Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Jarku aż się uśmiechnęłam całą buzią czytając Twój post.O rózach piszesz jak o kobiecie ,ktora ma spełniać takie a nie inne oczekiwania.Ma być piękna,zdrowa,pachnąca i mieć to coś :lol:
Cieszę się,że są chętni na przygarnięcie Heidi bo nie wyobrażam sobie wyrzucić je na hasiok(śmietnik po śląsku)

Maju ,na pocieszenie,mogę tylko zapewnić,że czerwcowe kwitnienie ma Heidi rewelacyjne a liście są jeszcze ładne i zielone.Potem to już horror.

Kogrusiu rzeczywiście piękne.Dzięki za lin k.
U nas dzisiaj słonecznie i nie zanosi się na opady.Wiatry ustały.Dostałam od Tosi końskiego złota więc może trochę porozrzucam na grządki.

Tosiu Dimension jest od pana Pajdy więc do zamowienia.Dziękuję Ci za przesyłkę-oj wartościowa ci ona i wielce oczekiwana.

Jadziu dziękuję za buziaki i pozdrowionka .Wiesz na cały dzień opuścić moich panów nie bardzo mogę.Poza tym "złoto" od Tosi musiało się zmieścić-wszak to parę workow było do przewiezienia. :D

Danusiu lilie były tak ogromne,że musialam je przesadzić bo całkowicie zdominowaly różaną rabatkę.Dwie to miały około 180cm.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże pokazujesz :D Trafiłam za Jule, żeby zobaczyć Burgundy Ice i nie zawiodłam się-będę jej pragnąć, dopóki nie kupię.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewciu w moim małym ogrodku.Cieszę się,że mnie odwiedzilaś i to za sprawą takiej różyczki.Trochę zlapała plamistości ale to naprawdę nie za dużo patrząc na inne królowe.Na krzaczku rośnie dokładnie jak Iceberg-kwiaty malowniczo się przewieszają -tylko kolor jest -no wlaśnie-ciemny burgund.

Trochę klematisow,ktore zdobią i podkreślają urodę róż.
Kupiony jako księżna Diana ale zakwitło zupełnie coś innego.Też ladny no ale wolę jak etykieta zgodna z tym co zakwita.

Obrazek

Obrazek

Cecil-błękitny zmienił ogródek a Bettinę fioletową zmarnowałam.Odkupię wiosną bo są piękne.

Obrazek

Obrazek

Barbara D?Obrazek

Obrazek Gen Sikorski

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JuuliObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne clemki Aniu :uszy i odmiany, o których dotąd nie myślałam :roll: musze się jednak rozejrzeć :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu widać że Cassandra ma się u Ciebie bardzo dobrze ma ładne bukiety kwiatów. mam nadzieję że udało się poczuć jej zapach po mimo że rośnie na słoneczku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojniki wspaniałe :D Najbardziej podobał mi się Juuli i Durandi, Arabellę mam zamiar kupić i położyć pod różami (żeby im nóżki nie zmarzły :D ). Jak wysoko rośnie Casandra?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, Arabella to powojnik terminator.Prawie cały czas kwitnie i ładnie przyrasta.
A tu wszystkie wiadomości na temat Casandry

http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/ ... -id87.html

Danusiu to dzięki Tobie mam to cudo.Faktycznie dobrze mu u mnie.Jest na słonecznym stanowisku i zapach jest bardzo delikatny.

Pamelko-Jolu-ciesz się,że nie jeżdzisz z Nelą po szkółkach bo pewnie już cały ogród byś obsadzila tymi pnączami.
Nie masz pojęcia jak muszę się zapierać w sobie ,by nie pójść na całość. :D W przyszłym sezonie najwyżej 2-3 powojniki mogę jeszcze dokupić i koniec.Żadnej dziury już nie znajdę.

Pamiętacie jak Empuza kisiła kapustę-pozazderościłam jej tego produktu i co?
Kochani godzinę temu dostałam paczuszkę pięknie zapakowaną z tą upragnioną kapuchą i z cudowną kartką zrobioną tymi
zdolnymi łapkami.Bardzo się wzruszyłam.Aga- ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aga,w kwestii formalnej,a gdzie reniferek i ślimaczek? :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za wskazanie drogi do szczęścia (i bankructwa) :D Do tej szkółki jeszcze nie zaglądałam, a powojniki ładne. Mam nad czym się pozastanawiać w długie, zimowe wieczory.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anuś mnie tam długo nie trzeba, mówisz i ... Mikołaj (albo inszy facet) przynosi :wink:
Cieszę się, że niespodziajka udała się ;:167 choć mogłam większy słoiczek wyekspediować. ;:224 ;:224
Smacznego
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANUŚ :shock: super prezencik z orginalnymi kartkami . Zdolna bestyjka ta nasza Agusia . Wiem również jak bedzie Ci smakować ta kapusta ;:224 .To tak jakbyś z Agusią siedziała również przy stole aż sie wzruszyłam . Ja sobie też ukisiłam niedawno słoik i już poszedł do lodówki ,żeby nie kupować sklepowej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Pomyloną Dianę i ja też mam ... :wink: Sprawka p.Tomszaka...,ale Julii u Ciebie ma kolor niesamowity,ciekawe czy i mój się popisze
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko nadrobiam ...spore zaległości u Ciebie. Twoje fotki ponownie mnie oczarowały.....letnie widoki w taki dosyć śnieżny dzień to niezła odskocznia. Mówisz, że przesadzałaś lilie....tego też się obawiam.....choć na początku przy młodych różach mogą rosnąć ale ciekawe jak to u mnie kolorystycznie wyjdzie. Przyszłe lato mi to wskaże.
Piękny Cecile...aż się cieszę na kwtnienie....on kwitnie bardzo wcześnie. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Anie :D
Dziekuje za odwiedzinki,Dzika róza bedzie posadzona przed ogrodem(przed siatką) znalazłem szkółke co sprzedaje 50szt sadzonek za 50zł :D Masz bardzo piknie :D Pikne róze :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu masz rację.Drenaż portfela nieunikniony.Tyle pięknych roślinek pokazują koleżanki ,że to nieuniknione.
Zwykle klematisy kupuję u Tomszaka bo mam blisko do tej szkółki.Niestety zdarza się nieraz pomyłka i dostaję inną odmianę od upragnionej.

Empuzo-jeszcze raz serdeczne dzięki.To na prawdę było niezłe zaskoczenie.Dobrze,że mi beczki nie wysłałaś :;230 Ten słoiczek zupełnie wystarczy.

Jadziu potwierdzam,że zdolna i to w wielu kierunkach.Nie tylko ogrodowo-kulinarnie ale jeszcze dziewczyna piękne rzeczy potrafi zrobić,cudnie tańczyć-no czego chcieć więcej od kobitki-Pietka nie darmo Ją uwielbia.

Nelusia Juuli i u Ciebie tak błękitnie zakwitnie-a do naszego Tomszaka pretensji nie możemy mieć-fajny chłop,cudnie opowiada o swoich pasjach a etykiety to pewnie pracownicy mylą.

Elu te moje lilie wyrosły do 180 cm i całkowicie zdominowały róże.Za dużo ich było więc trochę rozrzedzilam tą rabatkę.Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać wiosną.Cecil -piękna ,cieszę się,że ja masz.

Witam Cię Ryszardzie.Szepnij nam na ucho gdzie taką szkółkę wynalazłeś.Czy wiesz jakie to będą róże z imienia?
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Aniu na uszko :D napisałem na PW
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”