Marto i
Gosiu, mój
Chopin w tym roku pięknie kwitnie i awansował na najpiękniejszą różę wielkokwiatową tego sezonu. Ale rozumiem Was, bo u mojej sąsiadki też ma ze 2 m i zdecydowanie mniej kwiatów. Także
Ewo raczej nie musisz się obawiać, ze Twój Chopin nie urośnie, niedługo będziesz miała problem z jego poskromieniem
Heniu, dziękuję.
Sweet Juliet mam 2 lata. Ma ok 1 m wzrostu, stworzyła ładny okrągły krzaczek. Pierwsze kwitnienie miała cudne, drugie zdecydowanie skromniejsze. Jest to najbardziej pachnąca róża w moim ogrodzie! Mam jej 2 krzaki, jeden zdrowy, drugi na bardzo słonecznym stanowisku po pierwszym kwitnieniu zaczął chorować jednak po oprysku odżył i ma się całkiem dobrze. Ma matowe liście i brązowe przyrosty.
Aniu, White Rose kwiaty ma dość duże podobne do goździków. Ma ładne pierwsze kwitnienie bo jest właściwie cała biała, nie widać liści. Ale później zaczyna się problem z chorobami, których mimo oprysków nie daje się uniknąć. Nie polecam.
Barkarole w pierwszym roku nie zachwyciła mnie a w drugim...również mnie nie zachwyca. Na jesień się z nią pożegnam.
Majko,
Abraham mnie zachwycił drugim kwitnieniem i póki co żadnego złego słowa na niego z moich ust nie usłyszysz
Aga, dziękuję.
Glowing jest fajną różą wielkokwiatową, w miarę zdrową, kwiaty nadają się na kwiat cięty, są pojedynczo osadzone na pędach.
Aszko,
Tip Top kwitnie bardzo oficie, trochę plamistości złapała ale ogólnie nie jest źle. Jedna z moich ulubionych róż.