Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Gosiu no to więcej nas czeka na końcowy efekt schodów.
Zamysły rabatkowe budzą moją wyobrażnię i już je widzę. :idea:
Pozdrawiam.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, wydaje mi się, że chryzantemy w gruncie nie kwitną u mnie, bo mam za kwaśne podłoże i za dużo sosen :lol: Podobnie jest z astrami.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Jak ja Ci zazdraszczam tych schodów, w ogóle całej tej architektury, jestem na etapie wyborów, marzeń i konfrontacji ich z cenami :D I wiem, że cokolwiek wybiorę na ścieżki, krawężniki itd, będę chciała potem zmieniać, bo zobaczę ładniejsze, oszsz, gdyby tak czlowiek wiedział, jaki będzie miał gust za parę lat :wink: :wink: :wink:
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,
kamienie na schody wspaniałe! Będą się pięknie prezentowały, a schody z nich będą trwałe.
Gosiu, przeszłam całą drugą część Twojego wątku i zobaczyłam zdjęcia z Waszych spotkań. Miło popatrzeć na buzie, które sobie tylko wyobrażałam. Miło poznać Ciebie i forumowych znajomych. :D :wit
Widziałam też piękne rabaty z mnóstwem bylin i dużą kolekcję róż. Wszystkie śliczne! ;:3 Szczególnie spodobała mi się Bonica - bardzo obficie kwitła. Z tekstu zrozumiałam, że to jej pierwszy rok u Ciebie? Myślę, że w przyszłym roku będzie jeszcze obfitsze. To dopiero będzie widok!!!
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Fajne te kamienie, a jakby trochę ich zostało, to różne zastosowania w ogrodzie się znajdą :) Niech tam oszczędnie sobie budowlańcy poczynają z materiałem :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soczewka pisze:Mi też się te kamienie podobają, ale ni w ząb nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie ;:223 Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.
I ja podobnie :uszy czekam na końcowy efekt :uszy
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Gosiu - myślę, że nie masz co żałować zamiany podkładów na te płaskie płyty kamienne. Zawsze to coś naturalnego :) A można spytać się co to konkretnie za kamień?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Małgosiu, Jolu ja już nie mogę się doczekać ich ukończenia. Zapowiadają deszcze, ale może między opadami cos się uda zrobić.

Tess, nie znam się na budowie schodów. Gdybym wiedziała jak to się robi sama już dawno bym je zrobiła :;230

Aniu, ja na razie widzę oczami wyobraźni tylko jedną. Druga strasznie zamglona, ale coś się wyłania. Mam całą zimę. :D

Monia, to chyba w takim razie u mnie powinny kwitnąć. Zobaczymy, ale jeszcze nie w tym roku.

Mamba, ależ to normalne, że gust się zmienia. Ja teraz urządziłam bym ogród zupełnie inaczej. Z ogrodem tak samo jak z domem. Co jakis czas potrzebny remont, bo coś się zniszczyło, albo znudziło. Ja swój ogródek urządzam 10 lat i nie jest skończony, a już bym przerobiła całkowicie.

Aniu, bardzo się cieszę, że zaglądasz do mojego skromnego ogródka. ;:138
Twój ogród to arcydzieło. Zaglądam do niego bardzo często.
Dziękuję za tyle ciepłych słów.
Jestem zachwycona Bonicą. Bardzo obficie kwitnie i jest zdrowa jak rydz.
W tym roku zamówiłam kolejne róże. Jak już pisałam wcześniej chcę je umieścić przy furtce. Przyznam że to moje ulubione kwiaty, chociaż bywaja bardzo kapryśne, ale sama wiesz, że warto na nie czekać i dogadzać im.
Aniu, spotkania są fantastyczne. Wszystkich łączy jedna pasja, dlatego rozumiemy się doskonale.
Może kiedyś dołączysz do nas?

Marto, taki właśnie mam plan. Zbieram nawet resztki z cięcia
Na pewno się przydadzą.:lol:

Pawełku, tamte schodki wydawały mi się dlikatniejsze. Nie wszystko pasuje do ogrodu. Każdy ogród ma swój charakter. Mój jest bardziej taki rustykalny. Taka duża kamienna powierzchnia wydawała mi się za ciężka do niego. Zobaczymy jak już będą gotowe. Może mimo wszystko nie będzie tak źle :roll:
Niestety nie wiem jaki to kamień. Jak zwykle poszłam wybrałam co mi się podobało tyle. Tutaj też wyłazi moja ignorancja. Zapytam jutro.

Na dobranoc kilka zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Gosia, wspaniałe jesienne fotki, choć szkoda, że tak wcześnie nadeszła. Widzę, że prace remontowe postępują dość szybko a to znak, że niedługo będzie po wszystkim. Gdzie przesadzisz tą koreankę?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Już pobuszowałam u Ciebie. Zazdraszczam schodów.Jestem zawiedziona, bo w tym roku nie przywiozłam z Alp żadnego kamienia.
Lubię ścieżki z kamieni. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Pięknie Pani Jesień przystroiła Twój ogród ;:138
Masz absolutną rację - trochę słońca i jesień natychmiast wydaje się tak piękną porą roku, że można powiedzieć "lubię jesień" :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Asiu, ja ją chcę tylko wysadzić na czas kopania i wsadzić z powrotem. Nie wiem czy mi się to uda.
Rewolucja w tym roku faktycznie duża. Dużo sie dzieje, a to lubię najbardziej.

Adrianno, ja uwielbiam kamienie. Tylko, że u nas trzeba je kupować niestety. I w dodatku nie ma mi kto ich przydźwigać z samochodu.

Izuniu, uwielbiam te kolory, chociaż pewnie jutro będę się zżymała na ponurość nieba. Ale mimo wszystko nawet jak za oknem buro i ponuro to takie widoczki troszeczkę poprawiają humor.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Oj piekny masz ten ogród jesienią. Irga zachwyca czerwienią. Moja ulubiona rabata z rh i rozrośnietymi wrzosami super ;:138
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu widzę, że w Twoim ogródku zagościły już kolory jesieni, ja uwielbiam ten czas, kiedy przyroda przywdziewa szaty w moich ukochanych barwach, szkoda tylko, że ten czas tak szybko mija. Fotka z wrzosami cudo, ale i pozostałe też nastrojowe, urocze....cudne :D
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Gosiu widzę , że u Ciebie już ładnie rozrośnięte wrzosy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”