Nowy ogród Jacka 2010/11
Re: Nowy ogród Jacka 2010/11
Jacku i ja coraz bardziej zaczynam myśleć o oczku... poczekam jeszcze rok, bo do trzech razy sztuka i jak znów będę pływać to przynajmniej w stawie
Będę podglądać Twoje poczynania z oczkiem, żeby wiedzieć jak u siebie zrobić ;)

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, myślałem, że u Ciebie w puszczy gleba bardziej przepuszczalna, jednak jaka by nie była - przy tak wysokim stanie wód gruntowych nic się nie da zrobić, tylko czekać aż opadnie poziom albo budować oczko
Przy okazji wybraną ziemią można podwyższyć dotychczasowe rabaty. Ot i całe moje poczynania - w jednym miejscu kopię a w drugim dosypuję. Nowa rabata wygląda o wiele lepiej pod tym względem.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jacku
proszę zerknij do mojego wątku na bodziszki 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jacku
Cudne Twoje zwiastuny wiosny
Mały bratek strasznie cieszy.
A te kiełki to co to ?

Cudne Twoje zwiastuny wiosny

Mały bratek strasznie cieszy.
A te kiełki to co to ?
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj
Piękne te Twoje maleństwa tak bardzo pchające się na świat
Już chyba wszyscy nie możemy doczekać się w tym roku wiosny
Pozdrawiam
Ulka

Piękne te Twoje maleństwa tak bardzo pchające się na świat

Już chyba wszyscy nie możemy doczekać się w tym roku wiosny
Pozdrawiam
Ulka
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękne te twoje zwiastuny wiosny ... lecę zobaczyć swoje ,chociaż wiatr mocno wieje ..
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Jacku czy obcinasz liście Ciemiernika???
Piękne zwiastuny...u mnie też woda stoi w niektórych miejscach i zgniliznę widać
Piękne zwiastuny...u mnie też woda stoi w niektórych miejscach i zgniliznę widać

- JacekP
Witaj Pelagio
Mały bratek tym bardziej cieszy, że to samosiejka, bo jak już pisałem, niespecjalnie przepadam za bratkami. Ale ten króluje teraz w ogrodzie
A na kolejnych zdjęciach to ranniki i przebiśniegi. Śnieżyczki i hiacynty od Ciebie też już wystawiły dzióbki
Ulikmi
, wiosny wypatrujemy ale ja czasem i zimą lubię trochę pogrzebać w ogródku, jeśli aura pozwala
Maniusiu, leć, leć, bo na pewno i u Ciebie sporo zwiastunów
Przemku, to ranniki. Wszystkie powystawiały główki ale o nie jestem spokojny, bo im zima nie straszna. Nie masz ranników
To będziesz miał
Reni, obcinam tylko suche liście z ciemierników. Właśnie nie napisałem, że nie tylko ranniki i przebiśniegi mają ładne pączki kwiatowe. Jeszcze ciemierniki, hiacynty i przylaszczkom zaczęły się zawiązywać. Tylko cieszynianki nie mogę znaleźć
U mnie woda zaczyna opadać i już mogłem dziś chodzić po niższej części ogrodu. Oczywiście w butach gumowych

Ulikmi

Maniusiu, leć, leć, bo na pewno i u Ciebie sporo zwiastunów

Przemku, to ranniki. Wszystkie powystawiały główki ale o nie jestem spokojny, bo im zima nie straszna. Nie masz ranników

Reni, obcinam tylko suche liście z ciemierników. Właśnie nie napisałem, że nie tylko ranniki i przebiśniegi mają ładne pączki kwiatowe. Jeszcze ciemierniki, hiacynty i przylaszczkom zaczęły się zawiązywać. Tylko cieszynianki nie mogę znaleźć

U mnie woda zaczyna opadać i już mogłem dziś chodzić po niższej części ogrodu. Oczywiście w butach gumowych

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jacku u mnie też ranniki już wyszły z ziemi , ale zauważyłam dopiero dziś , nie zrobiłam zdjęcia bo a baterie wyładowały się , jutro zrobię .
Czy u Ciebie też dziś tak okropnie wieje ,? u mnie jest słoneczko co chwilkę ,ale zimno nie do wytrzymania .
Czy u Ciebie też dziś tak okropnie wieje ,? u mnie jest słoneczko co chwilkę ,ale zimno nie do wytrzymania .
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Dziękuję Jacku..
Czyli mamy wiosnę....
Wczoraj było pięknie i cieplutko ..dzisiaj już bardziej wieje ale do południa dało radę wysiedzieć do słonka

Wczoraj było pięknie i cieplutko ..dzisiaj już bardziej wieje ale do południa dało radę wysiedzieć do słonka

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ach te Ciepłe klimaty...nie mogę się napatrzec na te cudne okazy na Twoich fotkach
Ale i nasze krajowe zwiastuny wiosny nastrajają optymistycznie...
U mnie też woda w ogrodzie...biedne cebulowe,co nornice nie wyżarły to pewnie zgnije...
ale ciągle mam nadzieję że może dadzą radę...Codziennie wichry wieją...
jednak mimo wszystko teren osuszają

Ale i nasze krajowe zwiastuny wiosny nastrajają optymistycznie...

U mnie też woda w ogrodzie...biedne cebulowe,co nornice nie wyżarły to pewnie zgnije...
ale ciągle mam nadzieję że może dadzą radę...Codziennie wichry wieją...
jednak mimo wszystko teren osuszają

- JacekP
Witaj Geniu
U mnie też hula wiatr na całego. I tak jest od soboty z małymi przerwami. Ale da się wytrzymać i coś porobić w ogrodzie, bo wiatr w miarę ciepły. Dziś właściwie miałem robotę nie w ogrodzie ale przy wjeździe na posesję. Po zrobieniu nowej bramy jesienią teren ten straszył bezładem więc go porządkuję. Jednocześnie zrobił się tam fajny kącik - kwiatowy
Ranniki mają coraz większą chęć do zakwitnięcia. Dziś zaczęły rozchylać płatki
Reni, momentami wyziera słońce i robi się piękne niebo. Ale najważniejsze, że nie pada i nie mrozi więc można ten czas spędzić na zewnątrz, co też czynię z przyjemnością
Fragolu, dzięki dodatnim temperaturom i wiatrowi u mnie już nie widać wody, choć ziemia miękka jak masło. Dół pod oczko wypełniony wodą, co też mnie cieszy. Spełnia on funkcję naturalnego zbiornika.

Ranniki mają coraz większą chęć do zakwitnięcia. Dziś zaczęły rozchylać płatki

Reni, momentami wyziera słońce i robi się piękne niebo. Ale najważniejsze, że nie pada i nie mrozi więc można ten czas spędzić na zewnątrz, co też czynię z przyjemnością

Fragolu, dzięki dodatnim temperaturom i wiatrowi u mnie już nie widać wody, choć ziemia miękka jak masło. Dół pod oczko wypełniony wodą, co też mnie cieszy. Spełnia on funkcję naturalnego zbiornika.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Jacku
Cieszę się bardzo, że Twoja nieobecność spowodowana była ciekawymi podróżami. Zdjęcia cudne!!