Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Post »

:wit Justynko
Właśnie nadrobiłam moje ogrooomne zaległości w Twoim wątku i zostawiam znak, że Cię odwiedziłam. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arturo- a o co chodzi z tą "tańczącą roślinką". Pierwszy raz spotykam się z tym stwierdzeniem...

Agata06- nie Możesz uwierzyć w pierwszego kwiatuszka, na tak młodej roślince, co? Powiem Ci na ucho, że druga sadzonka wypuszcza listeczka i tak samo to wygląda...tyle, że "pochewka" jest zielona ;) Zatem, Agatko, Twoje anturium będzie kwitło, co za radość :tan

Renio- jeśli się uda, to wnet będziemy oglądać jej kwiatuszki. Jeśli nic nie zepsuję po drodze...

Mis20- dziękuję za rady ;) Nie będę jej dotykać nawet...na palcach wokół niej będę chodzić. Pięknie jej Nagadałaś, skoro po dwóch? a może mniej miesiącach zechciała puścić baldachimek ;:224

Arlet- Lubisz Kraków...Przyjedziesz ;)
Jeśli Zasuszasz roślinki, nie Rób tego w pomieszczeniu, gdzie jest okno, wtedy kolor utrzymuje się długo.
A co do anturium i belli- to sadzonki maleńkie. Myślałam, że za około dwa lata ( tak, jak sadzonki storczyków) najwcześniej u mnie zakwitną.

Stokrotkania- hihi...ja o tej metodzie czytałam jakieś 10 może 15 lat temu ;:224 Ponoć znały, ten sposób suszenia kwiatuszków, już nasze babcie...
Zajrzę do Twojego offtopicu, jak tylko czas pozwoli.

Mniodkowa- właśnie o to chodzi, że Pan, od którego ma skrętniczki po 5zł już do nas nie Przyjeżdża...eh...szkoda.
Jeśli Masz balkon, Wynieś go na zewnątrz. On lubi chłodek i zacienione miejsce.

Elciu- dziękuję za odwiedziny. Ja właśnie dlatego staram się być na bieżąco w Waszych wątkach, bo jak zrobią się zaległości. To jedna noc to za mało, by wszystko nadrobić...

Dziś c.d. kuszenia skrętnikami...Uwielbiam, gdy kwiaty różnych kolorów mieszają się między sobą, tworząc "naturalne" kompozycje:

Obrazek

Obrazek

Kolejne bukieciki "na rurze"(świeże, jeszcze):

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bo jest taka co jak się np.puści muzykę to ona porusza listkami. :wink:
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

justus27 pisze:Renatko- Ty Masz cały dom pełen parapetów, a ja tylko jeden i muszę się zmieścić jakoś ;:224 No dobrze, skreślę pieniążka z paczuszki...
Ja też się cieszę, że skrętnikoza się rozszerza. Za rok będziemy mogły zaszaleć, jeśli chodzi o wymiany listeczkowe :D Będzie się działo...
Nie no :( -zaraz pełen , tylko 5 parapetów...ale mam też męża,który zimą strasznie marudzi,że okna otworzyć nie można ,więc nie mogę całych zastawić doniczkami.
Alternatywą będą półeczki na skrętniki,dobrze ,że one tak dużo światła nie potrzebują.
A skrętnikoza niech się rozszerza :heja niech no tylko nasze odmianowce zakwitną,będzie co pokazywać!
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Tak się cieszę z powodu anturium ;:138 Jak wspominałam moje kwitnie bez przerwy 5 kwiatami jeden przekwita pojawia się kolejny ;:108 Pewnie mały odziedziczył to po mamie :uszy
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko pewnie przyjadę ;:108 ale błagam nie przywoź mi żadnych listków Obrazek :;230
Dzięki za porady co do suszenia. ;:196
A bella u mnie nawet roku nie miała jak kwitła ;:108 a teraz znów ma pełno baldaszków kwiatowych i jeden rozwinął się już 4 kwiatkami. :tan
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

justus27 pisze:-
Sari- miło mi, jestem Justyna ;) wiem, też zdarzało mi się "zmienić" Komuś imię na forum.... Ja suszę tylko zwykłą, ogrodową - białą. Choć różowe też z powodzeniem suszyłam...
Justynko przepraszam Cię bardzo, wiem jak masz na imię ale chyba wcześniej byłam u Iwonki w wątku i tak z rozpedu Cię przechrzciłam :oops:

