Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

Iwonko ;:196 -jak minął weekend?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

....Iwa jestem dzisiaj jakaś zamulona bo za oknem szaro -buro,
pytałaś ile lat mają moje modrzewia tylko nie wiem o który chodzi -oba mają jak juz pisałam chyba ponad 40lat, ale ten przycięty na zdjeciu z malwami to w ciągu roku tak pięknie odbił :)
a dziś jest zółciutki muszę zrobić zdjęcie :wit
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Misiu,Kasiu weekend super, jak zwykle, pogoda była piękna (chociaż tam pogoda nie gra zbyt wielkiej roli) i mama była z nami , więc sporo udało nam się zrobić.Mąż zadowolony, bo udało mu się złowić szczupaka, palce lizać, psy zadowolone bo wybiegały się jak nigdzie, wszyscy szczęśliwi. Rośliny w dość dobrej kondycji, nie zmarzły, znaczy mrozu nie było. Niestety teraz pojadę najwcześniej dopiero za dwa tygodnie, więc podlałam i rozrzuciłam ściółkę ze słomy, na wypadek gdyby jednak zrobiło się zimno. Zrobiłam trochę zdjęć, nie najlepszych bo było już ciemnawo jak się zorientowałam, ale wczoraj byli u nas znajomi i nie mogłam usiąść przy kompie, może wrzucę dziś wieczorem. Posadziłam gruszę "Komisówkę, nie mogę się nauczyć, że najpierw się czyta potem, szuka, a potem kupuje wybraną odmianę, u mnie to często jest żywioł, więc muszę o niej poczytać . Kasiu pytałam o ten duży modrzew, widocznie przegapiłam jak pisałaś o wieku ;:223, 40 lat, ładnie.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....Hej hej to ja Misia mam modrzew-i powiem Ci ja nie jestem za przycięciem ,ale elektrycy nas bombardują nakazami -a ja dowiedziałam się że mają robić prace ziemne w celu chowania
lini elektrycznych ,więc zwlekam -oby nie było wichury :!:
Mieszkam w pięknej kotlinie to wiatr raczej hula wysoko :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....oj zapomniałam pogratulować twojemu M.za złowienie szczupaka-to nie jest takie proste,
coś o tym wiem :!: sto metrów od mojego domu jest mała rzeczka dopływ rzeki Wieprz,
tam są tylko rybki koluchy/nazwa miejscowa/podobne do małych sumików.
Drzewek owocowych jeszcze nie sadziłam natomiast drzewka migdałowe -mają takie piękne
kwiatuszki i cieszą oczy na wiosnę :)
....mam parę starych jabłonek...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój M często chodzi na ryby,ale większe okazy rzadko mu się trafiają,a ja akurat za szczupakiem nie przepadam, a w ogóle to czy ryby muszą mieć tyle ości?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Iwonko, nigdy nie jadłam szczupaka, ale tak lubię ryby, ze pewnie każda mi będzie smakować.Moi panowie na ryby nie chadzają. :(
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Szczupaczek ma dobre mięsko... delikatne... nie to co kupne paskudy :lol: wszystkiego da się nauczyć... ja jeszcze niedawno... w sumie z rok temu nie wzięłam ryby z ośćmi do buzi a teraz w szczupaku wiem jaka ość gdzie... ale póki co tylko w szczupaku :lol:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

:wit Przede wszystkim przepraszam Misiu za pomyłkę, oczywiście wiem, że to Ty masz modrzew, tak to jest jak się siada do kompa przed pracą, jak się człowiek spieszy... :twisted:. To modrzewie takie wywrotne są? może uda się przeczekać aż zrobią tą modernizację, a te stare jabłonki to rodzą jabłuszka? bo takie stare odmiany są najlepsze. Migdałki tez bardzo lubię, na wiosnę na pewno gdzieś znajdę miejsce, takie kwiatki ja z bibułki.
Kasiu mój Mąż od kiedy ma rzekę w granicy działki, po prostu oszalał, ale duże okazy też mu się rzadko trafiają, więc był szczęśliwy, chociaż nie do końca bo drugi mu zerwał plecionkę i tyle go widziano. W akcie desperacji Mąż napompował płucami :shock: ponton (żeby go gonić), okazało się, że w pontonie jest dziura, więc skonstruował z pontonu, styropianu i materaca tratwę i czas jakiś spędził na rzece w poszukiwaniu swojej niedoszłej zdobyczy, maniak :;230 No nudzić to się z Nim nie można.
Igo ja też wcześniej nie jadłam, pierwszego Mąż złowił jeszcze na wędkę poprzedniego właściciela jak jeszcze dom nie był nasz i wpadł jak śliwka, nie wiem co wcześniej było kupione dom czy sprzęt wędkarski :;230 . Ja też uwielbiam ryby, więc cieszy mnie to Jego hobby tym bardziej, że moja rola ogranicza się do jedzenia, bo On nie daje się do swoich zdobyczy dotknąć, uważa, że robi to najlepiej a ja się nie sprzeciwiam :D
Alu pewnie, że można się nauczyć, a warto bo mięsko super :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....Witam wieczorowa porą -moje jabłonki owocują dość dobrze może
to nie są okazy duże, ale jakie pyszne-
...modrzew jest bardzo wysoki i przy silnym wietrze może jednak zrobić szkodę...
pozdrawiam cieplutko :wit
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Jak już pisałam wcześniej troszkę wyścieliłam rabaty, jakby się zrobiło zimno pod moją nieobecność, zdjęcia nie są zbyt piękne bo późno już było

Obrazek Obrazek

kwaśna rabatka w słomianej kołderce

Obrazek Obrazek

azalia japońska i enkiant, maluszek ale jaki kolor :shock:
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Jwonko ,kolor enkianta piękny ;:138 ,moją uwagę zwróciła jednak elewacja domku,i zapytam po prostu- jak to jest zrobione- bo chyba te kamienie nie są wtopione w elewację?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Skalniak

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwciu, kawał dobrej roboty wykonałaś ;:63 ;:63 ;:63
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Kasiu ten domek to obora :;230 , jedno pomieszczenie jest przystosowane do mieszkania i jest tam kuchnia, a reszta czeka na lepsze czasy, ale owszem ona jest zbudowana z kamieni połączonych z cegłą, kamienny jest również fundament, zdecydowanie jest solidniejsza niż dom.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”