W tym temacie to niestety zbyt mocny nie jestem i zapewne znajdzie się wielu , którzy wytkną mi błędy , ale stosuję tą metodę od dłuższego czasu i jak dotąd się sprawdza. Sadzonki na etapie 4 liści właściwych pryskam Previcurem , potem przed sprzedażą lub sadzeniem Fastakiem . Potem , co miesiąc powtarzam Fastac przyjmując na przykład 15 jako dzień oprysku. Jak dotąd się sprawdza , gorzej , gdy w czasie oprysku wypadnie szczyt owocowania i muszę czekać ze zbiorem
No i w roztargnieniu przybiłem buraka Oczywiście , nie Fastakiem lecz Amistarem
Witaj Zibi Miło mi że mogłam Cię poznać osobiście i trochę porozmawiać na temat uprawy pomidorków i nie tylko..masz piękne nasadzenia i pomysłowe grządki...a to dowód że z ciekawością słuchaliśmy...M.i ja czekamy na następne spotkanie ....pozdrowienia od mojego M...
To znaczy , trzymałeś rękę na pulsie ?
Czy pamiętasz jaki nick na ta młoda dama ?
Coś do młodzieży zjazdowej nie mogę przypisać nicków , twarzy .......już nie te lata , nie ta pamięć
Olusia Zibi nie robił za przyzwoitkę bo było nas więcej ...ale tak wyszło na zdjęciu ...wszyscy słuchali i dyskutowali ....a ciekawych rzeczy można było się dowiedzieć od Zibiego....i za to Ci dziękuję....
Witaj Zibi dopiero do ciebie dotarłam staram sie wszystkich odwiedzić z spotkania w Sulejowie miło było Cię poznać .Widzę ze masz żółtego liliowca ja szukam takiego co kwitnie już w maju czy ten u Ciebie jest wczsny.
Witam Ten liliowiec jest bardzo wczesny , co roku szokuje mnie tempem wzrostu i terminem kwitnienia Jeśli chcesz , wyślę Ci sadzonkę gdy tylko przekwitnie , bo teraz mogło by mu przesadzanie zaszkodzić
Zibi dzięki już sie ciesze.A może byś chciał czosnek ozdobny ten niebieski na wymiankę. To byśmy sie dogadali Bo ja często bywam w niedzielę w Chorzowie a ty przebywasz na giełdzie w Tychach to bym podjechała i odebrała.