U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Przemku, one chyba mają inne terminy przyrastania.
Rydal już u mnie prawie zielony, a Białobok teraz właśnie oślepia bielą przyrostów :uszy Rydal chyba rośnie dużo większy niż ten drugi ;:224
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Przemku, chodziło mi o te:
przemekg pisze:
chyba najbardziej pachnące narcyzy, przesadzane wiosną a jednak zdołały zakwitnąć.
Obrazek
Pozdrawiam. Gosia
x_Adasko

Post »

Przemku jak tam robota :?: :D Jakoś ucichło w twoim wątku. Ciekawy jestem czy oprócz szyby w oknie poleciało coś jeszcze :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetnie prezentuje się u Ciebie kalina Hordowina. Moja mała i niemal bym przeoczył jej kwiatostany :lol: Ale też fajnie przyrasta. Podoba mi się jabłoń kolumnowa. Wygląda zjawiskowo :shock: No i oczywiście ten narcyz nowy - cudo :!:
No i wiem, czego Ci nie dałem - kłosowca i zawilca wielkokwiatowego. Ale już zapisane dla Ciebie ;:108
Wielkie dzięki za wizytę :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Koleus dzięki i witam w moim ogródku :)

Andrzej też tak myślę, kwiatów było mało i nie wyrosły jak zwykle i krótko kwitną.

Igor listki zapewne urosną a lilia zakwtnie :)

Jolu właśnie to doczytałem, chyba to nie będzie taka lokalizacja, już wypatrzyłem inną :wink:

Gosiu no właśnie te narcyzy to chyba najbardziej pospolite, wszędzie ich pełno :wink:

Adam robota idzie, tylko ja poległem :roll: od nadmiaru obowiązków i innych nakładających się spraw, jak na złe wszystko na raz. Strat na szczęście więcej nie odnotowano :) tylko czasu na wszystko braknie nawet na podziwianie kwitnącego ogrodu, o wyrywaniu chwastów nie wspomnę.

Jacku fajnie że się tak ułożyło że mogłem Ciebie odwiedzić. To była moja pierwsza wizyta w formowym ogrodzie :D . Czas szybko minał, a jak wiesz miałem tyle na głowie tego dnia że nawet na spokojnie nie mogłem się przyjrzeć Twoim licznym i bardzo różnorodnym bylinkom które w większości widziałem pierwszy raz. Od tego wszystkiego aż mi się pomieszły nazwy roślinek od Ciebie, mam nadzieję że się przyjmą i będą rosły, bardzo podoba mi się ta siwa ostra trawka, ciekawe co z niej będzie, póki co wszystko w doniczkach.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Tygodniowa aktualizacja ogródka :D tyle teraz roślin kwitnie że trudno je wszystkie ogarnąć :wink:
Obrazek
nawet tuż za ogrodem miliony kwiatów

Obrazek

i już bardziej ogrodowo

Obrazek

Obrazek
zakwitła pierwsza kanna :D od Janusza.

Obrazek
orlik

Obrazek
czosnek Gladiator

Obrazek

zaczynają kwitnąć irysy od Geni ;:138

Obrazek

Obrazek
Świerk Pusch

Obrazek

głóg znów przyciąga wzrok z daleka :D

Obrazek
i z bliska

Obrazek

żółtolistny dąb czerwony

Obrazek
wiąz holenderski Wredei

Obrazek

RH i azalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

strzępiaste szafirki nadal trzymają się dzielnie 8-)

Obrazek
pierwsze kwiatki białego,
lilaki nie kwitna obficie w tym roku :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
sensation

Obrazek

Obrazek

zaczynaja kwitnąć podpędzone niskie dalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

uff nadrobiłem troszkę zaległości :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku ogród fantazja a zdjęcia finezja. Oglądam wszystko z wielkim zachwytem, stworzyłeś bajecznie urodziwy ogród, podparty dużą wiedzą i znajomością roślin. U Ciebie w wątku można nie tylko podziwiać ale i wiele się nauczyć. Widzę że te piękne podpory wykonane przez ciebie na pnącza, już wkomponowane na rabatach, nie próżnujesz, jak większość z nas. Wspaniale Przemku, gratuluję ogrodu, masz czym się pochwalić :D

Pozdrawiam Tomek :wit
x_Adasko

Post »

Potężna aktualizacja, warto było czekac :D Kanna jest powalająca, albo takie ładne ujęcie :wink: Do mojej azalii jeszcze baaardzo daleko, no ale jak to powiadają- cierpliwość jest cnotą. Dalie już kwitną, patrz a tak niedawno narzekałeś w moim wątku, że do Twoich jeszcze daleko :P
Mówisz, że jesteś strasznie zabiegany i brakuje Ci czasu nawet na podziwianie ogrodu? Pracuś z Ciebie :wink: O czas się nie martw, szybko zleci - jeszcze się napatrzysz :wink:
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

przemekg pisze: Gosiu no właśnie te narcyzy to chyba najbardziej pospolite, wszędzie ich pełno :wink:
No właśnie, były pospolite i pewnie dlatego teraz już ich kupić nie można. Moi najbliżsi sąsiedzi ich nie mają. Rozejrzę się trochę dalej, ale dopiero w przyszłym roku, bo pewnie już przekwitły.
Pozdrawiam. Gosia
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Twierdzisz ,że u Ciebie to dopiero iglakowe początki :?: :shock: ,to ja o sobie chyba muszę powiedzieć że jeszcze nie zaczęłam . ;:224 ;:224 ;:224
Śliczne te Twoje maleństwa i nie maleństwa.Muszę dokupić sobie kilka takich na pniu . :tan
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

przemekg pisze: Geniu to też masz Krzywaczkę w Planach :D :?: a świerczek ładny i wiosną bardzo jasny jak oglądałem.
Przemku Krzywaczka obowiązkowo , słyszałam ciekawsza oferta niż u Szmita .

Przemku podziwiam Twój ogród , nadal pięknie kolorowo , do tego te niesamowite iglaki .

Genia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Przemku daleś po oczach fotkami. Twój sensation taki fioletowy, czy fotki przeklamują, Mój jaśniejszy nieco.
Widzę, że Aucubaefolia kwitnie ;:108 ile ma wiosenek, bo mój dwie kolejne i ani myśli :(
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Przemku troszkę mnie nie było ale nadrobiłam , piękny pokaz iglaczów i głóg cudo a do tego wiąz Wredei który uwielbiam , szkoda że mam taką maleńką działkę bo chyba bym sobie go sprawiła
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemek, ta ostra trawa to wydmuchrzyca piaskowa. Przynajmniej jedną nazwę będziesz miał z głowy.
Portrety roślin - pierwsza klasa :!: Zwłaszcza jestem pod wrażeniem zdjęcia 'Puscha' oraz zdjęcie kwitnącego rzepaku niesamowite :!:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak tam remont? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”