ogród Agaty (sure) - cz.2
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
Przeciwnie, rosną w pełnym słońcu. One są tak różnie wybarwione, od spodu bardziej zielonkawe, z wierzchu czerwono - pomarańczowe. Ten wypuszcza młode przyrosty, jeszcze w innym odcieniu. No i wtedy było akurat pochmurno... a jeszcze do tego lubię ustawiać sobie temperaturę barwną 5600 - 6200K, co też jest nie bez znaczenia... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to muszę przyjrzeć się dzisiaj moim 

Su, jeśli nie masz wsparcia fizycznego w ogrodzie, to faktycznie sama nie dasz rady - to jednak męskie zajęcie. Szkoda byłoby żebyś cały czas musiała biegac z tym wężem... masz może takie zraszacze, które podczepia się pod wąż? zawsze to jakies ułatwienie...
póki co, zlało nasze ogrody na długi czas, więc bedzie mozna odpoczac... zieleń znów jest intensywna, chociaz boje sie rozwoju chorob grzybowych
grujecznik faktycznie na razie kiepsko sobie radzi, ale daj mu szansę... na pewno się rozwinie.
udanego tygodnia!
póki co, zlało nasze ogrody na długi czas, więc bedzie mozna odpoczac... zieleń znów jest intensywna, chociaz boje sie rozwoju chorob grzybowych

grujecznik faktycznie na razie kiepsko sobie radzi, ale daj mu szansę... na pewno się rozwinie.
udanego tygodnia!
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie dzisiaj tez pada - Anabellki i petunie wygladaja tragicznie
Za to biale niecierpniki chyba oszalaly
inne rosliny tez, zrobilo sie zielono az po galach wali 

- Sure
Jolu, ja tych Admiration mam pięć i każdy jest trochę inny. W sumie ładne są!
Aga, często ustawiam sobie zraszacz, taki "wahadłowy", ale on nie wszędzie się sprawdza. Musze tez pobiegać. Ostatnio wprowadzam sobie wszelkie udogodnienia, żeby zmniejszyć ilość pracy w ogrodzie, np. agrowłókninę na resztę, czy korę i kamyczki. I wymieniam rośliny na bezobsługowe, jeśli mi jakaś delikatniejsza wypadnie. Pewnie i o nawadnianiu kiedyś pomyślę... ;)
Jule, a tu trochę pokropiło i słońce, chętnie zostałabym sobie w domu podłubać w ziemi, ale niestety po południu muszę do pracy. Pocieszam się, że tylko ten tydzień taki zawalony, a potem się uspokoi i będzie więcej czasu... ;roll:
Aga, często ustawiam sobie zraszacz, taki "wahadłowy", ale on nie wszędzie się sprawdza. Musze tez pobiegać. Ostatnio wprowadzam sobie wszelkie udogodnienia, żeby zmniejszyć ilość pracy w ogrodzie, np. agrowłókninę na resztę, czy korę i kamyczki. I wymieniam rośliny na bezobsługowe, jeśli mi jakaś delikatniejsza wypadnie. Pewnie i o nawadnianiu kiedyś pomyślę... ;)
Jule, a tu trochę pokropiło i słońce, chętnie zostałabym sobie w domu podłubać w ziemi, ale niestety po południu muszę do pracy. Pocieszam się, że tylko ten tydzień taki zawalony, a potem się uspokoi i będzie więcej czasu... ;roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure
jak widać, Anabelki się trzymają (ale i tak na razie niewyględne, w przyszłym roku na pewno będzie lepiej)

a tu liatry na swoim miejscu:

(z ujęcia ogólnego od razu widać, że jest ich za mało, bo ich nie widać, więc dokupię jeszcze kilka, poza tym będzie też rządek host, tam gdzie te 2 jaśniejsze i ismena

a tu liatry na swoim miejscu:

(z ujęcia ogólnego od razu widać, że jest ich za mało, bo ich nie widać, więc dokupię jeszcze kilka, poza tym będzie też rządek host, tam gdzie te 2 jaśniejsze i ismena
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
też zachorowałaś na Ismenę? cud natury, prawda?
Anabelki się trzymają dzielnie... deszcze ustaną i nasze kwitnące wrócą do formy...
Anabelki się trzymają dzielnie... deszcze ustaną i nasze kwitnące wrócą do formy...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pięknie się prezentują anabelki pod płotem
to młode nasadzenia, ale już w przysżłym sezonie stworzą świetny szpaler
Liatry będa kwitły na biało - ja mam fioletowe i mają ciemniejsze pąki

Liatry będa kwitły na biało - ja mam fioletowe i mają ciemniejsze pąki

- Jule
Cud - miod, taki rzadek Anabellek
To byly pierwsze kwiaty, od ktorych zaczelam sie innym przygladac - darze je wielkim sentymentem hihi

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widziałam niedawno taki rząd anabelek juz w pełnym rozkwicie.
Rząd miał długość przynajmniej 20 m, szerokość 2.
Wyglądało to zjawiskowo.
Rząd miał długość przynajmniej 20 m, szerokość 2.
Wyglądało to zjawiskowo.
- Sure
Aga,zachorowałam na ismenę, niby posadziłam, ale jej się nie mogę doczekać. Kiedy toto ma kwitnąć? Na razie znam tylko ze zdjęć..
Agatko, Jule, Małgosiu, mój rząd pewnie ma najwyżej 5 m., ale mam nadzieję, ze kiedyś będzie naprawdę zdobił. Jeśli urosną, zagęszcza się, nie wymarzną, nie połamią się, nie zwiędną, nie dopadnie ich zaraza - to na pewno!!
Dzisiaj słonko mamy i ciepełko, choć wietrznie. Ale na razie jestem zmachana i zasiadam do kawy!
Agatko, Jule, Małgosiu, mój rząd pewnie ma najwyżej 5 m., ale mam nadzieję, ze kiedyś będzie naprawdę zdobił. Jeśli urosną, zagęszcza się, nie wymarzną, nie połamią się, nie zwiędną, nie dopadnie ich zaraza - to na pewno!!

Dzisiaj słonko mamy i ciepełko, choć wietrznie. Ale na razie jestem zmachana i zasiadam do kawy!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure
Ekspresowo fotografowane dzisiejsze "nowinki":

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
Jak moje beda sie trzymac do jesieni, tak jak zakladam ze powinny - to dosadze sobie jeszcze jedna albo dwie. Jak nie wypali, to co powinno wypalic, to kupie tego bialego derenia (bialo-zielonego). Su a co to na 6-tym zdjeciu jest? To takie niebieskawe w rzeczywistosci?
ps tez sie zastanawiam kiedy taka Ismena powinna kwitnac, bo u mnie poza liscmi nic a nic nie widac.
ps tez sie zastanawiam kiedy taka Ismena powinna kwitnac, bo u mnie poza liscmi nic a nic nie widac.
- Sure
Na 6 zdjęciu jest modrzewnica Blue Ice (i kwitnie na różowo, o ile wiem)..
i zajrzałam w necie na opis ismeny, według nich podobno już kwitnie!
i zajrzałam w necie na opis ismeny, według nich podobno już kwitnie!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Su, nareszcie pogoda się poprawiła, uff
zdjęcia super, o jak fajnie że znowu możemy chodzić wokół naszych roślin... hortensja cudowna, uwielbiam te kolory... a co to takiego śmiesznego, niebiesko-zielonego w listkach?

zdjęcia super, o jak fajnie że znowu możemy chodzić wokół naszych roślin... hortensja cudowna, uwielbiam te kolory... a co to takiego śmiesznego, niebiesko-zielonego w listkach?