Ado - dobrze ,że się odezwałaś Tajko - witaj u mnie! krzewiasta najnowsza przezimowała b.dobrze / nie okrywana/jej druga połowa w innym miejscu - cisza inna 2 letnia u mnie też się nie odzywa nie wiem co jest grane !Klonik czerwony obok niej też nie daje znaku życia ...a rosną w szczególnie zacisznym miejscu i bądź tu mądry człowieku...bardzo dokładnie zabezpieczona hortensja dębolistna i aspera - uśpione chociaż wyglądają na żywe...pozostałe bukietowe bez okrycia wypuszczają pąki liściowe Iguś - cieszę się, że wpadasz do mnie ale z tym "rajem" to przeginasz ...
No i gdzie ta ciepła wiosna ?Zimno jak diabli chociaż u mnie dzisiaj najcieplej ma być...a w nocy przymrozek zapowiada się więc chcąc nie chcąc na działkę dzisiaj muszę wpaść ...trzeba będzie coś tam zabezpieczyć w tunelu foliowym mam już trochę roślinek wstawionych a M kilka pomidorów....
Iguś - za info ! właśnie wróciłam z działki ,dębolistna zaznaczyła 2 pączki na łodydze .Klonik czerwony też się poruszył .Od niedzieli duża różnica na rabatkach ale zapowiadają na noc przymrozek mam nadzieję,że rośliny przetrwają szczęśliwie!
Dzisiejsza wizyta działkowa - zrobione trochę zdjęć więc wklejam ,bo widzę ,że odwiedziny mam liczne tylko anonimowe , ...ale dzięki za zainteresowanie odwiedzającym..
Iga u mnie ma być 0 .Może już jutro będzie można normalnie coś porobić bo chwastów coraz więcej...
hiacyntów coraz więcej ale nie wszystkie się ładnie wykształciły - te są najładniejsze
Igiełko -dobre pytanie ... na które nie odpowiem mam ją drugi sezon , przesadzałam w inne miejsce i nie pamiętam ,czy ona zanika bo jest w takim miejscu,że tylko wiosną jest widoczna a później ginie wsród innych roślin ...zwrócę uwagę w tym sezonie ...
piwonia krzewiasta dobrze przezimowała bez okrywania to nowy nabytek i ciekawa jestem czy zakwitnie -u poprzedniej właścicielki nie kwitła kilka lat / dlatego ją dostałam
Tak Grażynko - placek z rabarbarem baaardzo lubię rabarbarowych sadzonek mam więcej to na placek wystarczy...
jaskółcze ziele stale wyrasta chociaż kurzajek nie mam...
Mój CD...
trochę dzisiejszych...
dzisiaj była cudowna pogoda ale popołudnie miałam zajęte inaczej ... i szkoda mi było...
Maryno, Janku - dzięki za odpowiedź. Teraz już wiem, że mogę się o nią postarać. Jakoś nie lubię roślin, które chowają się po kwitnieniu, może dlatego, że ciągle przesadzam i dosadzam, a na takie roślinki to podwójnie trzeba uważać.