Średniej wielkości pierś z kurczaczka naciąć i zrobić kieszonkę. Kieszonkę wysmarować białym serkiem czosnkowym i włożyć 3 odsączone suszone pomidory (słoiczki z suszonymi pomidorkami w oleju można kupić w większości sklepów).
Na blacie ułożyć sobie plasterki szynki parmeńskiej - mają być ułożone na zakładkę ok. 1cm żeby ładnie okleiły pierś (na średniej wielkości pierś wychodzą ok. 2-3 plasterki).
Pierś ustawić na skraju szynki (kieszonka powinna być skierowana do środka żeby po owinięciu zawartość kieszonki była niedostępna). Owinięte piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, do którego uprzednio należy wlać nieco oleju z pomidorków. Zapiekać w piekarniku na ok. 180-190 stopni przez jakieś 30 minut w zależności od wielkości piersi, a następnie odkryć naczynie, żeby szyneczka z wierzchu się nieco podpiekła.
Palce lizać
