycznie :heja
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”