Nowości warzywne i owocowe,nieznane i mało znane
Re: Nowości warzywne i owocowe
Proszę napiszcie co to za roślina mizuna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 gru 2011, o 07:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po wpisaniu "mizuna" w google - pojawia się masa informacji i zdjęć.........................................
Zielonym do góry!!!
Po to odwiedzam forum ogrodnicze żeby dowiedzieć się od innych jak coś smakuje a nie czytać ,,sprawdż w google,,Bixxx pisze:Po wpisaniu "mizuna" w google - pojawia się masa informacji i zdjęć.........................................
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorota 11!
Mizunę i inne nowości kupiłam w Auchan.Na stojaku firmy Vilmorin.Ale widziałam także w Tesco.I w zwykłym sklepie ogrodniczym.Możesz także zamówić w sklepie internetowym tej firmy.Ale tu już płacisz za przesyłkę.Chociaż jak zamawia się większą ilość nasion to płaci firma.Poczytaj regulamin takiego sklepu.
Pozdrawiam.
Mizunę i inne nowości kupiłam w Auchan.Na stojaku firmy Vilmorin.Ale widziałam także w Tesco.I w zwykłym sklepie ogrodniczym.Możesz także zamówić w sklepie internetowym tej firmy.Ale tu już płacisz za przesyłkę.Chociaż jak zamawia się większą ilość nasion to płaci firma.Poczytaj regulamin takiego sklepu.
Pozdrawiam.
-
Dorota 11 -jeśli "po to odwiedzasz forum ogrodnicze zeby się dowiedzieć JAK COŚ SMAKUJE" (jak piszesz) wystarczyło zerknąć parę postów wstecz: Anica napisała, jak wygląda i jak smakuje mizuna.
W googlach dostępne są zdjecia i opisy - po co ktoś miałby przepisywać ponownie całość? Nie zadajesz konkretnego pytania, chcesz się (jak wynika z twojego postu) dowiedzieć "całości".
Sorry, ale to lenistwo umysłowe. Uprawiam mizunę od 3 lat - ale jak mam przygotowywać opis dla kogoś komu nie chce się zerknąć do google.......................................
W googlach dostępne są zdjecia i opisy - po co ktoś miałby przepisywać ponownie całość? Nie zadajesz konkretnego pytania, chcesz się (jak wynika z twojego postu) dowiedzieć "całości".
Sorry, ale to lenistwo umysłowe. Uprawiam mizunę od 3 lat - ale jak mam przygotowywać opis dla kogoś komu nie chce się zerknąć do google.......................................
Zielonym do góry!!!
-
Anica napisała w dwóch zdaniach parę postów wyżej - po co przepisywać po raz kolejny?
Google podają szczegółowo - po co przepisywać po raz kolejny?
Google podają szczegółowo - po co przepisywać po raz kolejny?
Zielonym do góry!!!
Re: Warzywa nieznane,mało znane i trochę inne od znanych.
Aniu Stevie sadziłam w ubiegłym roku. Jest to roślina którą sie sadzić na wiosne następnie pikuje Jak podrośnie przesadza sie na miejsce stałe. Moja rosła poza szklarnią. Niezbyt dobrze urosła. Myśle że przyczyna tkwiła z powodu deszczowej aury. Zakwitła ale nasionek nie udało sie zebrać.
A ktoś miał z Was Salsefię? Dobra jest?
Witam
Czy ktoś z Was sadził dzikie brokuły?
Smak podobny do zwykłych?
http://www.worldsementi.pl/index.php?cP ... =1a&page=4
Ciekawe czy można je kupić w zwykłym sklepie.
Czy ktoś z Was sadził dzikie brokuły?
Smak podobny do zwykłych?
http://www.worldsementi.pl/index.php?cP ... =1a&page=4
Ciekawe czy można je kupić w zwykłym sklepie.
pozdrawiam, Justyna
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smak z grubsza podobny, to kapusta i to kapusta;) Trzeba regularnie obcinac pędy boczne do jedzenia, bo one mają jakieś zabójcze tempo wzrostu i jak się nie zdąży to idą w kwiat.
- Maraga
Czy ktoś uprawiał u siebie cieciorkę?
Wiem,że można kupić w sklepie,ale jestem ciekawa czy komuś się udało ja wyhodować?
Pozdrawiam.
Wiem,że można kupić w sklepie,ale jestem ciekawa czy komuś się udało ja wyhodować?
Pozdrawiam.
-
Ciężko idzie, moja miała w każdym strączku tylko jedno nasionko i to chyba jest normalne u tej rośliny, rośnie niziutko, i u mnie źle znosiła deszcze.
- Maraga
Loeb!
Dziękuję za odp.Może spróbuję wysiać parę nasionek do pojedynczych doniczek,a potem wysadzić jak będzie ciepło.
Pewnie potrzebne są nasiona takie do siania.Ciekawa jestem jak uprawiają ją we Włoszech.Jak tam wyglądają plantacje.Ile trzeba pola jak takie małe plony.
Pozdrawiam Maria.
Dziękuję za odp.Może spróbuję wysiać parę nasionek do pojedynczych doniczek,a potem wysadzić jak będzie ciepło.
Pewnie potrzebne są nasiona takie do siania.Ciekawa jestem jak uprawiają ją we Włoszech.Jak tam wyglądają plantacje.Ile trzeba pola jak takie małe plony.
Pozdrawiam Maria.
-
Tam mają o wiele więcej słońca i dłuższy sezon, pewnie jak posieją bardzo gęsto to się opłaca. U nas pogoda bardziej kapryśna no i klimat trochę nie ten.. Trochę szkoda bo jest bardzo smaczna z majerankiem.
A czy ktoś uprawiał łopian? Japończycy bardzo sobie cenią, chciałabym spróbować.
A czy ktoś uprawiał łopian? Japończycy bardzo sobie cenią, chciałabym spróbować.
Ciecierzyca ma po jednym nasionku, ale tych strączków na roślinie jest zwykle kilka. Ma też wyjątkowo piękne kwiaty. Co roku w ogrodzie botanicznym podziwiam ją za zagonach upraw warzywnych.