Skrętnikowe okno ślicznie wygląda ;:63 ;:63
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

No właśnie a ja z tego strachu zapomniałam pochwalić tych Twoich skrętniczków ;:223 :;230
Piękne są ;:224 ale będę je podziwiać u Ciebie. :D
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko wspaniałe skrętniki ;:224
Piękne kwiaty do suszenia.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Ty już masz taaaakie kwiaty hortensji? :shock: To ja chyba na Alasce mieszkam :( u mnie jeszcze liliputki...
Pewnie się powtarzam ale skrętniczki to Ty masz :uszy ;:167
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Kontakt:

Post »

Obłędne te skrętniki :roll: Wygląda to przepięknie...czy ja mogę ewentualnie odgapić kiedyś pomysł z pomieszaniem kolorków?
Od razu tutaj piszę o tym, bo pewnie będę się u siebie kiedyś chwalić ;:224
Avocado
50p
50p
Od: 21 lut 2011, o 19:26

Post »

No muszę powiedzieć , że te twoje suszone bukiety są piękne! Mają takie żywe kolory...
No i oczywiście te twoje cudne skrętniki.. :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arturo- muszę kiedyś spróbować z tą muzyką. na razie roślinka stoi na świeżym powietrzu i nie mam, jak ;)

Renatko- 5parapetów...hmm...policzmy...jeśli Poukładasz roślinki dwurzędowo, to zmieści się ich kilkaset ;:224 Oj tak...czekam bardzo na pierwszą sadzonkę odmianowca. U mnie to pewnie będzie albo "Zawist Bogow", albo... "Winter". Oba te listki już mają korzonki i siedzą w ziemi od miesiąca, półtora może...

Agatko06- bardzo bym się cieszyła, gdyby u mnie tak kwitł, jak u Ciebie :D Czekam na pierwszego kwiatuszka...ależ będzie z niego radość ;:108

Arlet- przywiozę sadzonkę ;) Tylko jedną ;:224
Hihi...moja szczepka ma może 2 miesiące, korzonki pewnie na jakieś 2,3cm...ale myślę, ze dlatego puściła baldachimek, bo to czas kwitnień hojek jest. Taka kruszyna i już chce kwitnąć, kocham ją za to ;:167

Sari- na pewno niezłe widoki były u Iwonki ;) Dziś będzie fotka okna skrętnikowego od zewnątrz. Sąsiedzi mają na co popatrzeć...

Mis20/Asiu- dziękuję w imieniu skrętników i suszków.

Anjja- uwielbiam zasuszać kwiaty hortensji, jak jeszcze są delikatnie zielonkawe... A skrętniki dziękują za komplementy.

Kotiozkioto- Mieszaj kolorki ;) Ja, tylko na działce tak sadzę skrętniki. W mieszkaniu wolę mieć oddzielne doniczki i oznaczone kolorki.A od tego roku...zaczynam przygodę z odmianowcami, więc etykietki w doniczkach muszą być...

Avocado- dziękuję w imieniu moich roślinek.

Dziś kilka zdjęć mojej fuksji i begoni bulwiastej z balkonu na działce:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przedszkole fiołkowe mi się rozrasta, na razie jest 13 doniczek...nie wszystkie się zmieściły na zdjęciu ;:224

Obrazek

U mnie dziś pada deszcz i wieje wiatr...dlatego na poprawę humoru, moja róża - miniaturka:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko piękna fuksja.
Cudowne przedszkole fiołkowe ;:138
a róża ;:224
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06

Post »

Takiej róży jeszcze nie widziałem. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”