Abecadło ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Abecadło ogrodowe

Post »

No Wy już nie wpadajcie na takie pomysły bo znając spontaniczność naszych forumowych przyjaciół, żeby słowa czasem w czynnie poszły hihi
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tej mąki to 30 dkg!!!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj ogród śliczny ,a na wiosnę jak zakwitną tulipany będzie kolorowo.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zytuś , dziękuję za zaproszenie. Postaram się przyjechać. Nie tylko ode mnie zależy , czy będę. Pomysł Joli z transparentem dobry. Nie bardzo mam do czego zamocować, coś wymyślę. :;230 :;230
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Zytko!
O ile jeszcze nie wgrywasz zdjęć to pobierz sobie program o nazwie Imageshack Uploader jeśli Ci nie będzie szło to podpowiem jak nim kierować.
Pozdrowienia Edward :wit

..ale najpierw zapoznaj się z tym tematem Lub http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=57&t=51015 :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zyto-osłonki na krzewy z agrowłókniny,podobno można prać w pralce,kupowane w krakowskim Polanie,produkowane pod Myślenicami,trzy rozmiary(ja mam najmniejszy),jesienią był spory wybór,teraz wykupione.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Zytko...ja zdjęcia trzymam na dysku, to najpewniejsze. No prawie. :;230 . Dziś się przygotowałam na ewentualne usuwanie zdjęć. Tych co nie miałam na dysku także zgrałam. Nie pytam o wiosenne zakupy bo doczytałam. ;:63 . Ja wczoraj kupiłam nasionka datury...dziś chciałam posiać a nasionek nie ma. :wink: . Prawdopodobnie zostawiłam przy kasie. :roll: . Przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam Wszystkich miłych Gości:

Jadzia, Jola, Ula,Zosiu z Edziem, Justynko, Tadzio, Ewo, Zeniu ;:196
Cieszę się bardzo że pamiętacie.

U nas tęga zima. Dużo śniegu.
Jak przystało na emerytkę - dokarmiam ptaki.
Zabutelkowałam swoje używki typu likieru i kremu i zabrałam się do szycia nowych firanek dla córci.

Kilka dni siedziałam w wątku: "Akcji wymiany nasion" aby rozsądnie złożyć zamówienie,
a gdy dokładnie wynotowałam wszystko czego potrzebuję to okazało się że tam zrobił się taki tłok i kto pierwszy ten lepszy.
Najwięcej mają ci do gadania i to nie na temat, którzy napisali po kilka postów.
Duże obciążenie spadło na Bogusia, bo Akcja nabrała wielkiego rozgłosu.

A ja nic nie poradzę, mam fioła na punkcie nowości...- nie tylko pomidorowych.
Taka Akcji nasienna jest atrakcyjna bo można nabyć interesujące nasiona w małych ilościach. To fajna rzecz.

Miło nam jest jak znajomi przyjeżdżają w lecie, chwalą wiejskie... nie tylko powietrze, ale i to co w ogrodzie..... zobaczą
i wypróbują.

Pozdrawiam Serdecznie. Zyta.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Zytuś..u ciebie tęga zima. :shock: U mnie z dachu leci i gdzie tylko się da. No przechlapane. ;:224 . Ptaszki także dokarmiam, choć jest ich mało. Słonecznik jaki im sypnę to starcza na dwa, trzy dni. Mam nadzieję że z czasem będzie tych ptaszków przybywało. W wątku wymiany nasion nie siedzę, za to w sprzedażowym. ;:108. Nie znam wszystkich nazw kwiatków, zanim pogogluję to już braknie. :;230 . Najbardziej więc liczę na Targi wiosenne jakie odbędą się u mnie na miejscu. :heja . Przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Elzbieta1962
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 18:45

Post »

Witaj Zyto, cały wieczór spaceruję po Twoim ogrodzie i zapomniałam o śniegu za oknem, ale u Ciebie cudnie, takich wspaniałości jeszcze nie widziałam : fasolnik chiński, kiwano, Kwiaty cudne, pozdrawiam cieplutko pomimo śniegu...
Ela
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196 U nas w tym roku też mniej ptaszków...sikorek po osiem przylatuje i inne jak dzięcioły czy sójki to po dwa.
Na "Akcji wymiany nasion 2012" przeważnie same nasiona warzyw, kwiatów jak na lekarstwo te które były to tradycyjne jak aksamitki.
Ja to tak jak Ty mam to coś że parę dni siedziałam czytałam o każdym atrakcyjnym nasionku mało spotykanych u nas lub nowościach pomidorowych
a gdy już skrzętnie wynotowałam to co bym chciała u siebie posadzić i wysłałam zamówienie to okazało się że ludzi masa wysłało duże zamówienia,
podobno około 400 zarejestrowanych Formowiczów. Ja nie dostałam jeszcze P.W. czy coś wskóram i gdzie mam wysłać przelew na kopertę lub kopertę.
Więc szanse znikome na te nasiona bardziej poszukiwane... - wystarczyły by mi tylko po 2 nasionka.
Zenuś umówmy się na Skype. Już tęsknię za rozmową. ;:167

Elzbieta1962 - Ela Witam ;:196
Cieszę się z odwiedzi. Mam nadzieję że wzmocnisz więzi lubelskie i na którymś z tych Spotkań Lubelskich TU PATRZ
Fajna rzecz -Tu w realu się poznajemy.
Mam nadzieję że wybierzesz się na takie spotkanie i poznamy się.
Czytałam gdzieś że masz na zbyciu "Rodzynka Kalifornijskiego" jak nie przyjdą mi nasionka z Akcji to przypomnę się Tobie.
Pozdrawiam serdecznie. Zyta.
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Witaj Zytko ja trzymam dla Ciebie nasionka dyniek ozdobnych.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zyto-lepiej zadzwoń na skype lub napisz jakich jeszcze nasion poszukujesz,bo tu bywają,rodzynki brazylijskie(czyli miechunkę) na przykład niedawno widziałam.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Zyta, ja też zamówiłam nasiona kilka dni temu i już zastanawiam się, czy kliknęłam w przycisk "wyślij" :;230 .
Być może jest tak dużo zamówień, że trochę czasu trzeba, by to ogarnąć.
Chwała tym, którzy zdecydowali się podjąć takiego zadania. ;:180
Przyznam, że zastanawiałam się, czy mam moralne prawo zamawiać, skoro sama nie zaangażowałam się,
choćby poprzez wysłanie zebranych przez siebie nasion, tyle, że ja nie mam żadnych osobliwości :roll:
Bywa, że zebrane nasiona wymieszam i potem sama nie wiem, co mam - takich przecież nie wyślę.
Muszę się poprawić. Mam Twoje kiwano, będę chyba miała nasionka z niego, chyba, że zgnije, jak tykwa.
Powiedz, gdzie siałaś fasolnik chiński (kupiłam nasiona Legutko), w tunelu czy w gruncie?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Zaraz sprawdzę w torebeczce po ile nasionek pakują, może coś będzie na zbyciu Zytko:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”